• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATEEJKdyž jsem byl malej, tak jsem věřil, že...
    STJARNA
    STJARNA --- ---
    JIRI_CZEK: ja tomu verim stale..obcas to zkousim:D
    JIRI_CZEK
    JIRI_CZEK --- ---
    já jsem si teď o víkendu vzpoměl, jak jsem si kdysi myslel, že podle obličeje jde odhadnout křestní jméno člověka.
    MISERY
    MISERY --- ---
    Moje kamarádka narozená uplně ve stejnej den jí měla a já ne, ale já se narodila v Praze a ona v Litoměřicích, tam to dělali ještě nějak po staru asi...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    BEBEBE: Pravé jsi asi neměla ;o) Proti TBC se očkovalo hned v porodnici (ještě očkuje, teď se snad uvažuje o změně). Vakcína proti pravým neštovicím má tu specialitu, že se nedá podat normálně v injekci, ale musí se vpravit do poraněné kůže, proto ty jizvy.
    BEBEBE
    BEBEBE --- ---
    TAPINA: tak to je asi jiná, protože já ji mám taky(i přesto že nemám dítě:))...takový kolečko na levym rameni...právě po tomhle tbc očkování. Očkování proti neštovicím si nepamatuju, ale jako malá jsem je měla...
    MONIOUS
    MONIOUS --- ---
    TAPINA: bylo to v sedmy nebo osmy tride, ja to jeste chytla
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    BEBEBE: To bylo proti pravým neštovicím a taky mi ta jizva vrtala v hlavě. Ale viděla jsem ji na táboře u holky, co byla jen o rok starší, než já (to se píchalo nějako plus mínus ve třinácti letech), takže i vím celkem přesně, kdy se očkovat přestalo - já už ji nemám.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    STARE_CASY: Tyjo dobrý odkaz. Žužaně Viktorovně fakt nezávidím, ani Vyšemíře, Út,Terpisteii, Štěfi a tak. Jak mohla přes matriku projít Šerifka? To přece nebude jméno cizinky....
    BEBEBE
    BEBEBE --- ---
    já si myslela, že každá dospělá žena, když se stane maminkou, tak má takovou značku na rameni (jizva po očkování proti TBC). Viděla jsem to u mámy, u tety a u jiných paní, tak jsem to tak nějak vnímala jako znak mateřství. Ani nevim, kdy mě to přešlo...
    SQUIDLIAN
    SQUIDLIAN --- ---
    když jsem se ve školce dozvěděla, že pes se řekne anglicky dog, tak jsem byla přesvědčená, že cizí jazyk znamená, že maj pro každý naše písmenko vždycky jiný písmenko. Tzn. v aj p = d, e = o, s = g. Hned do další lekce, kde jsme se naučili nové slovo - cat.
    MISERY
    MISERY --- ---
    PUPEK: Zajímavé je, že Murphyho zákony nesepsal Murphy, ale jiný muž téhož jména.
    PUPEK
    PUPEK --- ---
    Já když byl malej, tak jsem řešil dilema, jestli, až budu velkej, si koupil žigula, protože to je pěkně nadupaný žihadlo nebo stodvacítku, která je zas luxusně vybavená a pohodlná

Taky jsem si říkal, že všichni musej do války. Věděl jsem, že mě nezabijou, ale taky jsem věděl, že každej musí bejt velitel a děsilo mě, co budu velet

SALVATOR: já zas myslel, že Murphyho zákony sepsal Eddie Murphy. teď by byl asi dost trapas, kdyby jo. Já totiž pořád nevim, kterej Murphy to je.
    WOAM
    WOAM --- ---
    Než jsem pochopila, že se křestní jména můžou u různých lidí opakovat, věřila jsem, že až vyrostu, budu úplně stejná jako ta asi o sedm let starší holčička, co k nám chodla do školky a jmenovala se stejně jako já. Že budu stejně vypadat, stejně se chovat, budu mít stejný známky a ve školce mě budou mít děti taky tak rády.
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    Já sem věřil, že zákon schválnosti je opravdovej a že je někde v nějaký sbírce.
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    Já jsem vždycky každej rok u filmů a seriálů čekala, kterej bude nejnovější.... takové to "česká televize 1998" a čím dřív na začátku roku to bylo, tím líp :)
    RUSALKA
    RUSALKA --- ---
    DIOM: To ja taky! A komu by ta jmena na konci patrila, kdyz ne hercum, ze? ,)

MISERY: Tak ted jsi me uplne zasekla - mysli tim proste vodni hladinu, ktera je zelena/klidne bez zabince/..nebo to je jeste nejaka dalsi metafora? Absinth? :D
    DIOM
    DIOM --- ---
    já si jako malej myslel, že jména dabérů, která se vždycky čtou na závěr filmu jsou přeložená jména herců v originálních titulcích

a taky mne jako malýho napadlo, že ruština má jen jinou abecedu a tak když se naučím azbuku, budu umět rusky..došlo mi to někde u písmene D

:]
    MISERY
    MISERY --- ---
    RUSALKA: Já jsem si zase myslela, že když zpívá "...a mám rád vodu zelenou a pletu si jí s ozvěnou...", tak myslí takovou tu vodu s žabincem navrchu a hrozně jsem se tomu podivovala, jak to může mít rád, když je to hnus :)
    RUSALKA
    RUSALKA --- ---
    Aha, v písni Árie měsíce Suchého/Šlitra se zpívá: 'Proč šťasten jsem, když do ucha, mi chladná voda šplo-uchá..' A dodneška jsem si myslela, že šplo-uchat je nějaké spešl slovo ,)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam