• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RIMRRBugtracer - Bug tracking system | systém na hlášení chyb
    DEJV
    DEJV --- ---
    RIMRR: co by jsi potreboval aby to vsechno melo umet?
    KOC256
    KOC256 --- ---
    RIMRR:
    MS Project
    RIMRR
    RIMRR --- ---
    hledám systemy, ve kterych lze evidovat etapy projektu s vystupem v casovych radach.. neco jako je videt v nahledu zde. Neco jako project lines..nevim jak se tomu odborne rika.
    TOMAS3333
    TOMAS3333 --- ---
    na nastenke
    CUCHULAIN
    CUCHULAIN --- ---
    RIMRR: kde že? :-)
    RIMRR
    RIMRR --- ---
    sem nakopl anketu.. nestyďte se a s chutí hlasujte (:
    DEJV
    DEJV --- ---
    SARRI: rekl bych, ze u nej bude asi problemem cena
    SARRI
    SARRI --- ---
    a co quality center od HP? u zakaznika je docela rozjetej, ve firme je jeden z mnoha bugtrackingovejch toolu...
    MICTECH
    MICTECH --- ---
    nevim jestli ti presne rozumim

    takovyhle projekty existujou, ale jsou zamereny asi trochu jinak nez myslis ty
    http://www.sourceforge.net nebo http://www.codeplex.com
    RIMRR
    RIMRR --- ---
    MICTECH: jj, asi tim vyresim ten svuj problem.

    Mam i postreh z nekterych prispevku.. asi vetsina zdejsich navstevniku ma primo zkusenost s TVORBOU "neceho" (web.stranek, aplikaci aj.) VSICHNI si vedeme poznamky o napadech, piseme cinnosti, evidujeme chyby. Predpokladam, ze ne kazdy ma server a chut si instalovat bugtracker. Proc nekdo neumoznuje KAZDEMU vyuzivat free web.system pro evidenci chyb a verzovani produktu? Jak to ze nic takoveho neexistuje? Vsak pointa takoveho reseni.. reg.uzivatel by si zalozil projekt a určil, kdo na jeho projektu smi participovat (komu má být přístupný). Zaroven by se mu po zalozeni projektu vygeneroval html kod. Pokud by se jednalo o veřejný projekt, mohl by vygenerovany kod s vystupem např. ve forme text.odkazu (nebo male ikonky) vlozit do stranky. Navstevnik dane stranky by se kliknutim prenesl primo na formular bugtrackeru s konkr. projektem. To je elegantni zpusob zapojeni lidi s pristupem k internetu do projektu.

    ..vsak kolikrat kdo z vas narazil na jakykoli projekt nebo stranky s chybou, o ktere autor webu nemusel vedet a meli ste dobrou vůli na ni upozornit... a pritom nebylo jak mu jí oznamit?
    MICTECH
    MICTECH --- ---
    RIMRR: FogBugz je pomerne na vysoke urovni, ani ta cena neni tak hrozna, kdyz si vemes kolik by stalo, kdyby si to clovek mel udelat sam
    RIMRR
    RIMRR --- ---
    DEJV: cece trefa temer do cerneho;) umi snad vse co cloveka napadne - i ta cena je myslim super pro uzivatele, kteremu staci jedna licence. Ovsem pokud to vypadalo, ze mam velke oci, tak jeste prilozim. V idealnim pripade nechtel byt omezen poctem licenci (uprimne zacalovat $1899 za 10 licenci je myslim mimo dosah vetsiny obycejnych lidi). Ale smiruju se pomalu s tim, ze takovy system gratis nikdo nedela;) Jeste budu chvili hledat.. treba narazim na dalsi.
    MICTECH: sice platí co jsem napsal právě DEJVovi, ale určitě se na to mrknu, díky.
    MICTECH
    MICTECH --- ---
    dalsi moznosti z komercni sfery je Microsoft Team Foundation Server - http://en.wikipedia.org/wiki/Team_Foundation_Server
    DEJV
    DEJV --- ---
    RIMRR: zrovna ten FogBugz to tusim umi, pripadne k nemu existuji nejake addony
    OASHI
    OASHI --- ---
    Zabyva se tu nekdo Quality Assurance / Quality Analyst?
    RIMRR
    RIMRR --- ---
    EOLIS: prilis se v te problematice nevyznam, zkusim to neohrabane popsat. Mozna to co jsi psal bylo tak mysleno.
    Osobne si predstavuju jako idealni system, ve kterem se eviduji bugy a zaroven mit prehled o aktualizacich a revizich. Pochopitelne plusem by byl i kalendář (např. activeCollab ma kalendar. Udajne dokonce s moznosti ho synchronizovat s google kalendarem). Jinak nekde jsem cetl, ze treba Trac lze udajne propojit s Bazaar (DVCS), ale chapu.. ze to je spise vyjimka.

    Btw, sem rad ze sem lidi napsali tolik nazvu ruzneho softwaru. Vzdy kdyz tu zazni nazev softu, tak se ho snazim "proklepnout". Ale ve vetsine pripadu se jedna o kvalitni produkt, ovsem pouze v oblasti bugtrackingu bez moznosti navaznosti na nejaky verzovaci system. Osobne by mi bodlo dalsi rozsireni o nejaky project manager, ale jasny.. nejsem alenka v risi divu. Mozna ze takove systemy jsou ale budou pěkně mastné:)
    EOLIS
    EOLIS --- ---
    RIMRR: Jde o to, čemu říkáš provázat? Vždycky můžeš vytvořit nějaký Traceability matrix nebo podobný nástroj, který ti umožní řídit bugy a mít o nich přehled, ale obvykle to bude někde mimo samotný bugtracking system. Některé bugtracking nástroje umožňují používat pvolitelně přidávat pole do formuláře pro bug reporty, tak aby takové propojení používaly.
    To ale asi nebude to co máš přímo na mysli, že?

    Jestli ti jde o přímé prolinkování používaných aplikací s bugtrackingovým nástrojem, tak to (pokud vím) umožňují jenom nástroje od jednoho distributora. Kdy např. Compuware, Rational nebo Mercury umožňují prolinkovat nástroje pro testování, bugtracking, version control a podobně. Ale vždy jenom s nástroji z vlastního balíku.
    Tak nevím, jestli jsem ti pomohl:-)
    OASHI
    OASHI --- ---
    Je tu nekdo QA?
    RIMRR
    RIMRR --- ---
    pěkně se nám tu ty bugtrackery množí:) Trošku odbočím.. nejsem odbornik, proto bych rad se zeptal, zda je možné některé ty bugtrackery provázat s DVCS (distributed version control system) - je takové propojení obvyklé? Nebo se ty systémy mají provozovat separe?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam