• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    OASHIQA - Quality Analysts / Assurance - kvalita SW - testování, testeři - Každý ví, kdo je programátor, ale kdo zná QA? :'(
    ROGUE
    ROGUE --- ---
    VYGIDOR: jake si kdo vyjedna :) zalezi na praxi a taky na tom, zdali chce clovek byt QA ci spis QA developer v coffeeku
    VYGIDOR
    VYGIDOR --- ---
    ROGUE: platove podmienky?
    ROGUE
    ROGUE --- ---
    Ahoj,

pokud by nekdo schanel praci a chtelo se mu automatizovat (v coffeeku), tak mame volno v Socialbakers. Ofiko popis pozice niz, ale v podstate hledame nekoho se zkusenosti s QA a schopnosti premyslet :) A nejspis uplatnime i nekoho, kdo automatizovat nechce, stridave hledame, tak se kdyztak ozvete a ja to proberu s teamem a HR a uvidime.

https://cdn.socialbakers.com/www/storage/www/career/Test_Automation_Engineer_2015_Prague_Pilsen.pdf

dik
    ADIKEITE
    ADIKEITE --- ---
    Ahoj, testujete někdo s CasperJS?
    SIRLOON
    SIRLOON --- ---
    poprosim o overeni jedne veci. pro testovani inapp purchasu na androidu pouzivam klasicky ucet ktery ma nastaven appka jako testovaci aby se mi nestrhavaly platby. mam nastavene u nakupu ze nevyzaduje heslo. pri nakupu to ale chce cvv kod jednou za cas, coz predpokladam je normalni overeni ze mi kartu nikdo neslohl

ted sranda co je minimalne na mem testovacim devicu 3Q, android 4.1.1 a potreboval bych od nekoho overeni, ze se to deje i jinde

kdyz testuju inapp purchasy, zadam NESPRAVNE CVV kdyz me o nej play pozada. takhle to opakuju nekolikrat (pise to ze CVV nemuze byt overeno a vrati me to zpet na obrazovku s napsanou cenou a vyberem kreditky kterou to ma pouzit). Pak obrazovku pro nakup zavru a znovu se pokusim provest nakup, ktery obcas rovnou projde jako schvaleny, nekdy to zase vyhodi okno na CVV a zase zadavam spatne. Takhle to opakuju tolikrat dokud to neprojde.

Pointa je, krom toho ze nakoupim na neplatne CVV testovaci nakup, ze mi to takhle proslo i na normalnim play - koupil sem hru za 10kacek - kdyz sem predtim vyse popsanym postupem "overil" kreditku. Muze to byt chyba androidu, ale spis to vidim na pruser u googlu. Kdyby mel nekdo cas a chut to vyzkouset s nejakym jinym androidem, budu rad :)

Diky
    LEIN
    LEIN --- ---
    tedy mate vyreseno....pak bych si svuj zpusob radeji nechal pro sebe ;) je to prilis mocna myslenka ;DD beztak bych chtel prachy ;)
    MUXX
    MUXX --- ---
    LEIN: Posli sem. Zatim jsme vymysleli, ze pres remote desktop otevreme spojeni a zase ho hned zavreme (mstsc.exe). Zustane otevrena session a muzeme automaticky klikat.
    LEIN
    LEIN --- ---
    MUXX: mel bych reseni, ale je pomerne nestandartni, ovsem univerzalni :) kdyztak PM
    LOBOTECH
    LOBOTECH --- ---
    Dovolim si jeden repost z prace, za tu dobu na tehch internetech jsem to jeste nevidel :P Ale co si budeme povidat, je to tak :)

MUXX
    MUXX --- ---
    BLAMI: jj, management chce scrum, takze na venek jedeme scrum, ale jinak mi to prijde spis jako scrumban. Ja osobne vice kanban nez scrum, ale nesmim to rikat nahlas :)
    Scrumban - Wikipedia, the free encyclopedia
    https://en.wikipedia.org/wiki/Scrumban
    VIDOCQ
    VIDOCQ --- ---
    AETHER: paráda, díky za tip, celkem se divím, že je to za lidovku. Stavím se.

BLAMI: dělám teď pro velkou firmu a na to jestli pojedeme ve scrumu nebo ne jsem moc malý pán. Doteď jsme jeli v takovém rádoby scrumu kde se klasickým RUPem dodávalo business zadání a analýza a potom se jelo jakoby dál scrumem. Nicméně ten scrum představoval akorát ten backlog, standup a dema. Bez dodělané analýzy se nehlo prstem. Po testerech se teď chce aby testovali agilně ale automaty jsou napsané asi na 1000 regresních scénářů, celkový počet scénářů je tuším že kolem 6000 takže asi tak.

SOAP UI si nemám problém koupit, pokud to pro mě bude přínosné. Jelikož jsem IČAř, tak musím do práce dávat trochu víc abych byl prostě žádaný na trhu.
    KORAL
    KORAL --- ---
    AETHER: SoapUI je fajn, ale v placené verzi. Tam má pak hodně věcí co ulehčují práci. Ale ve free verzi je to jen pro malinké projekty, kde toho moc není k psaní a udržování ...
    příkladem budiž třeba ve free verzi nahrávat z excelovských souboru připravená data, nemožnost "jedním" klikem tvořit asserty pro dané řádky v xml, atd ...
    SIRLOON
    SIRLOON --- ---
    MUXX: nj ten sem prosvihl, hlavne sem myslel ze tam nikdo odsud nechodi :(
    MUXX
    MUXX --- ---
    SIRLOON: včera byl v Praze chlastaci Protest....
    SIRLOON
    SIRLOON --- ---
    MUXX: tak probiha i stavka testeru :)

btw co zajit nekdy nekam ven na pivo? zatim znam jen Loba :)
    BLAMI
    BLAMI --- ---
    VIDOCQ: Jenom takovy koreni do debaty - ja doporucuju zamyslet se nad tim co opravdu chcete dosahnout. Dobry je precist docela zajimavy material na tema scrum vs kanban. V nejednom pripade se mi stalo, ze management chtel scrum, ale lidem co realne neco delali to pak stalo v ceste. Ne vsechny projekty se daji ohranicit a rozsekat na deliverables, ne vsechny tymy se daj rozdelit na ucelovy minitymy, ve chvili kdy resis aktery typu "neustale se opakujici udrzbova cinnost" a nebo ti do toho zasahuji veci typu "cela firma zije z tohohle zakaznika, takze ted v pulce sprintu na vsechno kaslem a musime dolepit tohle," atd. mas spis pozadavek na sledovani progresu a omezeni prace "do sirky" (cti mame rozdelanejch 293 veci, ale nic se neblizi ke zdarnymu konci). Nemyslim to zle, ale kdybych si byval tenhle "pamflet" precetl, nez jsem zacal zavadet scrum v tymu, kde to bylo absolute nevhodny, asi bych neztratil cas a pouzival mnohem jednodussi metodiku se stejnym ocekavanym vysledkem (standupy, tabule).
    Viz.: https://www.crisp.se/file-uploads/Kanban-vs-Scrum.pdf
    MUXX
    MUXX --- ---
    SIRLOON: stávka letusek byla zrusena, tak alespoň takto :)
    SIRLOON
    SIRLOON --- ---
    od CSA necekam mnoho, ale ze budou mit blocker na strankach kterej znemozni nakup letenek, to sem necekal... :-/
    AETHER
    AETHER --- ---
    VIDOCQ: kdybys chtěl, kolega teď zrovna připravil školení na SOAP UI (je to úvod a asi budou pokračovat další): https://www.facebook.com/events/923930391005555/
    VIDOCQ
    VIDOCQ --- ---
    Díky za tipy. Standupy, backlog a progres na taskách bude mít na triku scrummaster. Mrknu na ty linky a snad tam bude něco co se dá použít.

V jiných týmech co už jedou v tom agilním módu mají velký problémy s testováním. Obecně se jim nedaří včas napsat testy na NF a upravovat regresní testy. Regrese je psaná v automatu (selenium) jen částečně. Integrační testy mají na triku programátoři.

Nicméně jak se na to tak dívám, tak jediná cesta je prostě to automatizování. Párkrát jsem viděl, že si někteří testeři pomáhali s NF tak, že si psali automatizované testy v SOAP UI na WS. Ale u nás se zatím tohle moc nenosí.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam