• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATEEJKdyž jsem byl malej, tak jsem věřil, že...
    Když jsem byl malej, tak jsem věřil, že... (nebo Když jsem byla malá, tak jsem věřila, že...) Vzpomínky na naivitu, hloupost, fantazii, roztomilost, pohled na svět, kterého už nejsme schopni. (I když některým z těch věcí tak trochu věříme dodnes). Naše bible: http://iusedtobelieve.com/. Ale nerepastovat, přispívat vlastními kusy, zajímají mě hlavně reflexe z české kotliny a slovenských hor posledních 50 let, a to spíš vlastní nostalgické vzpomínky na dětství než žblebty současných dětí, na ty tu je jiný klub. Probírání jednotlivých utkvělých představ, vizí a omylů povoleno.
    rozbalit záhlaví
    ELLIE
    ELLIE --- ---
    MISERY: A lišku? Lišku jsi měla? (Na krku se nepočítá.)
    TOMASEQ: Micák je králík? Tyjo, to slyším prvně :) My měli akorát kocoura Micáka, kterej byl do jistého věku považován za kočku Micku.
    MISERY
    MISERY --- ---
    Králíka jsem nikdy neměla (i když jsem jinak měla snad všechno), ale třeba morčata dělaj "uíííí, uíííííí" :-)
    ELLIE
    ELLIE --- ---
    Dle mých zkušeností malincí králíčci dělají ňuf ňuf, škráb škráb, a starší pak dup dup, frk frk a hryz hryz.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    No... ale viděli jste někdy živýho králíka... že jo?
    ZABITULKA
    ZABITULKA --- ---
    GILHAD: hehe a mladi norove si s tim chudaci lamou hlavu a skladaji na to tema pisnicky- what does the fox say?
    BEBEBE
    BEBEBE --- ---
    WOAM: U nas to bylo ,,truš truš", ale to je nejspis jen slovenskej vyraz. A je to prave to strihani usima :)
    GILHAD
    GILHAD --- ---
    A liška dělá "Na těchto základech můžete stáááávět ..."
    GILHAD
    GILHAD --- ---
    U nás tyhle ušáci dělali ňuf ňuf, ale asi to byl spíš pohyb čumáku, než přímo zvuk jako takový ...
    TOMASEQ
    TOMASEQ --- ---
    WOAM: Mic mic - je to micák.
    WOAM
    WOAM --- ---
    Rodiče mě učili, že jako kočka dělá "mňau" a pes "haf", tak králk/zajíc dělá "mic, mic". Myslela jsem, že to je normální a že to asi vyjadřuje to, jak stříhá ušima.
    Teď ale zjišťuju, že to jiným lidem připadá jako úplný nesmysl (a vlastně ani sama netuším, kde by se takový zvuk mohl vzít). :-D Když jste byli malí vy, věděli jste, "jak dělá" nějaký z těchhle ušáků? Měli jste na to taky nějaký citoslovce? Nebo byli naši jenom prostě příliš kreativní? :-D
    PUPEK
    PUPEK --- ---
    SAIMA: jeden můj kámoš měl babičku v brně a já si dlouho myslel, že brno je v německu a jednak jsem vůbec nechápal, jak se může dorozumět s babičkou, když ona určitě mluví německy a taky jsem nechápal, jak mohla v německu přežít druhou světovou. A to jsem netušil, že musela čelit dinosaurům :)
    SAIMA
    SAIMA --- ---
    MARI: Přítel si prý jako malý myslel, že jeho babička si určitě ze svého dětství pamatuje dinosaury.
    A mě jako malé brácha nabulíkoval, že dinosauři nám pomohli vyhrát druhou světovou válku. :)
    MARI
    MARI --- ---
    TANGERINE: brácha měl knížku o pravěku s obrázky od buriana. a ptala jsem se bráchy, jestli ti ještěři byli fakt takhle zelení. a on mi na to řekl, že si to pan burian takhle jen představoval. takže jsem usoudila, že ty obrázky jsou barevné proto, že si je někdo takhle představoval. patrně jsem takhle soudila i o všech starých obrazech.
    TANGERINE
    TANGERINE --- ---
    MARI: Ja jsem si myslela, ze byl proste svet cernobilej, protoze fotaky to fotily prece tak, jak to bylo. Ale pravek a stredovek a tak byly barevny, protoze vsechny obrazky o tom obdobi byly barevny :-)
    MARI
    MARI --- ---
    barvy v minulosti neexistovaly a vynalezli je vědci až později.
    důvod: staré černobílé filmy
    DASHA
    DASHA --- ---
    AALA23: jsem na tom uplne stejne.. =) (ja teda doted s tou elektrikou nevedela, nejak jsem to uz dloouho nerikala, tak jsem nad tim ani neuvazovala=)) Timto vam dekuji za osvetleni... =)

MISERY: dokazu si predstavit, ze to trebas ilustrator i vedel, doslovnych ilustraci ve svete neni malo...
    AALA23
    AALA23 --- ---
    Koukám, že nás s tim elektrickým čertem bylo vážně hodně :D Ten můj letěl z nějaký neurčitý elektrický rozvodny, kouřilo se z něj a byl celej na uhel spálenej, jak dostal elektrickou ránu. Jo a byl děsně rozcuchanej - klobouk mu samozřejmě uletěl po tý ráně :)
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    WOAM: V mých představách vždycky vyskakoval z nějaké velké pojistkové skříně, třeba co je pro celý činžák, nebo z rozvodny pro celou řadu baráků.
    WOAM
    WOAM --- ---
    INUSHKA: Já jsem si ho představovala jak vyskakoval z obyčejný zásuvky. Prostě to blesklo a zakouřilo a v kouři se objevil čert. =)) Ale s tím rozplácnutím se pod elektrickým vedením to musela být větší sranda. :-D
    SIKY: Je vás víc, odsud prý vyskakoval i v rodině mýho milýho. ;-))
    GILHAD
    GILHAD --- ---
    Karaoke shop Karaoke text písně Rangers (Plavci) - Jestli se chceš stát mou ženou
    http://www.musicer.net/karaoke-texty-pisni/rangers-plavci-/jestli-se-chces-stat-mou-zenou
    V téhle písni jsme měli bezmeznou radost a vizuální doslovné představy z verše:
    A hlavně hlavně samou láskou, musíš mě sníst.
    Nebudeš to lehký mít.
    MISERY
    MISERY --- ---
    SIKY: Ne, prostě jsem tohle jako dítě věděla a hrozně mě to štvalo, že v knížce takhle děsně kecaj.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam