• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DECODEKLUJAK - Univerzita Jana Amose Komenského

    Je to ústav... jako každý jiný... má svá plus i minus...


    Univerzita Jana Amose Komenského - všeobecné informace




    CHUDAK KOMENSKY, JESTLI TODLE VIDI, MUSI ROTOVAT V HROBE .(



    rozbalit záhlaví
    LUCIS
    LUCIS --- ---
    AYAH: já ti ty svoje klidně dám:)
    AYAH
    AYAH --- ---
    hehe, je to trochu s křížkem po funuse, ale nemáte někdo nějak pěkně vypracovaný státnicový otázky pro smk na prodej nebo cokoliv? :))
    MAD_CADDY
    MAD_CADDY --- ---
    btw já už mam 2a pul tejdne hotovo:D
    MAD_CADDY
    MAD_CADDY --- ---
    MAD_CADDY
    MAD_CADDY --- ---
    PETITLU: dyt je to na netu ne?
    PETITLU
    PETITLU --- ---
    někdo z smk kdo by měl k pujceni učebnici na Historii masové komunikace na zkoušku k Novákovi...??:)
    MODRAPUSINKA
    MODRAPUSINKA --- ---
    ja jdu 23. na tu etiku:/ fakt nechapu ten jeji vykladovy slovnicek...to se mam jako ucit citaty?! pani nytrova me vazne nebavi a zkazila mi celej semestr:D
    BAARYNKA
    BAARYNKA --- ---
    tak co? už máte po zkouškách. já jdu dneska na poslední
    JIMMY23
    JIMMY23 --- ---
    Ono se to liší obor od oboru, nejde generalizovat, avšak pojetí Tomka bylo ujakistické, neřikám jestli to je špatně nebo dobře, jen píšu jak to je. Ujak bere svoje učební obory jako svůj Produkt (viz. informační příručka) - a jestli jste s ním za tu cenu jako spotřebitelé - klienti spokojeni, tak je to ok, nicméně na to, že si podle počtu studentů - počet studentů x 25 000- příjdou za každý semest cca na 600 000 000,- a náklady mají stěží poloviční, je to skvělý business a umím si představit, že by za ty peníze mohli i na dálkové (což dělám) nabídnout více hodin nebo nepovinných seminářů atd. - využívají jen toho, že pracující a většina často dojíždějících je za to, že je hodnin málo, rádi. Každopádně sem zažil to, že jsem chtěl za vedoucí práce doktorantku z UK andragogiky, ona bohužel řekla, že ještě nemá hotovou disertaci, a nerada by aby na ni padlo špatné světlo, protože ujak dle názoru děkana FF devalvuje tuto vědní disciplínu. Druhou stranou mince však je, že jak píše GWEEN, pro pracující je ujak user friendly a vzhledem k naplnění kvot různých strategií na % zastoupení vysokoškoláků jsou školy jako UJAK potřeba, akorát bych vzhledem ke kvalitě uvítal, zvlášť u dálkového studia - 4 dny školy za semestr- cenu za semestr do 15 000,-.....
    GWEEN
    GWEEN --- ---
    A tak já si nevšimla, že by si tady někdo stěžoval, že by tahle škola byla na nic. Já si to teda nemyslím. O kvalitě této univerzity a vůbec českých univerzit si ovšem myslím svoje. To vzdělání nám jaksi devalvuje, a to na všech stupních.
    Pravda je, že na ujaku studují hlavně lidi, kteří už pracují. Nabídka na státních školách pro tyto studenty je minimální, proto jsem ráda, že mám tu možnost studovat.
    AKNINAJ
    AKNINAJ --- ---
    MAD_CADDY: jj. jsem ráda, že nejsem jediná co si tohle myslí. Lidi, kteří neustále jen na ujak nadávají podle mě nechápou, o čem je vš vzdělání. Ale já jsem k tomu dospěla taky až později, takže to je asi normální. Jen pro obecné povědomí, znám lidi z vše, uk, čvut a ano, máme o něco mírnější zkoušky, ale taky máme daleko víc seminárek, který nás mají donutit pracovat samostatně, ale to znamená i číst povinnou a doporučenou literaturu apod. Máme mnohem více učitelů z praxe, který třeba nemají potřebný tituly, ale mají co předat, na rozdíl od profesorů z jiných škol, který jen učí a v praxi byly před 20-ti lety. Čili, prosím, než si zase začnete stěžovat, jak je tahle škola na nic, zamyslete se, co jste pro svoje studium udělali sami.
    MAD_CADDY
    MAD_CADDY --- ---
    AKNINAJ: naprosto souhlasim
    jestli tý vaší teorii "ujakismus"věříte tak tam nechodte ne? Jako jak řekl Huk....tadle škola má hodně co nabídnout, jsou tu fakt dobří kantoři a je jenom na tobě, jestli si z otho něco chceš odnést. Já si to platim a tak na přednášky chodim a chci se něco naučit.
    Jako ano mrzí mě že ti co tam choděj jako že někam choděj....to dodělaj do bakaláře taky, proto ale se stejně v tomle oboru bude brát v potaz každej jednotlivě a né to co má na papíře. Už jedna slečna na fb psala, že dělala konkurz do lidovek..nebo čeho...když viděli že je z UJAKU řekli že nemaj zájem...ve chvíli kdy jim až předložila svoje články některý...jí vzali. Dneska mi řekla přítelkyně, že by každej měl mít aspon střední školu...protože to je tak "normální" v český republice je ted úplně "normální" už i mít bakaláře. Proto je taky tka velkej trh se školama (mimochodem asi o 40 vejšek víc než ve Velké Británii) a proto každej jouda toho bakaláře mít bude. Potom samozřejmě se bude muset věnovat důraz hlavně na schopnosti a né na "vzdělání". Co se týče SMK oboru na UK, kamarádi co dokonce choděj na UJAK i na UK zároven, řikají že UJAK má ohodně lepší kvalitu, lepší učitele. Jako ano, když se podívám na VŠE, ČVUT nebo podboný školy, máme to fakt napohodu...když se podíváte ale na spoustu mimopražskejch škol....to co tu máme je ještě docel těžký.
    AKNINAJ
    AKNINAJ --- ---
    JIMMY23: tak jako tímhle přístupem k tomu "ujakismu" dost pomáhá! a navíc tohle je pěkná kravina! záleží na každým studentovi, jak to pojme, o tom je VŠ!
    MAD_CADDY
    MAD_CADDY --- ---
    JIMMY23: njn překlep
    GWEEN
    GWEEN --- ---
    JIMMY23: Asi tak nějak. JJ termín ujakista je trefný. Podepisovat petici jen proto, že zápočet dával skoro zadarmo teda nebudu. Něco z jeho přednášky bylo zajímavý, něco byly totální bláboly.
    Možná už to měl u vedení školy nahnutý předtím.
    JIMMY23
    JIMMY23 --- ---
    GWEEN: jj vyhodili, teď tam harašej zase s peticí, že ho všichni chtěj, mě teda taky nepřišel jako akademik, spíš jako samolibej čůrák, nicméně vyhodit někoho na základě anonymu je ubohý, ale musí se mu nechat, že svým chováním vystihl spirit školy a v praxi se vyznal btw jeho prohlášení: po škole budete ujakisti (což je nová kategorie absolventa vš) bylo trefné.
    JIMMY23
    JIMMY23 --- ---
    MAD_CADDY: píle není včelí pyl grammar nazi na okraj - v diplomce by to vypadalo špatně byť jde o ujak
    PETITLU
    PETITLU --- ---
    MAD_CADDY: mam ho celkem ráda:)
    AKNINAJ: no Prokůpek to je kapitola sama o sobě, ovíněný přednášky na 10minut, kdy tam neni a uchylny řeči o přespávání, když manželka neni doma... ale nesnasim udavace:D
    MAD_CADDY
    MAD_CADDY --- ---
    SOCKOVAN: no takovy jako o tom že studenti nejsou jako dřív...že ted můžou jezdit po světě--mluvěj anglicky...a pak tak nějak naznačil že tam "kde učí nechce jmenovat" nejsou tak pylní jako dříve (ani se mu nedivim když vidim TO co chodí do školy kolem mě)
    MAD_CADDY
    MAD_CADDY --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam