• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATEEJKdyž jsem byl malej, tak jsem věřil, že...
    Když jsem byl malej, tak jsem věřil, že... (nebo Když jsem byla malá, tak jsem věřila, že...) Vzpomínky na naivitu, hloupost, fantazii, roztomilost, pohled na svět, kterého už nejsme schopni. (I když některým z těch věcí tak trochu věříme dodnes). Naše bible: http://iusedtobelieve.com/. Ale nerepastovat, přispívat vlastními kusy, zajímají mě hlavně reflexe z české kotliny a slovenských hor posledních 50 let, a to spíš vlastní nostalgické vzpomínky na dětství než žblebty současných dětí, na ty tu je jiný klub. Probírání jednotlivých utkvělých představ, vizí a omylů povoleno.
    rozbalit záhlaví
    MARTA_KLOFACOVA
    MARTA_KLOFACOVA --- ---
    PAZZITKA: ja verila, ze dospeli maji vzdy ve vsem pravdu a nedelaji veci spatne...
    PAZZITKA
    PAZZITKA --- ---
    že lidi jsou s věkem moudřejší a zodpovědnější
    INSEQUI
    INSEQUI --- ---
    NENUPHAR: Bohužel jsem moc dlouho dítětem nezůstal, teda vlastně ano do teď, jen tyhle ideály jsou už dávno pryč :(
    NENUPHAR
    NENUPHAR --- ---
    když jsem byla dítě, tak jsem věřila, že hranice mezi zlem a dobrem je strašně jasná, že vždy snadno poznám který člověk je dobrý a který je zlý... že zlý člověk je čaroděj který zaklíná lidi a zabíjí je a že hodný člověk se pořád směje a pomáhá lidem okolo...
    SCHUTTERSTEIN
    SCHUTTERSTEIN --- ---
    Já jsem jako malej například věřil, že mě hlasatelka z televize sleduje a snažil jsem ji různejma úšklebkama rozesmívat.
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    TRISSIE: no počkej, s tím jodizolem tomu věřím ještě teď... Ono je to takové méně bolestivé...

RANDOM_NIGHT: jo, tomu jsem věřila ještě před druhým ročníkem vejšky. Ted vím, že podvojné účetnictví je jen hnusné, nikoliv podvodné
    MYS_USATA
    MYS_USATA --- ---
    INUSHKA: jo, to je pravda, říkalo se to :) ale zase bylo super stát na tom kolečku - podlaze uprostřed harmoniky
    MISERY
    MISERY --- ---
    RANDOM_NIGHT XMARGE: Já jizvu nemám, ale očkovaná jsem byla už minimálně 2x. Ona se ta jizva prý nemusí udělat.
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    MYS_USATA: Já se zase bála jezdit v zadní části kloubového trolejbusu, protože jsem si myslela, že se může roztrhnout a pak je lepší být v té půlce, co má volant, brzdy a řidiče.
    MYS_USATA
    MYS_USATA --- ---
    Já se pořád nemohla rozhodnout, jestli být nahoře, nebo dole, kdyby se propadlo metro. Kdo to má jako horší - ten, co z výšky spadne na lidi dole, anebo ten, co dole je a spadne na něj ten horní.

TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    TAPINA: test na předloktí nám dělali taky, přišli to kontrolovat po tejdnu, já měla šest dní ruku úplně čistou a ráno před testem mi napuchla tak, že jsem skoro neoblíkla bundu :-)

a abych nebyla úplně off-topic, celé dětství a podvědomě vlastně dodneška jsem věřila, že když se rána postříká jodisolem a pálí to, tak že to je proto, že ten jodisol žere ty bacily v ní. A když to nepálí, tak tam žádní nebyli. Takže to pálení je dobře, protože by jinak ti bacili dělali ošklivé věci :-)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    BEBEBE: Aha, tak to je možný. Ten test na předloktí nám dělali celé třídě a reakci jsem měla.
    NENUPHAR
    NENUPHAR --- ---
    když jsem byla malá, veřila jsem, že když budu na všechny kolem sebe hodná, tak se budu mít v životě dobře.
    BEBEBE
    BEBEBE --- ---
    RANDOM_NIGHT: no a neni možný, že po tý zkoušce imunity, se případně přeočkovávalo to tbc? Protože to si opravdu pamatuju, že to bolelo, dlouho se to hojilo a mám z toho tu jizvu. A bylo to po tom, co sem měla/neměla nějakou reakci na to očkování předtím. A většina lidí ze třídy měla pak to očkování do ramene taky...
    BEBEBE
    BEBEBE --- ---
    XMARGE:
    TAPINA: Aspoň co já si pamatuju, tak to tbc očkování nejdřív proběhlo nějak vpichem do předloktí a když se neobjevila požadovaná reakce, opakovalo se to do toho ramene, což bylo mnohem bolestivější a zůstala jizva...takže někdo ten druhej vpich nepotřeboval, třeba ste to zrovna byli i vy:)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    XMARGE: No, já jsem ročník 79 a nemám vůbec žádnou jizvu.
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    RANDOM_NIGHT: a je možný, že já žádnou jizvu po očkování TBC nemám? Jsem ročník 82..
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    BEBEBE: Tak to ale asi není TA jizva. Spolužačka taky měla na rameni velikou jizvu po něčem, po čem se nikomu jinému jizva neudělala.
    MISERY
    MISERY --- ---
    Hmmm, tak ony se ty jizvy asi nemusí udělat... zajímavé...
    BEBEBE
    BEBEBE --- ---
    TAPINA: Hele tak mi to nedalo a musela jsem se informovat u mámy:D A očkování proti neštovicím jsem nepodstoupila a ta jizva na rameni je opravdu po tbc...
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    JIRI_CZEK: hele, dá se.... rozhodně se dá odhadnout, jak se člověk nejmenuje!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam