• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FEDAJKINGoogle Chrome
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    Používám na notebooku s Windows 7 Chrome a používám i Gmail + další googlácké aplikace. Když v prohlížeči spustím Gmail, mám na horní liště vpravo ikonku, která rozbalí nabídku s fůrou googlích aplikací. Používám to často k jejich spouštění a přijde mi jen škoda, že se k té nabídce musím dostávat složitě přes spuštění Gmailu. Nejde to zjednodušit, aby se ta nabídka Google aplikací ukazovala třeba přímo na liště záložek? Díky.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    RADOWAN: takže potřebuješ dva uživatele najednou, Windows terminal server. remote desktop to řeší, ale musí být licence. Zeptej se it jestli licence mají a pomůžou ti to nastavit.
    musí to být Windows server, ne stolní Windows profesional.
    na dva uživatele to možná jde i bez rdp role, licenční experti poradí
    RADOWAN
    RADOWAN --- ---
    RATTKIN: v zasade se potrebuju dostat jako samostatny uzivatel na win powered server, tak, abych neomezoval 'provoz' prevzetim kontroly, ale mohl v tom pracovat nezavisle..promin, nemam k tomu asi idealni slovnik.
    team viewer by to resil, problem je v tom, ze nasi ITci to vidi jako hrozbu, pac to nikdo jiny nepouziva.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    RADOWAN: Windows remote desktop funguje tak, že pokud nemáš terminal server, sežere předchozí sezení a nahradí ho svým.
    jak se tam chceš dostat? team viewer by to pomohl? zdarma verze je ale omezená.
    PEPAK
    PEPAK --- ---
    HOLAKAC: Chápu tuto argumentaci od vývojářů, ale je dobré si uvědomit, že celý koncept rozšíření, jak je v Chrome*) realizován, je nekompatibilní se základními bezpečnostními principy (least-privilege principle, zejména): aby bylo možné drtivou většinu rozšíření používat, *musí* být zapnutý javascript na všech webech, protože kód rozšíření se injektuje do kódu stránky a pokud neběží kód stránky, nepoběží ani ten injektovaný kód. LPP vyžaduje, aby se JS zapínal jen tam, kde je nezbytný. Chápu a respektuji, že drtivá většina uživatelů toto neřeší, ale kvalitní browser by mě neměl nutit volit, jestli chci mít bezpečnost nebo mnohdy i základní funkcionalitu.

    *) A také Firefoxu. Zajímavé - úplně jiný engine a stejná principiální chyba.
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    HOLAKAC: pak na tom mozna neco bude, ne? a afaik tech extensionu neni hromada a rozhodne nejsou bez chyb
    HOLAKAC
    HOLAKAC --- ---
    OMNISLASH: je na to hromada extensionu, doporuju nejakej nainstalovat. Tahle diskuze o tom, ze vyvojari Chrome vi nejlip uz tu byla x-krat...
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    takze prvni argument je, ze vice nez pet moznosti v aplikaci je na skodu (opera:config nebo advanced settings? nic?) a druhy pak, ze backspace pouzivalo osm lidi (zkousel jsi to alespon vyhledat?)? dekuji, nemam dalsich otazek
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    navíc, aby stránka s nastavením stála za hovno ti podobných nastavení stačí deset.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    OMNISLASH: těch pro osum lidí zásadních změn? Určitě.
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    AXTHEB: a to tech zcela zasadnich zmeny byly stovky? ale notak
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    AXTHEB: a to tech zcela zasadnich zmeny byly stovky? ale notak
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    OMNISLASH: zajisté si dokážeš představit, kolik takových drobných změn za historii proběhlo a jak přehledná by příslušná stránka s nastavením byla.
    RADOWAN
    RADOWAN --- ---
    ahoj, resim ted u noveho chromebooku jak se pripojit na pracovni server [win] tak, abych se neprevzal kontrolu jako s Chrome Remote Desktop, ale jenom se tam jako uzivatel dostal. Nevim nakolik to je vubec mozne, protoze jsem to nikde nenasel, zatim sluzbu udela i CRD, ale hodilo by se, aby recepcni nemuseli poustet 'oteze' a ja se pak na server proklikaval [bezi na tom hotelovy manager a pouze na tom konkretnim serveru] pres CDR desktop pocitace na recepci.

    Omlouvam se, jestli to je jalovej dotaz a taky za pouzitou terminologii,
    Dik
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    MICKEY_MOUSE: z toho, jak mluvis, vypadas na trola :-) ze z toho meli udelat, kdyz uz na to sahali, option, je asi prirozene pro kazdeho, ne jen pro nas raketove inzenyry, co snidame salamonovy vykaly
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    OMNISLASH: Z toho, jak mluvíš, vypadáš na týpka, který snědl Šalamounovo lejno a stal se prudce chytrým mezi samýma idiotama. To budeš mít teď blbý. :)
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    PEPAK: tuhle oficialni retoriku znam a opravdu neberu. pokud slo skutecne o to, pomoci te promili uzivatelu, co si plete (za xy let se mi to jedinkrat nestalo), meli tam dat alespon option. klidne defaultne ve prospech prekleparu. jenze oni se zase zachovali jako aroganti, kteri vedi vse nejlepe a urci, co je pro uzivatele dobre
    PEPAK
    PEPAK --- ---
    Ještě doplním: Samotné vrácení Backspace původnímu významu vítám, za chybu považuji to, že to Google nedal jako volbu (klidně ve výchozím stavu zapnutou).
    PEPAK
    PEPAK --- ---
    OMNISLASH: Backspace pro Zpět byla blbost od úplného začátku, protože koliduje s Backspace pro smazání znaku před kurzorem. Uživatelé bohužel nejsou dobří v rozlišování toho, jaký prvek má zrovna focus, a je třeba přiznat, že webové aplikace jim to často ještě dál komplikují (např. editor v osTicket, fakt lahůdka).
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    ktery blbl v googlu zase prisel s tim, ze backspace jako klavesa pro navrat je spatna a rozhodl se, ze to pro vyssi dobro zmeni? tam opravdu musi delat jen echt curaci, to uz snad jinak ani neni mozne!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam