• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATEEJKdyž jsem byl malej, tak jsem věřil, že...
    EX___BO
    EX___BO --- ---
    ONA_MAKARONA: I kdyz si vzpomenu ze videt nekoho jak spadne z 50ti pater a odejde po svejch:D
    EX___BO
    EX___BO --- ---
    ONA_MAKARONA: přesně!
    ONA_MAKARONA
    ONA_MAKARONA --- ---
    EX___BO: Jo máš pravdu, tohle je jasný důkaz toho jak moc jsou pohádky nebezpečný..:D
    CYBORCA
    CYBORCA --- ---
    Ze v pisni ach synku, synku... je dvouslovi domalý jsi... jsem strasne dlouho premyslela, co to slovo domalý znamena :)
    BLAF
    BLAF --- ---
    ALEXIS: To je ovsem zcela problem dane mensiny!
    Ja si vpravde nedokazu predstavit, ze me zavrou do pastaku vedeneho cikany, ktere bych okradal, nerespektoval a vyuzival, protoze jsem slusny clovek :)
    Ale dost uz OT.
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    BLAF: njn, sice "ciganstvo" v zmysle prislusnosti rasy nie je diganoza, ale neprisposobivost ciganskej mensiny vecsinovej spolocnosti v state pobytu diagnoza je... dokonca sa o tom viedli vyskumy a tak... proste ciganska (romska) narodnost ma inak postavene hodnoty, vnimanie a sposob zivota nez vecsinova biela ceska (europska) spolocnost a tak vznikaja konflikt celej narodnosti, ktora sa neprisposobila ci sa nehodla prisposobit vecsinovemu mysleniu... pekne to pise pani Meindlova na blogu:

Před pár dny mi přítel (mimochodem absolutní skeptik, co se nápravy cikánských delikventů týká) položil zajímavou otázku, kterou já teď položím vám: Dokážete si představit, že byste se ocitli v menšinové společnosti? Že by většina lidí kolem vás byla tmavá? Že byste se měli chovat podle jejich pravidel? Nebo dokonce, že byste se ocitli v pasťáku, kde by vás vychovávali lidé, které jste byli zvyklí okrádat, nerespektovat, využívat a najednou byste se MUSELI přizpůsobovat, poslouchat, chovat se účelově? Přijímat odměny a tresty podle pravidel, které nastavil někdo, koho neuznáváte jako přirozenou autoritu?

rovnako ako ona sa nehodlam zastavat zverencov daneho ustavu, ale ako polemizujuca otazka je to zaujimave... a uplne mimo tema tohoto klubu... takze pripadne dalsie reakcie prosim do posty alebo do ineho klubu, ktory s tou temou ma nieco spolocne... :)
    BLAF
    BLAF --- ---
    ALEXIS: Nj, ja jen cerpam z toho blogu, osobni zkusenost z pastaku nastesti nemam :)
    Jinak mas samozrejme pravdu, ze jde vetsinou o vychovny vliv rodiny a prostredi.
    Ted doufam, ze se tu nerozjede flame o tom, ze cikani nekradou :)
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    BLAF: to je blbost... a este k tomu sprosty rasizmus...
    nie vsetky deti v polepsovne su ciganskeho povodu a nie vsetky ciganske deti su nevychovane, kradnu, fetuju, etc. vsetko je to o rodine... a fakt si o ciganoch nerobim iluzie, tam, kde som vyrastla ich bolo dost az mali vlastne dediny (ghetta), ale na sidlisku bolo i dost slusnych ciganov so slusnymi normalnymi rodinami, ktore sa od bielych lisili akurat tym, ze mali inu farbu pokozky...
    BLAF
    BLAF --- ---
    ALEXIS: Nejsem si jist, jestli je cikanstvi diagnoza :)
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    BLAF: a okrem toho, ja myslim poruchu v sirsom slova zmysle ako nieco, co zahrna mentalne postihnutie, chybu vo vychove, ktora vyvolala poruchove jednanie, ci poruchu hormonalneho povodu, ktora ma dopad na zvysenu agresivitu, etc. :)
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    BLAF: jo, ten blog uz som postovala tu ALEXIS a potom tu ALEXIS ale ocividne sa nikomu nechce citat... ;)
    BLAF
    BLAF --- ---
    zase pozde...
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    CHRTO: polepsovna je a vzdy bola ustav pre nezvladatelne deti s nachylnostou ku kriminalite... je to v podstate ustav na prevychovu...
    nie je to decak a nie je to kriminal... je to nieco medzi tym... viz blog vychovatelky z pastaku: http://meindlova.blog.idnes.cz/
    CHRTO
    CHRTO --- ---
    ALEXIS: Hmmmm... Ja som mal na mysli polepsovnu z ery komunismu. 80-te roky. Je mi jasne, ze po pade vyrastlo plno novych institucii...
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    MISERY: no jasne, ze v decaku su deti bez rodivo a deti odobrane rodicom, ktori sa o ne nestarali... ale polepsovna je o tom, ze som tam deti, ktore su nezvladatelne nie preto, ze by sa o ne rodicia nestarali, ale ze maju nejaku poruchu... co som si citala od tej pani, co som postovala link, tak v tom pastaku su deti (z vlekej casti) z rozvratenych rodin (rozvody, osamele matky, etc.), ktore ti rodicia aj cez vsetku starostlivost nie su schopni zvladnut...
    BLAF
    BLAF --- ---
    Jestli vy nezapominate na skolskou instituci s nazvem Vychovny ustav....
    EDJA
    EDJA --- ---
    polepsovna nemuze byt detsky domov, kampak by davali ty maly vrahy apod,vzdyt by tam ty deti bez domova traplili. urcite to neni mytus, jen tomu museli dat jiny nazev, aby to neznelo tak drsne. kafilerka se taky nazyva oficialne asanacni ustav, urcite z duvodu, aby se z nazvu lidem nedelalo spatne
    MISERY
    MISERY --- ---
    ALEXIS: no v detskem domove jsou bud deti bez rodicu a nebo i deti, ktere byly rodicum odebrany proto, ze se o ne rodice nestarali a deti byly kvuli tomu treba nezvladatelne, ale ne az tak, ze by musely do polepsovny (stacilo jenom normalni zachazeni).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam