• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATEEJKdyž jsem byl malej, tak jsem věřil, že...
    Když jsem byl malej, tak jsem věřil, že... (nebo Když jsem byla malá, tak jsem věřila, že...) Vzpomínky na naivitu, hloupost, fantazii, roztomilost, pohled na svět, kterého už nejsme schopni. (I když některým z těch věcí tak trochu věříme dodnes). Naše bible: http://iusedtobelieve.com/. Ale nerepastovat, přispívat vlastními kusy, zajímají mě hlavně reflexe z české kotliny a slovenských hor posledních 50 let, a to spíš vlastní nostalgické vzpomínky na dětství než žblebty současných dětí, na ty tu je jiný klub. Probírání jednotlivých utkvělých představ, vizí a omylů povoleno.
    rozbalit záhlaví
    MYS_USATA
    MYS_USATA --- ---
    ALEXIS: a jak loupežnická holka šimrala soba na krku nožem
    ELLIE
    ELLIE --- ---
    ALEXIS: Sněhovou královnu ale taky miluju :) Pošlu ti dopis na sušený rybě a ty si z něj pak uvaříš polívku.
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    no vidite, ja som bola Andersenovi a Grimovcoch strasne zavisla a vyzadovala som ich... Ladovu kralovnu i Dievcatko so zapalkami som milovala... Ladovu kralovnu som mala i na LPcku a pustala som si to... :)
    LALINA
    LALINA --- ---
    ELLIE: přesně! ta mi utkvela nejvíc!! chovala sjem se k chlebu s uctou ale i dřív, vychovali me k úctě k jídlu. Ale nechápala jsem, jak zrovna morbidní Andersen je prý král pohádkářů..a dodnes to moc nechápu...
    Nicméně pozdější americká pakultura v čele s Tomem a Jerrym byla snad jeste horší.
    ELLIE
    ELLIE --- ---
    SIKY: A co O dívce, která šlápla na chléb? Představa, že zkamením a po očích mi polezou mouchy a já je nebudu moct odehnat... ué... chovala jsem se pak k chlebu nějakej čas s velkou úctou (bylo mi asi sedm) :))
    SIKY
    SIKY --- ---
    ELS: Jo, to byla děsivá pohádka. Osobní trauma jsem měla ještě z Andersena (což není tak divný). Furt jsem si živě představovala Kaie, jak má v očích střepy, co mu tam foukla Ledová královna. No a po přečtení Holčičky se sirkami jsem už nikdy Andersenovy pohádky neotevřela...
    ELS
    ELS --- ---
    DIZZY23: J! Anička s lískovými oříšky... Taky mě to trochu děsilo...
    DIZZY23
    DIZZY23 --- ---
    INSEQUI: Skipy a Goro to bylo něco! :))

a když jsme u těch "děsivejch" pohádek, vzpomínám si na tu s tim žabákem - Žabí princ se to jmenovalo? tak ten žabák ve mě vyvolával docela odpor...
    Mnohem horší byla ale ta, jak se tam ta holka proměnila v ovci... fůůj, ta ovce mě strašila ve snech, i když měla myslim dobrou povahu...

a nejsmutnější pro mě byla Malá mořská víla s Šafránkovou - u toho sem vždycky brečela a říkala si, že až já budu mít děti, nenechám je na to koukat.. :D
    ARCAK
    ARCAK --- ---
    MYS_USATA: Noční můra :D
    MARGARITKA
    MARGARITKA --- ---
    MYS_USATA: "jednou byla, dvakrat nebyla, jedna rodina" dobry no :-D
    RUSALKA
    RUSALKA --- ---
    SIKY: My jsme zrovna ted ve skole meli diskuzi na tema Krvaveho kolena..a nakonec jsme se zahrali stro-tri-sto! :F Takovyto skakani ostatnim na nohy...tedy, alespon myslim, ze se to tak jmenovalo!
    SIKY
    SIKY --- ---
    mimochodem, zdroj nápadů pro nedávno probíranou hru krvavé koleno, tahle pohádka ;)
    SIKY
    SIKY --- ---
    MYS_USATA: aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!! Dííííííky :)))
    MADMERTIGAN
    MADMERTIGAN --- ---
    SIKY: ty hele a víš, že když sem se to dozvěděla byla sem úplně strašně naštvaná na naše, že mě takhle vochcali a podváděli... tvářili se, že se mnou jednaj na rovinu a pak taková rána... asi mi to řekli moc brzo... tak kdyžtak těm dětem zatloukej nejmíň do 18ti...;-)
    SIKY
    SIKY --- ---
    Taky jsem měla trauma z jakýsi snad ruský animovaný pohádky, o třech bratřích, jak chodili někam, kam neměli a nějaká čarodějnice jim zpívala: Kdopak to bdí, kdo to nespí?
    Už si to skoro nepamatuju, ale tou písničkou mě starší bráchové prudili taky docela dlouho :)

MADMERTIGAN: Ten šilhající a na závěr se v kostru měnící Kukura... aaaa... Na druhou stranu, v současné době jem proti většině horrorů naprosto odolná, takže třeba ta výchova z dětství zanechala nějaké stopy :)
    Jinak dík za tip na B-komplex, až jednou budu mít neutěšitelné děti ;)
    ELLIE
    ELLIE --- ---
    MADMERTIGAN: Néé, Bim černé ucho :((( Teď jsi ve mně teda probudila už dávno zapomenuté trauma... To byl hroznej film! Taky nevim, o čem to přesně bylo, ale ten pocit si vybavuju opravdu bolestně.
    MADMERTIGAN
    MADMERTIGAN --- ---
    SIKY: von tam byl příšernej ten šilhající kukura... já když to viděla v dospělosti tak sem se musela sama sobě smát, ale mě se vo tom zdály příšerný sny kdy sem se budila s pláčem a votravovala sem naše a spala sem u nich v posteli... pak mě vzali k doktorce ta mi dala "jako" prášky na spaní (b-komplex) a já pak spala jak dudka ;-)))
    PETRA_CHATEAU
    PETRA_CHATEAU --- ---
    MYS_USATA: ne ne, naši mě naučili pustit si telku
    MISHAAA
    MISHAAA --- ---
    ....všechno dobře dopadne
    SIKY
    SIKY --- ---
    MADMERTIGAN: Na Deváté srdce jsem odmítala koukat až asi do 16 let :)
    Zpětně nechápu, jak se mi to mohlo tak nelíbit, když jsem vcelku měla ráda O princezně Jasněnce, kde celou dobu jen vlastně příšerně ječí Růžičková s Blanarovičovou :)
    SIKY
    SIKY --- ---
    MATEEJ: To byl jasnej Tačůd, zase si mě tady úplně zkazil celoživotní přesvědčení :/
    :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam