ADIKEITE: vidim, ze to mas dost tazke.
Skusim odpovedat aspon na tu otazku ohladom kurzov.
zakladom pre automation je tento prehlad:
GitHub - atinfo/awesome-test-automation: A curated list of awesome test automation frameworks, tools, libraries, and software for different programming languages
https://github.com/atinfo/awesome-test-automation
Ako som pisal, pouzivam volne dostupne aj platene MOOC kurzy - Udemy, Coursera, EdX, Pluralsight, Codeacademy, CodeSchool, TreeHouse.
Pri platenych vyuzivam tie iste zdroje ako developeri u nas, niektore si platim sam.
Velmi tazko nalinkovat, ze co si mas urobit za kurzy bez nejakej hlbsej znalosti, v com sa vlastne pohybujes.
Vseobecne pre webove appky odporucam zacat Seleniom, trosku si v tom poklikat, nieco si o tom nastudovat a ked to akotak budes mat preklikane a nastudovane, tak sa vrhnut na Selenium Webdriver a vybrat si nejaky jazyk (vseobecne teraz frci Java a Python a najdes pre tieto dva aj mnozstvo kurzov, napovedy a navodov) a zacat si v tom skusat, rozvijat sa. Zakladne kurzy na tieto dva programovacie jazyky su snad vsade. Ale ako som pisal, zalezi na tom, v com kodia vasi developeri. Ja som bezne prechadzal z jazyka na jazyk podla projektu a firmy.
hint: pre kazdy jazyk existuje celkom napomozne vyvojove prostredie, casto s podporou, ktoru tester velmi oceni (ja uplne bez hanby pouzivam tie iste IDE ako developeri, co ulahcuje aj komunikaciu a dotahuje tu robotu na level, ze im tie bugy aj debugujem rovno a pisem navrhy na riesenie, povacsine je to nejake JetBrains IDE, resp. Visual Studio), s tym potom suvisi aj nejake to CMS/Git skolenie pre vyvoj testov.
Ono najdolezitejsie je naozaj si urcit, ako vlastne chces testovat. Ak je ucelom testovat funkcnost appky (simulacia manualneho testovania) v nejakom browseri, tak testuj spravanie sa appky v browseri. Podla ucelu si vyberas nastroj.