• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATEEJKdyž jsem byl malej, tak jsem věřil, že...
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    TOY_BOX: to je pěkný :)
    TOMASEQ
    TOMASEQ --- ---
    No a jeste muzu dodat ze babicka byla zahradnice a poslala po nas s bratrem do skolky (chodili jsme sami jen poslednich 200 metru) do kuchyne velkej svazek petrzele. A jelikoz jsme verili, ze to je neco jako kytka, ktera se davala na konci skolniho roku, tak jsme ji tajne zahodili, protoze jsme nechteli delat ostudu s tak osklivou a smradlavou kytkou. Druhej den si ji kucharka vyzvedla z prikopu, kdyz vsechno vyslo najevo.
    TOMASEQ
    TOMASEQ --- ---
    BLAF: slusny clovek je jen nalepka kterou si davas na zaklade pravidel spolecnosti ve ktery zijes. Slusni lide zmasakrovali indiany a vnutili jim jejich nabozenstvi atd. atd.

Abych nebyl jen OT k tomuhle klubu, mozna by bylo dobre udelat neanonymni (tu jak ukazuje ID) anketu s tim kdy prisla revoluce, jestli to bylo pred skolkou, ve skolce, na zakladce, vyssim stupni nebo stredni nebo dyl... a dat na ni reklamu do zahlavi.

Myslim ze zasadit to, cemu clovek veri do urcity doby by i hodne pomuze v interpretaci toho co kdo napsal, jako treba u ty polepsovny, ktera ted uz deti asi zas tak moc nebere...

Nedavno jsem fotil nejaky skoro trilety dite v USA a samozrejme klucina zlobil a nechtel se fotit. Kazdopadne jeho chuva mu slibovala ze pujdou na hranolky do McDonalda, kdyz bude chvili hodnej a stoupne si jak chce... coz ve mne taky vyvolalo spoustu asociaci z detstvi...
    IM_MORTAL
    IM_MORTAL --- ---
    takovej ten hrubší zvuk, co vydávaj některý kobylky, je krtek se zbíječkou:D
    EX___BO
    EX___BO --- ---
    ONA_MAKARONA: :DJasny...no ale slysel jsem ze nejakej malej kluk nemeckej..umlatil svoji segru..a kdyz se pak jako vysetrovatel ptal proc? tak rekl "v klidu...v dalsim levelu si vezme novy zivoty..
    ONA_MAKARONA
    ONA_MAKARONA --- ---
    EX___BO: a pak nám děti z balkónů padaj na hlavu..:)
    EX___BO
    EX___BO --- ---
    ONA_MAKARONA: I kdyz si vzpomenu ze videt nekoho jak spadne z 50ti pater a odejde po svejch:D
    EX___BO
    EX___BO --- ---
    ONA_MAKARONA: přesně!
    ONA_MAKARONA
    ONA_MAKARONA --- ---
    EX___BO: Jo máš pravdu, tohle je jasný důkaz toho jak moc jsou pohádky nebezpečný..:D
    CYBORCA
    CYBORCA --- ---
    Ze v pisni ach synku, synku... je dvouslovi domalý jsi... jsem strasne dlouho premyslela, co to slovo domalý znamena :)
    BLAF
    BLAF --- ---
    ALEXIS: To je ovsem zcela problem dane mensiny!
    Ja si vpravde nedokazu predstavit, ze me zavrou do pastaku vedeneho cikany, ktere bych okradal, nerespektoval a vyuzival, protoze jsem slusny clovek :)
    Ale dost uz OT.
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    BLAF: njn, sice "ciganstvo" v zmysle prislusnosti rasy nie je diganoza, ale neprisposobivost ciganskej mensiny vecsinovej spolocnosti v state pobytu diagnoza je... dokonca sa o tom viedli vyskumy a tak... proste ciganska (romska) narodnost ma inak postavene hodnoty, vnimanie a sposob zivota nez vecsinova biela ceska (europska) spolocnost a tak vznikaja konflikt celej narodnosti, ktora sa neprisposobila ci sa nehodla prisposobit vecsinovemu mysleniu... pekne to pise pani Meindlova na blogu:

Před pár dny mi přítel (mimochodem absolutní skeptik, co se nápravy cikánských delikventů týká) položil zajímavou otázku, kterou já teď položím vám: Dokážete si představit, že byste se ocitli v menšinové společnosti? Že by většina lidí kolem vás byla tmavá? Že byste se měli chovat podle jejich pravidel? Nebo dokonce, že byste se ocitli v pasťáku, kde by vás vychovávali lidé, které jste byli zvyklí okrádat, nerespektovat, využívat a najednou byste se MUSELI přizpůsobovat, poslouchat, chovat se účelově? Přijímat odměny a tresty podle pravidel, které nastavil někdo, koho neuznáváte jako přirozenou autoritu?

rovnako ako ona sa nehodlam zastavat zverencov daneho ustavu, ale ako polemizujuca otazka je to zaujimave... a uplne mimo tema tohoto klubu... takze pripadne dalsie reakcie prosim do posty alebo do ineho klubu, ktory s tou temou ma nieco spolocne... :)
    BLAF
    BLAF --- ---
    ALEXIS: Nj, ja jen cerpam z toho blogu, osobni zkusenost z pastaku nastesti nemam :)
    Jinak mas samozrejme pravdu, ze jde vetsinou o vychovny vliv rodiny a prostredi.
    Ted doufam, ze se tu nerozjede flame o tom, ze cikani nekradou :)
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    BLAF: to je blbost... a este k tomu sprosty rasizmus...
    nie vsetky deti v polepsovne su ciganskeho povodu a nie vsetky ciganske deti su nevychovane, kradnu, fetuju, etc. vsetko je to o rodine... a fakt si o ciganoch nerobim iluzie, tam, kde som vyrastla ich bolo dost az mali vlastne dediny (ghetta), ale na sidlisku bolo i dost slusnych ciganov so slusnymi normalnymi rodinami, ktore sa od bielych lisili akurat tym, ze mali inu farbu pokozky...
    BLAF
    BLAF --- ---
    ALEXIS: Nejsem si jist, jestli je cikanstvi diagnoza :)
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    BLAF: a okrem toho, ja myslim poruchu v sirsom slova zmysle ako nieco, co zahrna mentalne postihnutie, chybu vo vychove, ktora vyvolala poruchove jednanie, ci poruchu hormonalneho povodu, ktora ma dopad na zvysenu agresivitu, etc. :)
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    BLAF: jo, ten blog uz som postovala tu ALEXIS a potom tu ALEXIS ale ocividne sa nikomu nechce citat... ;)
    BLAF
    BLAF --- ---
    zase pozde...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam