• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MIRRORiPhone i iPad vs. world: FLAME vitan pouze zde!



    Není třeba představovat ani jeden z výrobků. Tato diskuse slouží k odvedení flamu a obecně diskusím o chroustovi.
    rozbalit záhlaví
    CUBICULA
    CUBICULA --- ---
    JERRYGN:
    KOUDY:

    muzete specifikovat problem s psanim smsek prosim?
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    JERRYGN: proc lidech??
    ja mluvim o tom, ze jsem si vzala telefony, ktere me nejak zaujaly a poctive jsem srovnavala jejich funkce, vzhled, cenu apod. a hledala nejlepsi reseni pro me
    BLUE4
    BLUE4 --- ---
    JERRYGN: jak dlouho jsi na nem psal ? ja se psanim prestal mit po tydnu problem
    JERRYGN
    JERRYGN --- ---
    KASUMI: můžeš vyspecifikovat výraz "velký průzkum"? na kolika lidech, jak vypadaly otázky?

    já jsem z těch, kteří v první vlně podlehli kouzlu iphone, a nyní jsem se vrátil k N95, co se telefonování týče. iphone používám stále jako přehrávač do auta a browser. jak tady někdo psal, že "se na něm skvěle píšou smsky jednou rukou", tak moje zkušenost je přesně opačná - smsky se píšou velmi špatně.

    iphone je krásný multimediální stylový přístroj, jehož jednou z méně důležitých funkcionalit je jeho schopnost telefonovat.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    KOUDY: no to pochybuju, nebude na ni nabidka operatoru tak dobra..
    ty to chces ignorovat, ale to se ignorovat nema
    htc dotovanej neni a proto ho nemam..omnia dotovana nebude (zrejme), takze opet to miri uplne jinam
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    KASUMI: to netusim..:))..imho bude stejne draha jako iphone

    KULA: jj opera mobile..je to svizny dost...Kde to przni webovky?..Ja par hodin uz probrowsil a zadnyho problemu sem si nevsiml..
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    KOUDY: nevim, ale omnia jeste neni a bude draha, ne?
    KULA
    KULA --- ---
    KOUDY: nahodou...nepouziva to tvoje zihadlo Opera mobile?Takovy ten prehravac co przni webovky a ve finale stahuje mrzacky ktere nejaky centralni server preformatuje?
    VACLAV
    VACLAV --- ---
    Takze fotky z meho Asus P535: (neupravovany, taky 2megapixel)

    Free Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.us
    WIRUZIK
    WIRUZIK --- ---
    KOUDY: ukaz mi jedinyho cloveka, kterymu nefunguje sync s Outlookem, opravdu jsem zvedavy.. to by musel byt extra exot :D
    nikdy jsem o techto problemech necetl.. tam zkratka neni nic, co by branilo v syncu..

    navic si nam sem linknul recenzi, kde sami pisi, ze fotak je jeste horsi nez u Diamondu..
    a tady mas nejaky fotky pro srovnani pri beznem pouzivani - iphone vs diamond
    http://palmare.idnes.cz/dotykovy-souboj-na-ostri-noze-apple-iphone-3g-versus-htc-touch-diamond-1zj-/chytre-telefony.asp?c=A080804_233534_telefony_vok

    Na Flickr se zkratka ne vzdy dava nejaky odpad, tam to clovek protridi, v nekterych pripadech i editne, to neni berna mince..
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    jinak ja bych ho nesrovnaval ani tak s diamondem....ale spis s Omnii..ktera je mu "bliz"..nema stylus..vsechno se taky ovlada jen prstem..apod..
    http://smartmania.mobilmania.cz/index.php?ind=news&op=news_show_single&ide=1030
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    ALESH: ma :)..staci se podivat na flickr kde sou srovnani..:)..(bacha..mam diamond PRO.. http://www.mobilmania.cz/Titulni-strana/HTC-Touch-Pro-mistr-Raphael-test/Obsah-baleni-popis-pristroje/sc-21-sr-1-a-1120107-ch-1040940/default.aspx kterej ma u fotaku tu prisvetlovaci diodu, takze foti mnohem lip, nez normalni diamond :))


    WIRUZIK: drahej imho neni...Naopak s nekterejma tarifama je dost levnej..kasumi ho tusim koupila fakt za pakatel..to bych treba taky nevahal...Ale proste za ty nedotovany penize..to neprinasi funkce ktery by mel..prinasi jen jakejsi "punc vyjimecnosti"..kterej hodne rychle mizi, protoze ho chce kazdej a zachvilku to bude "beznej" telefon :)..(ikdyz pro iphonaky nikdy nebude) :)

    ja osobne fakt zvyhodnuju jen ten jeho displej..mame 3Gcko v kancelari..stejne jako Raphaela...Raphael je rychlejsi nez iphone..coz je podle iphonaka zpusobeny nakym novym spatnym firmwarem...me osobne to nejak nezajima..zajima me jen ze raphael je rychlejsi :D..
    mmsky posilam..nebudu je posilat mailem..proc?..chci nekomu rychle poslat mmsku a cist na ni rychle reakci..kdyz adresat neni u kompu, tak prece nebudu cekat nez se dostane k mailu - ale opet chapu ze mmsky nekdo nevyuziva, poslal za zivot jednu..znam takovy lidi..
    - sync...nekdo rika ze mu to s outlookem..itunes..apod..funguje krasne...nekomu zas ne a sere ho to...u WM opet vsechno bez problemu..
    - baterka,..3G vydrzi kolegovi den...me raphael vydrzi tri...Nemoznost vymenit baterku u 3G ho dost sere..(osobne nechapu proc to apple nedodelal)..
    - to ze si na 3G nemuzu editnout office dokumenty apod...ctrlc ctrlv nefunguje apod, svym zpusobem chapu..je to gadget (nezajima me jestli to jde upravit nakym sedym odblokem, nebo koupi aplikace z istoru za deset dolaru...chci aby to mel telefon defaultne)...
    - nekomu se na 3g pise dobre..me osobne ne..misto jedny klavesy zmacknu dve..apod...u toho raphaela sem to mel podobne..ale tam sem si zas stahnul "novou" klavesnici, ktera ma rozsireny klavesy a je to mnohem lepsi../nevim jestli jde neco takovyho stahnout i na iphone, nezkoumal sem/...Hardwarova klavesnice u me osobne vitezi..
    - 3g nekomu funguje..nekomu ne..u nas to podporuje stejne jen jeden operator, tak je to fuk..
    - gps moc nevim..ja si dal do raphaela igo....kterej funguje bajecne a spoji se za tri vteriny....Kdy bude pro iphone tomtom a za kolik...je zatim ve hvezdach..
    KULA
    KULA --- ---
    Ja mam iPhone protoze se mi libi. tecka. Bluetooth me sere, MMS je mi ukradeny.
    Mel jsem Palm tréo 650...byl fantasticky.
    Mel jsem Symbianove telefony 3650, E50
    Mel jsem komunikator 9110i (asi 7 let nazpet:-) )
    Ale proste nic neni tak prijenmy jako iPhone
    WIRUZIK
    WIRUZIK --- ---
    KASUMI: od ty doby, co nemohou argumentovat tim, ze je to multimedialni pristroj na Internet bez 3G, tak jsou v haji :D
    ted se musi hledat detaily (bluetooth jen na headset, pockam si na Android - ktery taky bude mit BT jen na headset).. :D

    pak je jeste fajnovy argument, ze je to drahy, ale ve vysledku maji nejen drazsi tarif ale jeste drazsi dotovany telefon HTCcka ci Nokie :)
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    me bavi, jak temer vsichni, kdo si koupili iphone, to pry udajne udelali proto, ze chteji byt in...
    osobne jsem delala velkej pruzkum mezi telefony a nejlip pro me proste dopadl iphone
    ze je to zrovna iphone od applu pro me vubec nema vyznam, pze mam pc a itunes v soucasnosti nenavidim (dost me pozlobila posledni verze)
    a ze je na to super nabidka je skvely.. kdyby takova nabidka byla na htc diamond, mam htc diamond.. a verim, ze spousta jinejch lidi to ma polozeny stejne..
    jasne, existujou lidi, co si to koupi, pze jezuskote je to od applu.. ale stejne tak existuji imho lidi na nokie, novy blackberry apod..
    WIRUZIK
    WIRUZIK --- ---
    KOUDY: HTC Touch Pro vs iPhone - text BATTLE! :D
    http://blog.omio.com/site-news/htc-touch-pro-vs-iphone-text-battle/

    Nejak nechapu, proc by se sral sync s outlookem, ktery je tam nativne podporovan :) staci se podivat, kolik vylozene hc byznys veci se pripravuje na iPhone v ruznych firmach jako Oracle a tak..

    Na takovy tablet se tesim uz delsi dobu :)
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    WIRUZIK: manageru?..ja znam teda tak jednoho iphonovyho managera na deset htcckovejch nebo nokia e90tkovejch, blackberryovejch apod..manageru :). Vsichni si to kupujou jako gadget,aby byli in a po mesici to skoro nepouzivaj,protoze se jim to sere pri syncu s outlookem :)...ja se spis tesim na tohle
    http://www.engadget.com/2008/08/29/apple-patent-filings-detail-touchscreen-tablet/
    ikdyz je to trochu OT.
    WIRUZIK
    WIRUZIK --- ---
    KOUDY: a to by si neveril, kolik velkych manazeru ho v CR pouziva.. ::)
    podle me to je spravne dat mu podporu Exchange a podobnych veci, vzdyt to uz davno neni jen pro byznys segment, WPA2 Enterprise potrebuji pomalu na obycejnou wifi..

    http://www.ismashphone.com/2008/07/typing-speed-te.html
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    tohle sem btw napsal na htccku s hardwarovou klavesnici a trvalo to asi minutu. Na iphonu by to trvalo minut pet.:)
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    ja myslim ze nikomu by iphone nevadil, kdyby so hral jen na gadget, kterym je..a nesral se do business segmentu mezi htccka, blackberry apod...ikdyz na to nema..Myslim ze vetsina uctivatelu applu je s iphonem spokojena a byla by s nim spokojena aby kdyby fotak nemel..pristup na net nemel..apod..Vzdycky by si ho dokazali nejak obhajit. Ja osobne od telefonu cekam trochu vic nez volani,smsky a velkou pamet na videa, ktery se tam nedaj dohrat jinak nez pres debilni itunes, protoze mass storage iphone nejak nezna...proto pro me iphone neni...ale zas na druhou stranu neodsuzuju lidi ktery ho maj...:)
    WIRUZIK
    WIRUZIK --- ---
    Juu flame auditko, to je bomba :D Tady zase bude spoustu polopravd od lidi, kteri maji nejaky druh telefonu a druhy videli jen z rychliku (mluvim o obou taborech).. :D


    DOP: s iPhonem dostanes neco specialniho a to je jeho system.. stejne jako u Macbooku nehraje prim hardware, ale to kouzlo tomu dava prave operacni system a ve svy podobe nema konkurenci.. stejne tak to je u iPhonu..
    ten image, o kterem mluvis, je prave to dokonale user-friendly prostredi.. zkus delat podobne operace na WM a na iPhonu..

    ja zkusim nahodit veci, o kterych se mluvi nejvic v negativnim smyslu a ostatni mohou doplnit.. :D

    Fotak - 2mpix neni zadny zazrak, ale ve vysledku jsou fotky hezci nez na Diamondu.. na SE se ale nehrabe.. co mne osobne nejvic vadi je chybejici makro rezim..

    Bluetooth - jen na headsety.. uprimne tudle featuru jsem nikdy moc nepouzival.. jednou jsem si nastavil sync pres bluetooth ale bylo to dost komplikovane reseni.. ted mam radeji Exchange server a mam syncle jak pc, tak telefon a mam to zalohovane a pristupne i na netu.. neni to snazsi? Navic budouci Android telefon bude mit bluetooth take jen na headsety

    Appstore - skvela vec, jen mi momentalne vadi pristup Applu vuci developerum.. a take to, ze jsem ocekaval, ze aplikace budou perfektne otestovane.. k tomu jeste chybi velky kus prace, ale apple si toho proste nalozil moc..

    iTunes - perfektni software na MacOS, nejlepsi co znam.. bohuzel na Windows neprisel az tak dokonaly, ale umi toho dost a ve vysledku bych ho musel nahradit nekolika aplikacema.. a ja jsem spis na ty all-in-one reseni :)

    MMS - po jailbreaku mozne posilat mmsky, predpokladam, ze se nejaka aplikace objevi i v Appstoru ci je mozne pouzivat nejakou WebApp.. ale moje telefony je umi jiz nekolik let, ale za svuj zivot jsem poslal tri MMSky.. jednou jsem to testoval, pak jsem si hral a pak jsem poslal jednou jednu z USA.. ale to jen proto, ze jsem fotku nemel jak poslat emailem.. takze proc MMS? Moc tydle technologii nerozumim, co mela vlastne prinest :D

    Baterie - slaba vydrz, minuly model bez GPS a 3G byl na tom s vydrzi lepe.. jenze v porovnani s ostatnimi 3G telefony je to normalni prumer..

    Nahravani videi - to resi nejaka dalsi aplikace

    Sms - na iPhonu jich pisi daleko vic nez na jakemkoli jinem telefonu.. konverzace misto jednotlivych zprav mi prijdou jako daleko lepsi reseni, navic je to prehlednejsi.. chybi tam pocitani znaku, ale kdo si kupuje iPhone, tak snad neni takova socka aby pocital, na kolik sms to vyjde.. preci napisu to co chci rict

    Klavesnice - Ja nevim, ale sms casto pisi kdyz jsem v pohybu a piste si na hw klavesnici.. prijde mi idealni, ze clovek muze psat jednou rukou..

    "T9" - zaprve to neni T9ka, ale je to docela inteligentni vec.. na druhou stranu nemoznost vypnuti je jasny kolaps.. s ceskym slovnikem bych ji docela vyuzil, perfekt vec na preklepy..

    FW 2.0.x - krok dozadu, casto pozoruji zpomaleni, doufam, ze vse vyresi novy fw 2.1... zkratka to bylo uspechane..

    Navigace - TomTom snad prijde..

    Geocaching - tudle featuru miluji, jen musi Apple opravit bug v fw.. jasna chyba, snad v zari :)

    Co dal lidem vadi?
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    delat nejaky obecny pro a proti ma smysl jen castecne
    kazdy od toho telefonu potrebuje a hleda neco jineho, tudiz kazdemu proste sedne neco jineho
    a honit se za idealnim telefonem, kterej umi i prdet, nema smysl, kdyz potrebujete jen telefonovat a psat sms..
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    DOP: ja jsem diamond hodne chtela... velice se mi libi design i to, co umi.. ale ten telefon stoji min 10 000 (s nejakym tarifem; zadny kamarady v prodeji nemam, do bazaru nejdu) a za tu cenu mi prijde, ze ho lidi dost kritizuji, ze je udesne pomalej..
    nakonec jsem vzala iphone, i kdyz mam ipod, pze za cenu 300 kc je naprosto bezkonkurencni (smlouva na tri roky me netrapi, to vyuziju)

    mms se daji v pohode obejit poslanim na mejl, takze tenhle muj pozadavek je v podstate vyreseny
    fotak je super - 2m jsou ok, na starym tel jsem mela 0.3 mega na fotaku mam 5, takze to je idealni zlaty stred pro telefon
    videa jsem nikdy nemela a asi by se mi libilo, kdyby to iphone umel, ale da se bez toho zit (hackovat to nebudu)
    co dal.. sms a t9 - to se doufam vyresi novym fw, ale uz jsem si na to i tak zvykla
    navigace - mne uplne vyhovuje to, co to umi ted - umi to najit, kde jsem, kde je dobry jidlo, kde co je apod.. auto nemam, tze nejakou hlasovou navigaci fakt nepotrebuju...

    nejaky minoritni veci - obcas to spadne, s tim novym fw je to kapet pomalejsi - ale to jsou veci, ktery mi nevadi, resp. verim, ze se opravi s novym fw..

    jediny, co na iphone zatim opravdu nedocenuju, je katastroficka baterka
    ja jsem zvykla, ze mi mobil vydrzi i tyden
    doufam, ze az se vratim do civilizace, tak vydrzi aspon tri dny, pze ted jsem na miste, kde je velice slaby signal, takze doufam ,ze se vycerpava kvuli tomu, ze lovi signal - vydrzi mi jen jeden den... (usage rekneme 3 hodky)

    uvidime, to budu vedet az v rijnu

    prozatim je to pro me slusna hracicka, ktera semi velice libi a zatim bych nemenila
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam