• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FEDAJKINGoogle Chrome
    VOID
    VOID --- ---
    ESTEN: mluvim o rychlosti UI. tam je imho opera porad bezkonkurencne nejlepsi. co se javascriptu tyka, vyvinuli jsme ve firme pro jednu spolecnost administracni rozhrani, kde ma javascript priblizne 1 a pul mega (ma to svuj duvod) a tam je zase uplne nejrychlejsi safari a ostatni jsou nekolikanasobne pomalejsi (a zerou stovky megabajtu ramky).

    chrome je na tom zhruba podobne jako safari - super na javascript, ui je pomalejsi, nez ma opera (kdyz se ta opera umi nastavit :)).

    -----------

    zkratka rychlost chrome muze cloveka ohromit jen pokud zna mainstreamove IE a FF.

    ale nechci tady flejmovt, jestli muj nazor nekoho popuzuje, vadi mu, nebo ostre nesouhlasi, at me, prosim, ignoruje. kazdy mame jine zkusenosti…
    ESTEN
    ESTEN --- ---
    VOID: mluvis o rychlosti ui nebo javascriptu? Jestli JS, tak na jeho zrychlovani samozrejme dost zalezi: je ho na webu cim dal vic cim dal slozitejsiho, tuny knihoven ho rozsirujou i tam, kde by ho jeste pred par lety linyho kodera ani nenapadlo pouzit, a zpristupnujou ho mnohem vetsimu mnozstvi programatoru i uplnejch lam. Prace s webem je objektivne porad narocnejsi na systemovy prostredky, s cimz se da bojovat jen dvema zpusoby -- kvaltinejsim hardwarem a kvalitnejsim softwarem. Druhej zpusob je vetsinou levnejsi, a proto ho kazdej rad uvita.

    Mimochodem, s tou "megapomalosti" firefoxu bych byl opatrnejsi. Ale tady bych to neresil .)
    VOID
    VOID --- ---
    jezis, co furt lidi maji s tou rychlosti?

    ze nekdo pouziva megapomalej firefox, to se nedivim, ale stejne rychla opera a safari jsou tady uz hromadu let.
    BULHI
    BULHI --- ---
    tak jsem si ho taky nainstaloval, rychly to je, coz je super, ale ovladani mi prijde trosku min user friendly nez u ff.. i kdyz je to asi jen o zvyku, ale co mi hodne chybi je skrolovani jen pohybem mysi po stisknuti prostredniho tlacitka...
    KUZELKA
    KUZELKA --- ---
    XP: Bohuzel mam zkusenost s ponekud delsim loadovanim nekterych stranek, coz bych jeste dokazl prekousnout, ovsem je zde spousta porodnich bolesti, kdy nefunguje na hodne strankach logovaci screen, pripadne nektere flashove zalezitosti, obcas se neco nevykresli spravne atd. Na druhou stranu, interface programu je hodne slusne zvladnuty, dobre se s nim pracuje, moznost oddelovat okna, vytizeni atd. jsou moc fajnove funkce.

    Co do funkcnosti stranek je na tom asi stale nejlepe IE, ale to bude dano nejspise tim, ze je to "standart" pro ktery webmasteri stranky uzpusobuji/vyvijeji. Vyuzivam jej v krajnich pripadech, hlavne kvuli jeho velke nestabilite.

    Co do stability mam porad nejradeji FF. Bohuzel obcas se vyskytne nejaka bankovni apliakce, ci jina stranka se kterou si FF neporadi. Ale doted to byla moje jednicka. Uvidime casem jak dopadne Chrome...

    Opera ma slusne zpracovany emailovy klient - co do nastaveni mi moc nevyhovuje, na druhou stranu prace s nim je dobra a je velmi rychly i se schrankou ktera obsahuje tisice emailu/polozek. Bohuzel na brouzdani po netu neni moc idealni, spousta stranek na nich nefunguje a z nejrozsirenejsich prohlizecu pro Windows je na tom asi nejhure. Ovsem ma jednu skvelou vlastnost - stranky "jedou" i v offline rezimu.

    Safari - je na tom hodne obdobne jak opera, spousta stranek neni 100% kompatibilnich. Co bych vyzdvihnul v jeho pripade je dobre zpracovane prehravani videa, ktere mi slape ze vsech prohlizecu pod Safari asi nejlepe. (vyjma chrome - jeste nemam dostatecne prozkouseno)

    Drzim Chrome pesti, udelalo na me zatim prevazne kladny dojem.;)


    BTW. parkrat jsem nahlasil chyby ohledne nacitani stranek a vyada to, ze se tomuto problemu venuji.
    KOKES
    KOKES --- ---
    MIKROM: :-D
    MIKROM
    MIKROM --- ---
    JANOS: pekne! :)
    JANOS
    JANOS --- ---
    Zmackni shift+escape a uvidis task managera
    KOKES
    KOKES --- ---
    SATAI: ee, už je to pryč:-/
    MILIS
    MILIS --- ---
    SATAI: to uz se mne moc ptas - vidim to v task manageru a nejsem si jisty zda je to tak nebo tak
    JANOS: prave netusim
    SATAI
    SATAI --- ---
    MILIS: a tech 77 mega je virtualni nebo fyzicky zabrana?
    JANOS
    JANOS --- ---
    3 procesy = 1 za kartu, druhy za flash a treti asi gears, je to tak?
    MILIS
    MILIS --- ---
    kdyz jste tu uz resili ten googleupdater.exe a procesy... zajimalo by mne, proc ma chrome 3 procesy spustene najednou, i v pripade, ze jede jen jedna karta... a navic to celkove dela +- 77000kB
    SATAI
    SATAI --- ---
    KOKES: a logy jsi zkousel?
    KOKES
    KOKES --- ---
    OK, shrňme to: hypotéza - Chrome zobrazuje idnes a seznam ok, pokud není za proxy s auth.

    1/ chrome zažádá o stránku přes proxy, dostane v odpověď html stránku kterou si stáhne a začne zobrazovat.
    2/ Při zobrazování narazí na něco co neví - vypadá to, že tam maj kód kterej začne komunikovat s někým zvenku ve smyslu "help, mám problémy". Komunikace ale zřejmě neprojde přes proxynu, takže výsledkem je nedopsaná stránka a žádná chyba.

    to je to, co jsem myslel příspěvkem "co je to proboha za technologii"
    - může to být věc, kterou ve final odstraní.
    SATAI
    SATAI --- ---
    KOKES: Proxy stoji mezi tebou a serverem. Tvuj dotaz vezme proxy, nejak modifikuje, pocka na odpoved serveru a tu nejak modifikuje. Jak moc je ten proces transparentni, zalezi na okolnostech.
    KOKES
    KOKES --- ---
    tak to už je asi lepší kouknout do zdrojáků, ale ani na to urřitě nemám čas:-)
    SPIRAL_FORCE
    SPIRAL_FORCE --- ---
    KOKES: to nevim....kazdopadne muzes spustit ethereal a zkoumat pakety :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam