• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    OASHIQA - Quality Analysts / Assurance - kvalita SW - testování, testeři - Každý ví, kdo je programátor, ale kdo zná QA? :'(
    LET_ME_BE
    LET_ME_BE --- ---
    LOBOTECH: Brno
    LOBOTECH
    LOBOTECH --- ---
    LET_ME_BE: Odkud jsi? Na www.jobs.cz schanej C++ programatory po celej rok, co se Prahy tyce. Jine mesta nevim. I tedka jsou tam minimalne 3 volne mista.

Ja jdu na pohovor zitra, tak drzte palce :o)
    LET_ME_BE
    LET_ME_BE --- ---
    Boze budte radi, ze mate aspon neco, ja uz rok hledam misto jako programator C/C++.
    DAGOBYJ
    DAGOBYJ --- ---
    Zacinam byt optimista... Cekal jsem to horsi. Ja taky sehnal neco novyho, ale je to jen na jeden projekt - tak jeste na tejden. :-( Tak taky shanim.
    SARRI
    SARRI --- ---
    ja odesla sama, pac jsem mela lepsi nabidku, ale ve zkutecnosti jsem si dost pohorsila tak hledam dal... na houby tohlecto
    LOBOTECH
    LOBOTECH --- ---
    Ja jdu v utery na pohovor :) Pozice hodne podobna te, kde jsem skoncil minuly rok, mozna trosku vic juniornejsi, ale tim lip pro rozjezd :) Tak uvdime jak to dopadne, tam by se mi asi libilo, pac to ani neni daleko od domu a jejich pozadavky + napln prace jsou pro mne jak stvoreny :o)
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    DAGOBYJ: Já se ještě držím, protože je rozjetej větší projekt... Ale kdo ví, co bude, až skončí..
    DAGOBYJ
    DAGOBYJ --- ---
    Je tu nekdo, koho to jeste nepotkalo? :-(
    TOWER
    TOWER --- ---
    mam podminecne vylouceni od 1.10., do ty doby nemuzu byt konkretni ...
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    TOWER: Ty bláho... Tak to je mi líto:o(
    LOBOTECH
    LOBOTECH --- ---
    TOWER: Upřímnou soustrast. Odkud si to byl odejit?
    TOWER
    TOWER --- ---
    hlasim se do klubu, doslo i na mne....
    OASHI
    OASHI --- ---
    TOWER: nemaji cas, nebot si zajistuji mista.
    LOBOTECH: Jo, taky ted 5 mesicu.
    ...mame se asi na co tesit, nezametsnanost neustale roste! :(
    DAGOBYJ
    DAGOBYJ --- ---
    Tak me to potkalo prave ted... tak si snad uziju hezke dovolene v kvetnu, kterou mi nechteli dat... :-)
    LOBOTECH
    LOBOTECH --- ---
    Ja sem stastne propusten 5 mesicu a z odstupneho se zije skvele! :) ale uz zas musim do roboty no, kazde odstupne jednou dojde :))
    TOWER
    TOWER --- ---
    tak co, uz vsechny QA propustili, nebo nemaji cas, nebot si zajistuji mista...?
    FOLAS
    FOLAS --- ---
    THEDAYX: nemyslim si, ze by mensi firma na tom mela byt lepe nez velka. Velci giganti jak pises spolupracuji zase s dalsimi giganty. V nasi firme (celosvetove vice nez 10k zamestnancu) se spise stalo to, ze se omezily teambuildingove aktivity, necestuje se to ostatnich zemi kvuli kazde hlouposti a podobne. Urcite se nezrusily ani neomzily projekty.
    THEDAYX
    THEDAYX --- ---
    Žádnou poučku nelze brát jako pravidlo. Stejně jako nelze můj výrok brát jako základ toho, že žádná "malá firma" nezkrachuje.

Statisticky by z toho menší firmy měly vyváznout daleko lépe než vylcí giganti...

A samozřejmě pokud je na tom firma špatně už teď (nebo bylo na konci 2k8), tak za to IMO nemůže až tolik "krize" jako spíše firma jako taková ...
    THEDAYX
    THEDAYX --- ---
    Čest Lobáku, jak to jde?

BTW. stopnuté zakázky jsou vícemnéně předpovídatelné, hlavně u velkých firem které začínají mít problémy.
    Nicméně menší SW firmy by na tom měly být relativně lépe. Každá firma která dneka plánuje investici si rozmyslý jestli to hodí na nějakého giganta a zaplatí 30% víc než by zaplatila u měnší firmičky ...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam