• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATEEJKdyž jsem byl malej, tak jsem věřil, že...
    PREVIT
    PREVIT --- ---
    TAPINA: Ale nam se nikdy nic nestalo, to bylo kvuli nejakejm podelanejm amaterum...:)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    PREVIT: A kvůli takovým pakům se pak celým třídám pouštělo odstrašující video o tom, jak je elektřina nebezpečná, ze kterého mám dodneška trauma :oP
    PREVIT
    PREVIT --- ---
    ...jsme tenkrat na zakladce verili, ze se nam nic nestane, kdyz jsme ve tride sundali kryt z elektricke zasuvky, jeden se chytil faze, druhy nulaku a pak shaneli dobrovolniky na uzavreni elektrickeho obvodu. Kdyz se dobrovolnici nasli,vsechny pekne brnely ruce - elektrolecba! :o)

Musim dodat, ze to bylo v Praze na Vinohradech, kde tenkrat jeste bylo v siti 120 Voltu. Takze na 220V to prosim nezkousejte, to uz trochu boli...:)
    ANCHATON
    ANCHATON --- ---
    se musi vsichni lidi ktery potkam pozdravit
    JOPS
    JOPS --- ---
    ho mam jenom na curani......
    HYBNERKA
    HYBNERKA --- ---
    MISERY: ja myslim,ze tenkrat ji byl odbornej nazev celkem sumak,s moji srdecni vadickou,.-DD..ale diky,jestli se k tomu vratime v rodinnych veselych historkach,podotknu to..,.-)
    MISERY
    MISERY --- ---
    HYBNERKA: Zástava srdce ROFL! :D Ve skutečnosti je to hyperventilace ;)
    HYBNERKA
    HYBNERKA --- ---
    MISERY: mama to tenkrat pojmenovala zastava srdce a dostala jsem hrozne,.-DD
    MISERY
    MISERY --- ---
    HYBNERKA: Tomu se říká holotropní dýchání, používá se to i v psychoterapii :)
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    Taky jsme to dělali, k mdlobám většinou nedošlo, na to jsme neměli koule, ale zatmění před očima a potácení stačilo.
    INSEQUI
    INSEQUI --- ---
    HYBNERKA: To byl u nás taky velkej hit, do tý doby než nás na těláku chytil učitel a výsledek byl stejnej, jako u tebe.
    HYBNERKA
    HYBNERKA --- ---
    MISERY: my sme delali na zakladce tez neco podobneho,ale spocivalo to v tom,ze jeden si drepl,dal hlavu mezi kolena,rozdychal se,se zadrzenim dechu se zvednul,oprel o zed a druhy mu pritlacil ruce na hrudniku..obvykle si se pak probrala lezici na zemi a nic nevedela...dostali sme za to tenkrat hrozne..jak od ucitelek,tak po tridni schuzce od rodicu..strasnej pruser jak je to nebezpecny atd...fakt lepsi verit na strasidla,.-)
    KIKOLKA
    KIKOLKA --- ---
    jako děcko jsem měla menší hrůzu z toho, že když zabiju nebo jiným způsobem ublížím nějakému zvířátku (myšleno tím moucha, muška, žížala apod.), přijde si to se mnou vyřídit větší (v mých dětských očích obří) jedinec tohoto druhu, nejlépe otec, matka, strýc...
    ELLIE
    ELLIE --- ---
    TAPINA: To jsme dělali taky, ale jen s tužkama :)
    MISERY
    MISERY --- ---
    ELLIE: To jo, to znám s tim tlačením ruky proti něčemu, ale to se dá vysvětlit, zatímco tohle mi příjde víc jako magie :-)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Tohle neznám, ale jak byly takové ty tlusté centrofixy, tak s těmi jsme si sugerovali magnetismus. Když se vzaly dva a vší silou se jima tlačilo proti sobě (proto centrofixy, měly takové velké rovné plošky), tak potom člověku přišlo, že "nejdou od sebe".
    ELLIE
    ELLIE --- ---
    MISERY: Taky jsme to dělali, na základce, a taky nám to fungovalo. Částečně to mohlo být tím, že dotyčnej se na zeď přitisknul a po chvíli to napětí sám od sebe povolil a ruce šly automaticky do protipolohy. Zkus si někdy stoupnout bokem třeba k lince, vší silou se o ní opři hřbetem ruky, po půl minutě přestaň a odstup o dva kroky. Ruka ti "sama" vylítne až nad hlavu :) Ale proč tamta "hypnóza" fungovala vždycky tak přesně, kdy "hypnotizér" chtěl, to netušim. A to šustění a tleskání, jo jo :D
    SIKY
    SIKY --- ---
    MISERY: Chachaaaa!
    To jsme taky prováděli!!! Nikdo se teda nevznesl, ale ruce většinou šly.
    MISERY
    MISERY --- ---
    Vzpomněla jsem si, jak jsme jako asi 9 - 12ti letí zkoušeli speciální hypnotizaci. Spočívalo to v tom, že se hypnotizovaný postavil ke zdi a zavřel oči. Hypnotizér pak kolem něj slabě potleskával, šustil rukama (třel dlaněmi o sebe) a lehce luskal prsty (nesmělo to moc luskat, fakt jen lehce). Chvíli se dělalo tohle a pak se k hypnotizovanému kleknulo a bez doteků se mu "silou energie" začaly jakoby vytahovat ruce nahoru. Hypnotizovaný pak opravdu začal zvedat ruce. Mimochodem to vážně fungovalo i na lidi, kteří to neznali. Trochu podivné, i když u dětí asi ne, bylo to, že jsme věřili tomu a každý znal někoho, který znal někoho, kdo to uměl tak dobře, že hypnotizovaný se tímto dokonce vznesl do vzduchu, což bylo poté, co se mu zvedly ruce až nad hlavu. Přiznám se, že mě osobně se to teda nikdy nepodařilo, maximálně do předpažení :-)
    Jo a některá místa byla na hypnotizování lepší, proudilo tam asi víc energie či co. Na to jsme přišli na jednom z soustředění dětského pěveckého sboru. Ale nepřišli jsme na to, jak takové místo detekovat, prostě někde to šlo lépe :-)
    Zkoušel to taky někdo jako dítě? Napadlo mě, že bych to klidně vyzkoušela i teď, ale mám trochu obavu, že by to nefungovalo, což by bylo asi zklamání, pořád trochu věřím, že jde i ta levitace, když se to umí :D
    ELLIE
    ELLIE --- ---
    PAZZITKA: Zelená mlha je z Draculy ;)
    SHADOWALKER: No já taky nevim, proč mi tatínek půjčil sbírku hororových povídek od Bradburyho a spol, když mi bylo osm. Trochu kontraproduktivní! :)) Ale na mých snech se to nijak neodrazilo. H. R. Gigerovi taky předpokládám rodiče mohli číst před spaním roztomilé pohádky a nepomohlo to.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam