• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    OASHIQA - Quality Analysts / Assurance - kvalita SW - testování, testeři - Každý ví, kdo je programátor, ale kdo zná QA? :'(
    OASHI
    OASHI --- ---
    AMBERAN: Teda, jestli uz neco mate, nejake "sebrane spisy", tak to zverejni! ;)
    AMBERAN
    AMBERAN --- ---
    OASHI:
    a) Castecne ano, castecne o pristupu, nalezitostech apod.
    b) Drtiva vetsina abc
    c) Ja se pripravoval z veci, ktere jsme si dali dohromady po netu, jejich text jsme nemeli.
    d) Nevim, platila firma.
    OASHI
    OASHI --- ---
    AMBERAN: "brajgl v terminologii" >

a) jestli to dobre chapu, tak je to cele vlastne jen o terminologii, ze? ...ze jsou zavedene pojmy a na ty se ptaji.

b) Jake otazky to jsou? abcd? Nebo opravdu popis vlastnim textem?

c) ad literatura: Takze se na celou zkousku da pripravit z jedineho jejich textu, nebo co to ma za prerequisities?

d) Primo v Praze: Akolik za to berou?
    AMBERAN
    AMBERAN --- ---
    LOBOTECH: To je pravda.

Level 2 jsem nedelal, ale silne o nem uvazuji.
    LOBOTECH
    LOBOTECH --- ---
    AMBERAN: Pravda, pravda, ale zas je fakt, ze jelikoz to capci maj na kseft, tak kdyz je kolega na ty chyby v prekladu upozornil a vysvetlil jim proc teda odpovidal, jak odpovidal, tak mu otazku uznali :)

Delal ste nekdo ISTQB level 2? To uz neni takova prca co sem koukal :)
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    AMBERAN: což je vidět už na přípravných materiálech...
    AMBERAN
    AMBERAN --- ---
    MUXX: Anglicky mnohem lepsi, neni tam takovy brajgl v terminologii :-)
    MUXX
    MUXX --- ---
    diky moc. bude anglicky. akorat jeste nevim jestli praha nebo viden.
    AMBERAN
    AMBERAN --- ---
    MUXX: Prijdes, dostanes 40 otazek pisemne, odpovis na ne, pockas na vyhodnoceni a jdes domu.
    A bacha, pokud to delas v cestine, tak preklad u Ceske spolecnosti pro jakost stoji za backoru.
    MUXX
    MUXX --- ---
    este jeden dotaz. jak probiha ISTQB zkouska? Prijdu odpovim na 40 otazek a jdu domu? nebo je tam i prakticka cast? viz ty examples v istqb knize. nemam na to ted moc casu, tak zvazuju jestli to delat v listopadu nebo to nechat na zacatek pristiho roku.
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    MUXX: už ne, překlad byl tak mizerný, že jsem to raději smazal
    MUXX
    MUXX --- ---
    nemate nekdo istqb e-knihu v CZ? pripadne nejaky jiny material. EN knihu/pdf a Cz syllabus uz mam.
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    KOC256: hele chapu tvuj postoj , ale co sleduju tak je to kontraproduktivni. Respektive setkavam se a setkavala jsem se s tim ze od firmy nebylo nic vic nez nazev pozice. Mno a ja ted tam chci poslat cloveka, kterej je sikovnej a ma vysledky... a pochopitelne se cuka. Proste nevi do ceho jde, prijde mu to nefer, ze on dava nejaky informace o sobe, a z druhe stranu mu neprijde nic. Jasne pisu z pozice headhuntera. Jenze kdyz mam nekomu dohodit kvalitni lidi, tak se o ne taky tak nejak staram. Pisu to mimo jiny proto, ze se domnivam, ze si takto firma podrezava sama pod sebou vetev, ze naopak kvalitni lidi to odradi, nekdo kdo je mene zkuseny nebo ne tak chytry, nebo o svych schopnost nevi, tak mu to asi nevadi. Nojo, ale ma chtit firma kvalitni lidi ? nebo jen nekoho, kdo "snese trosku drsnejsi zachazeni" ?
    Pochopitelne neco jinyho je dat obecny popis. Ale dejte do ruky tem kandidatum alespon neco, o co se maji oprit. Urcite vite jake metodiky se u vas pouzivaji, na jakych technologiich pracujete. Ses sef, takze ses asi i chytrej a mas nejakou intuici, znas jak to u vas funguje, a urcite dokazes nejakej popis pozice, ktera muze zahrnovat i vic mist v tymu vyplodit :-)

KOC256
    KOC256 --- ---
    OTAVA:
    obecny podminky jsou klasika. protoze kdyz jsme u nas delal vyberovky tak se prihlasi mnohem vice lidi a sam si je otipuji kam mi zapadaji a podle toho jim nabidnu konkretni praci. Pokud bych uzce specifikoval praci tak hodne lidi to odradi jen z toho ze to treba nepochopi...

nemyslim si ze to je na skodu. naopak je to o prostoru pro oboustrannou volnost ve vyjednavani o pozici...
    LOBOTECH
    LOBOTECH --- ---
    OTAVA: Ja pro ne nepracoval, ale ve Vodafonu sem mel asi 3 kolegy z logicy. Kdyz sem se ptal jak sou spokojeni, tak nerikali ani nic spatnyho, ani nic nevychvalovali, pusobylo to na me nemastne, neslane, ale to je subjektivni pocit, tak to tak ber.
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    OTAVA: dík
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    Quick Test Profesional
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    OTAVA: njn. na druhou stranu jsi mě zaujal :) jaké automaty? :)
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    KID_MCHUTT: No, hlasil jsem se na Team lead pozici a zadani bylo spis takovy obecny, ale nakonec se z toho vyklubala Senior Tester pozice s tim ze casem budou do teamu potrebovat nekoho kdo to povede, ale nekoho kdodo toho leadu jako doroste, coz je sice hezky, ale casem to muze prinest dost revnivosti. Taky je to dost zamereny na automaticke testovani, coz v puvodnim popisu nebylo. Jako umim to ale moc se v tom nevyzivam.

Prej to je bezny, ze maj nahozeny obecny popisy pozic porad a berou lidi podle aktualnich projektu, ale moc se mi takovyhle pristup nelibi.
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    OTAVA: povídej, přeháněj :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam