• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATEEJKdyž jsem byl malej, tak jsem věřil, že...
    Když jsem byl malej, tak jsem věřil, že... (nebo Když jsem byla malá, tak jsem věřila, že...) Vzpomínky na naivitu, hloupost, fantazii, roztomilost, pohled na svět, kterého už nejsme schopni. (I když některým z těch věcí tak trochu věříme dodnes). Naše bible: http://iusedtobelieve.com/. Ale nerepastovat, přispívat vlastními kusy, zajímají mě hlavně reflexe z české kotliny a slovenských hor posledních 50 let, a to spíš vlastní nostalgické vzpomínky na dětství než žblebty současných dětí, na ty tu je jiný klub. Probírání jednotlivých utkvělých představ, vizí a omylů povoleno.
    rozbalit záhlaví
    MISERY
    MISERY --- ---
    VASUCEK: POCKEJ! On se fakt nerika toulen??? SAKRA!!! NEEE!!! :D Ja chci zpatky svuj toulen!!!!
    JIRI_CZEK
    JIRI_CZEK --- ---
    VASUCEK: to mi řikáme toulen pořád.... sťoukanej foulenem
    SYRDARIA: a tohle mi připomíná, že jsme se sestřenkou "vařili beruškovej guláš" - jako kotlik nám sloužila mezera mezi trubkama, ze kterejch byla na zahradě taková lávka a ingredience byly bahno, listí, a - samozřejmě - co největší počet berušek + tak nějak co dům dal :)
    MDFK
    MDFK --- ---
    VASUCEK: tak to nás máma naučila říkat [grapefrujt] a to říkám dodnes :D
    VASUCEK
    VASUCEK --- ---
    Do 16ti let jsem žil v omylu, směle jsem totiž říkal toulen místo toluen (a byl jsem skálopevně přesvědčen, že je to správně). Tak moc se mi to zažilo, že i dnes mi toulen zní lépe :-D
    SOLUTAN
    SOLUTAN --- ---
    ..nejhorší strašidlo je "stará blažková" ( tatovi přišel čert asi fádní), tudíž mi každá babička v šátku spolehlivě přivodila hysterickej záchvat

- klasika je taky "verlyba" a ja mě měl ještě "pšístroš" (pštros)
    LILY
    LILY --- ---
    ...mého pradědečka odnesl vítr (sám mi to říkal).
    KVITKO
    KVITKO --- ---
    DRAGON: když jsem byla malá, zažila jsem bouřku která lámala stromy u babičky.. a strašně se blejskalo, a akorát v televizi něco o ufonech bylo a táta mě tim strašil a asi do 10ti let jsem nesměla mít postel u okna, protože jsem se bála že přiletí a odnesou mě :) nebo že nás zabijou :)
    LILY
    LILY --- ---
    ...průtokový ohřívač vody, co jsme měli doma, je "bojiler".
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    KVITKO: ježíš, teď si mi něco připomněla a já si nemůžu vzpomenout! když je bouřka, tak se něco stane.. jejda, ja si chci vzpomenout...
    VRATENKA
    VRATENKA --- ---
    ja jsem mela zase trambaj. taky me pred par lety nekdo upozornil, ze se nerika crel, ale celer, nasledne jsem si vsimla, ze to pouziva moje mama a kdyz jsem otevrela stary kucharsky sesit po babicce, tak tam bylo taky napsano cerel, takze u nas zilo nekolik generaci v omylu.
    KVITKO
    KVITKO --- ---
    když je bouřka, přiletí ufo
    LILY
    LILY --- ---
    RANGDROL: Karkulačku jsem měla taky dlouho.. :))
    INSEQUI
    INSEQUI --- ---
    SYRDARIA: To je jasný slezl z kříže, oblečení někde sehnal odstěhoval se na pol, kdo by tam s něma zůstával když ho zatlučou na kříž) a tam si ochočil soby:)
    SYRDARIA
    SYRDARIA --- ---
    -a taky ještě k Ježíškovi - už jsem psala, že podle mě vypadal jako Santa, ale doplnila bych k tomu teorii. To v Betlémě po stromečkem byl taky Ježíšek, kterej dospěl, pak ho ukřižovali a pak prostě zestárnul do tý podoby dědka v červeným a právě ten děda je ona podoba, ve které roznáší dárky...
    (jestli vám uniká to, jak může ukřižovanej člověk zestárnout a nahodit takovej super obleček, tak vězte, že nevim, jak je to možný, prostě jsem si to tak myslela no..)
    SVARTIFOSKA
    SVARTIFOSKA --- ---
    ...sama asi měla tyhle asociace, jinak to neni možný... )))
    SVARTIFOSKA
    SVARTIFOSKA --- ---
    Šly jsme jednou s babičkou na houby, ještě za komunismu, a ona mi cestou lesem tajně řekla, že náš první prezident byl Masaryk... Zrovna rostlo hodně masáků(jméno týhle houby mi taky prozradila ten den) a z týhle podobnosti mi pak dlouho nebylo jasný jakže se jmenuje ta houba a ten náš prezident...
    SYRDARIA
    SYRDARIA --- ---
    -zkomoleniny byly dobrý, karkulačka a videjo, pak sem taky byla přesvědčená, že je úplně jedno, jestli použiju slovo bažant nebo žabant, protože je správně oboje

-věřila jsem, že táta umí kouzlit, vždycky mi ukazoval takovýty triky jako že drží minci, pak nechá minci zmizet (šikovně a nenápadně jí nějak zakamufloval) a pak mi jí vytáhnul z ucha nebo tak. Veřejně jsem to o něm rozhlašovala - můj táta UMÍ KOUZLIT, DOOPRAVDICKY!!!

-že moje vzdělání tragicky skončí toho roku, kdy budeme mít ve škole chemii - starší děti vždycky říkaly něco v tom smyslu, že chemie je strašně těžká a že z ní maj pětky, takže mi přišlo, že je to tak nepochopitelnej, náročnej, nelogickej a prostě strašnej předmět, že ho spousta lidí (včetně mě) nemá šanci přežít

-že když si vezmu misku a budu v ní máčet a točit bahno z potoka, vyrejžuju zlato, takže jsem jednou naklusala za babičkou se slovy: "Babi, potřebuju nějakou misku a jestli to vyjde, tak budem bohatý!!!"

INSEQUI
    INSEQUI --- ---
    HYPNOTICA: to zní jako křemílek, nemůžu si pomoct pokaždý když to slyšim:)
    HYPNOTICA
    HYPNOTICA --- ---
    Jo ty dětský komoleniny slov používám taky dodnes. Taky vám moc nejede pivo z kemílku??
    ELS
    ELS --- ---
    JOKERKA: :DD
    JOKERKA
    JOKERKA --- ---
    Jednou mamina rikala babicce ze se po sidlisti potulujou bandy a kradou auta. My sme meli jednu BANDAsku na vodu na zahrade kery se rikalo banda protoze byla velika. Tak jsem koukala z okna a vyhlizela jestli nekde uvidim nejakou bandu jak krade auta. A co si pamatuju tak mi neslo do hlavy jak ty bandu muzou krast potichu kdyz jich bude vic tak prece musej delat strasnej bordel, kdyz se budou valit po chodniku...
    MISERY
    MISERY --- ---
    RANGDROL: karkulačka a medrvěd a Králka (Klárka) jsem rikala, kdyz jsem se naucila rikat R :-)
    CYBORCA
    CYBORCA --- ---
    TOMASEQ: holka, diky bohu :))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam