• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FEDAJKINGoogle Chrome
    Pro ty co nevědí o co jde: http://www.google.com/googlebooks/chrome/ nebo wiki
    Nějaká nastavení a fýčurky: http://www.google.com/support/chrome/bin/topic.py?topic=14659

    Sympatická stránka s doplňky http://www.mychromeaddons.com/
    rozbalit záhlaví
    ERED_MITHRIN
    ERED_MITHRIN --- ---
    RATTKIN: Je nedele, tak mam cas vymyslet zlepsovaky :)
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    ERED_MITHRIN: jestli bys místo toho neměl dělat ty úkoly....
    ERED_MITHRIN
    ERED_MITHRIN --- ---
    Dotahovani ukolu na pocitaci je pro me nekdy slusnou vyzvou, protoze pri reseni neceho je tolik veci, co odvadi mou pozornost. Rikal jsem si, ze bych to zkusil vyresit tak, ze bych si vzdycky napsal aktualni ukol, ktery chci udelat, a nechal si ho neustale zobrazovat nekde na monitoru (softwarove, ne fyzicky). Post-in aplikace zatim funguje, ale doslo mi, ze kdyz vetsinu casu stejne travim v Chromu, tak ze bych si ukoly mohl nechat zobrazovat tam. A ze by mozna mohlo existovat nejake rozsireni, ktery by pod adresnim radkem zobrazovalo mnou definovany ukol. Nepotrebuju to s nicim synchronizovat, budu to tam psat manualne. Jde mi skutecne jen o to, aby se ten text neustale zobrazoval a ja tak mel prehled, co jsem to chtel udelat.

    Zatim bezradne googlim, tak nevim, jestli takove rozsireni neexistuje, nebo na nej musim jit nejak jinak. Nenarazil jste nahodou nekdo na neco takoveho?
    SVANC
    SVANC --- ---
    Prosím o radu. Nezobrazují se mi obrázky ve fórech, uložené na nahraj.to, přitom ostatním uživatelům se zjevně zobrazují (podle plusů). Chrom hlásí ERR_CONNECTION_TIMED_OUT, a to i v anonymním režimu. V Security overview mi to hlásí, že stránka není bezpečná. Zkoušel jsem danou adresu vložit do výjimek, ale nepomohlo. V Exploreru je situace stejná.
    ESTEN
    ESTEN --- ---
    PETER_PAN: ja mam taky dost veci, ktery me na chromiu stvou. A souhlasim, ze by bylo super, mit na tunu veci nekde skrytej flag. Ale nesouhlasim, ze je to nutne trivialni vec k implementaci: cim vic podobnejch settingu mas, tim slozitejsi (geometricky) je zajistit, aby vsechny kombinace fungovaly jak maji. A to rozhodnuti, ktera featura stoji za flag a ktera uz ne, je holt na lidech, ktery ten produkt v pouzitelnym stavu musi udrzovat. My uzivatele si muzeme myslet, ze to rozhodnuti delaj blbe a ze by meli mit jiny priority, ale donutit je nemuzeme. A je to tak v poradku.
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    ESTEN: Ten problem neni v tom ze by takovou featuru bylo problem implementovat (*), je to uplne irelevantne malo praco to tam implementovat, ale to ze je to socialne inzenyrskej pristup : chceme vychovat uzivatele aby program pouzivali tak jak mi chceme a pritom tyhle veci objektivne snizuji ergonomii pouzivani pro HC uzivatele - tedy mit to jako moznost v nejakej nastavenich pro experty neni vubec zadny problem.
    Navic s ohledem ze moc jinejch skutecne pouzitelnejch alternativ k Google Chromu neni. Tak Opera, ale tam je zase rada jinych problemu.

    * ... v Chromu jsou to dlouhodobe 2:
    a) pri stahovani veci se ti dole ukaze pruh s tim co je stahovano a ty ho musis rucne vypnout
    b) ty debilni krizky - bezne kdyz mam rozdelane nejake hledani na netu je to 80+ tabu v mnoha oknech
    ESTEN
    ESTEN --- ---
    OMNISLASH: jaka pozice sily? Kdyz je dost zajmu o jakoukoli featuru, staci kdyz se mezi zajemci najde jedinej vyvojar ochotnej featuru implementovat a udrzovat kvuli ni fork. Ano, je to prace, ale je to prace kterou arogantne pozadujes po vyvojarich a sam pro ni ani nehnes prstem.

    Vyjadrit touhu po feature je v poradku. Ale rvat picoviny o fasounech pote, co je ti odeprena, je detinsky. A presne tenhle tvuj pristup je podle vseho jedna z tech velkej pricin vyhoreni open source vyvojaru. Takze: nervi, smir se s tim a bud rad, ze porad mas tu moznost si cokoliv implementovat sam, nebo zaplatit nekomu, kdo to udela za tebe.
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    PIGSTER: promin, ale myslim si, ze tohle je nesmysl. jde pouze o moznost volby. mezi volbami jsou tam pri tom mnohem vetsi prkotiny. mimo to verim, ze to pomerne dobre komentuje jeden z uzivatelu v issue trackeru, kde se to resilo:

    "I also think that "We're not going to add a preference for this." sounds just like the software culture we chrome users wanted to avoid on the first place. I, at least, hate when the software maker thinks he know what users really need or want."
    PIGSTER
    PIGSTER --- ---
    OMNISLASH: a tak to ma byt - komunity jsou ruznorode - velke komunity casto hodne ruznorode - bez vedeni to pak snadno muze dopadnout jako kdyz pejsek a kocicka varili dort
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    ESTEN: mne zase sere, kdyz se nekdo tvari, ze dela kdo vi jak prospesnou praci pro "komunitu", ale ve skutecnosti ma jeji nazory uplne u zadnice a z pozice sily jednoduse protlaci sve vlastni presvedceni o tom, co je spravne
    ESTEN
    ESTEN --- ---
    OMNISLASH: vis, co nejvic sere open source vyvojare? Uzivatele, ktery jim nadavaj do fasounu jen proto, ze se vyvojari nechovaji jako sluhove.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    OMNISLASH: můžeš si rozjet vlastní fork chromium, v tom ti nikdo nebrání.
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    nemuzu si pomoct, ale vyvojari chromu na me (i z dalsich postoju vuci jinym zmenam) pusobi jako parta fasounu. proste se to naucite delat takhle, protoze my jsme si jisti, ze takhle je to spravne a vas nazor je nam u prdele
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    OMNISLASH: nelze a vývojáři to dokonce odmítli implementovat i přes četné requesty uživatelů
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    da se u chromu zrusit zobrazeni zaviracich krizku u jednotlivych tabu? kdyz mam tabu hodne, stava se mi obcas, ze se prepnu a rovnou tab zavru a je to dost otravne
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    DWAY: do některých Adblocku se dá přidat ghostery list. třeba do ublock origin to jde
    DWAY
    DWAY --- ---
    ESTEN: supr dik
    ESTEN
    ESTEN --- ---
    DWAY: nevsiml jsem si zadnejch problemu. Ani nevidim duvod, proc by se praly.
    DWAY
    DWAY --- ---
    ESTEN: Jeste me napadlo. Nebude se hadat treba s adblockerem?
    ESTEN
    ESTEN --- ---
    ...a pamatovat na to, ze kdyz obcas na netu narazis na neco nefunkcniho (casto ruzny nacitani obrazku nebo js vychytavky), muze to bejt jen tim, ze ghostery blokuje neco, co stranka k chodu potrebuje.
    ESTEN
    ESTEN --- ---
    DWAY: funguje dobre.

    Musis ho nejdriv nechat trochu zabehnout a zaroven postupne povolit zdroje, ktery ti nevadej. A treba na nyxu to kvuli obrazkovejm klubum uplne vypnout.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam