• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATEEJKdyž jsem byl malej, tak jsem věřil, že...
    Když jsem byl malej, tak jsem věřil, že... (nebo Když jsem byla malá, tak jsem věřila, že...) Vzpomínky na naivitu, hloupost, fantazii, roztomilost, pohled na svět, kterého už nejsme schopni. (I když některým z těch věcí tak trochu věříme dodnes). Naše bible: http://iusedtobelieve.com/. Ale nerepastovat, přispívat vlastními kusy, zajímají mě hlavně reflexe z české kotliny a slovenských hor posledních 50 let, a to spíš vlastní nostalgické vzpomínky na dětství než žblebty současných dětí, na ty tu je jiný klub. Probírání jednotlivých utkvělých představ, vizí a omylů povoleno.
    rozbalit záhlaví
    KATULINKA
    KATULINKA --- ---
    BODLINKA: takyjsem verila, ze plysaci obzivnou. Verila jsem, ze vsechny hracky obzivnou a hraji si spolu..
    BODLINKA
    BODLINKA --- ---
    ...že v záchodě je strašidlo co mě sežere když spláchnu
    ...že když se budu koukat do tmy dost dlouho, uvidim ducha
    ...že když budu budu koukat do zrcadla, uvidim někoho, kdo brzo umře (inspirovala mě k tomu kniha a.c.clarka, kterou mě rodiče neprozřetelně nechali prohlížet
    ...že panenky v noci obživnou a jsou zlý
    ...že plyšáci taky v noci obživnou, ale sou hodní
    ...že až budu velká, budu jeptiška

BERULINKA24
    BERULINKA24 --- ---
    ja sem jako mala verila, kdyz nas nasi brali do kostela, ze ten knez co tam je u oltare, tak je vlastne jako asi ten Jezis... (nikdo mi to nevysvetlil a ja se na to nechtela ptat...)

no a cerny ruce byly samozrejmosti taky pod posteli, takze moje nocni chozeni na zachod bylo utrpeni, skakani dva metry od postele...a casto jsem ty ruce videla, jak se natahuji, aby me chnaply...
    Tak jsme behaly se segrou na preskacku rozsvecet svetlo na chodbe (meli jsme nastavene automaticke zhasinani), aby ty strasidla nemely takovou sanci...

a taky kdyz spolknu pecku od tresne, tak ze me zacne rust strom, takze kdyz sem ji omylem spolkla, desne dlouho jsem pak cekala, co se stane...nastesti nic :-)
    TOMASEQ
    TOMASEQ --- ---
    ze kdyz si dam knofliky na perine k hlave tak se mi budou zdat zly sny, takze jsem vzdycky kontroloval jestli jsou knofliky u nohou... a podpostelovy bubaci byli naprostu samozrejmosti, po zhasnuti jsem skakal skoro dvoumetrovej skok od vypinace do postele abych se vyhnul cerny dlouhy ruce co by mne za nohu chnapla :)

Ufonsky vysilani v radiu jsem taky poslouchal a taky jsem veril tomu ze kdyz se da k hlave silnej magnet tak se z cloveka stane telepat. Ale nemoh jsem porad najit dostatecne silnej - nejsilnejsi jsme meli na cisteni akvarka a nefungoval.

A sousedka verila ze kocka je samicka od psa a maji spolu mysi ;-)
    SYRDARIA
    SYRDARIA --- ---
    Že hvězdy, které na noční obloze blikají jsou vlastně obývány mimozemšťany, kteří na nás takhle svítí baterkama. (taky informace od babičky)
    A ježíška jsem si představovala suveréně jako Santu, protože všude byl ten tlustej červenej děda a mluvilo se o Ježíškovi. Nikdo se neobtěžoval mi to pořádně vysvětlit!!
    ATTILAH
    ATTILAH --- ---
    Taky jsem věřila, že kouzelnej prsten z Arabely existuje, ale je jen strašně srahej. Pořád jsem dyndala, abysme si ho koupili, že se to přece vyplatí i když je drahej (měla jsem fikaně vymyšleno, že pak si vyčarujeme ty peníze zpátky:-).
    MISA_PES
    MISA_PES --- ---
    FILTHY_SAD_EMO: já ti věřím, já to taky zažil :-)
    SA_KRA_
    SA_KRA_ --- ---
    ...že Ježíšek je liška v Santa-Clausovském obleku. ale počítá se to, když tenhle obrázek vidím dodnes kdykoliv někdo řekne "Ježíšek?"
    MONKOK
    MONKOK --- ---
    kdyz jsem byl malej tak jsem veril uplne vsemu, a verim do dnes. ze neco neni pravda se vzdy ukaze, ale vzdy nejdriv verim.
    SAIL_OR
    SAIL_OR --- ---
    ATTILAH: to je strašné!
    já jsem jakomalá věřila, že když si něco přeju, taksi musím představovat nejdřív nějakou vážně rutinní činnost, co budu druhý den dělat a potom si oředstavit svou vysněnou událost... nenechala jsem se rozhodit ani permanentním neúspěchem.)
    FILTHY_SAD_EMO
    FILTHY_SAD_EMO --- ---
    já jsem viděl couvat tramvaj. tím se mi rozpadlo vše, čemu jsem jako dítě věřil. je to takový spíš smutný pocit, než radost z toho, že můžu poučovat...
    a navíc mi to nikdo nevěří!
    ATTILAH
    ATTILAH --- ---
    Já jsme věřila, že VRAH (který mě zajímali hodně a byla o tom většina našich her) se pozná tak, že nosí prsten otočený kamenem do dlaně. Vzniklo to tak, že mi dovolili dívat se Síť na bludičku, kde policejní inspektor utěšuje nějalou slečnu co měla podezření na konkrétní osobu vraha řádícího v nějakém šantánu: "Ten to není, vrah nosí prsten s otočeným kamenem do dlaně." Vzala jsem to jako obecnou pravdu, jak poznat jakéhokoli vraha a doteď si pamatuju, když mi řekli, že vrah se nedá poznat nijak - tu hrůzu, jak je ten svět nebezpečnej a nevypočitatelnej.
    SAIL_OR
    SAIL_OR --- ---
    YETI: my se o tom učili na biologii (přednesla jsem zas jeden ze svých typických dotazů...) a prý se to stát může, když člověkspí,aleasi stejně pravděpodobně, že tam vleze jiný hmyz (kupříkladu pavouk,což už se taky lidem stalo)
    MDFK
    MDFK --- ---
    :) pěkně se to čte, hnedka se mi vybavují další ... např. že když si našetříme na nejméně sto balónku z pouti, poletíme nebo sranda byli úhoři a mrtvoly uprostřed přehrady (při koupání)
    KATULINKA
    KATULINKA --- ---
    ze jednou prijede krasny princ a budem spolu mit deti, velkej dum a psa...
    az jistou dobou jsem poznala, ze prijede princezna..
    CZTRASH
    CZTRASH --- ---
    Jooo, a ještě jedna věc...když jsem jako malý jezdil autobusem, a jeli jsme přes les, tak stromy prosvítala světla z vesnice. No a otec nám vždycky říkal, že to v lese žijou světýlka a blikají na nás. Z toho jsem byl vždycky úplně hin, škoda, že člověk ztrácí iluze :c)
    ILYA
    ILYA --- ---
    COPPY: ty jo to je schyza,
    ja jsem se bal chodit do tmavych mistnosti (vecer kde se nesvitilo) pritom postel mi pripadala jako bezpecne misto, v pripade ze jsem pod perinou... a taky jsem se bal keru v noci, porad jsem si rikal ze tam nekdo je... no a trochu mi to zustalo, citim se nervozne vecer v lese, kde nikdo neni... (treba ale tam opravdu nekdo je a kouka... .)
    YETI
    YETI --- ---

MRS_BRIGHTSIDE: právě že není.... nedávno jsem dokonce viděla nějaký pořad mýty a tak a tam bylo zrovna tohle.. a někdo tan vysvětloval že to není možný...
    LUCCHA
    LUCCHA --- ---
    ...že mám v břichu šuplíky na jídlo a na rajčata mi tam schází
    ...že pod postelí je chlap s injekční stříkačkou a když vyndám jakoukoliv část těla z postele, tak mě tou jehlou bodne a zabije jedem
    ...že když si dám náplast na zdravou kůži, tak se mi tam udělá skutečný bebino
    a to že kojál není kojál jsem se dověděla až dneska tady :-)
    CZTRASH
    CZTRASH --- ---
    No ještě jsem si vzpomněl, že když jsem byl hodně malý, myslel jsem si, že mě hlasatel z televize vidí. Takže jsem se před Hemalou odmítal převlíkat do pyžama, jednou z toho byl docela hysterický záchvat :c)
    JIRINKA
    JIRINKA --- ---
    ježíšek existuje, že lidi jsou na sebe jen hodní, že jednou budu opravdu šťastná, ... :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam