• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GARDAVSKYVýchova dětí výjimečnými lidmi
    Nikdy nezapominejte na slavu lidske prirozenosti. Jsme nejvyssi Buh, jaky kdy byl a jaky kdy bude. Kristove a budhove jsou jenom vlny na tomto nekonecnem oceane, ktery jest Ja Svami Vivekananda
    rozbalit záhlaví
    GARDAVSKY
    GARDAVSKY --- ---
    MISA_PES: no dyt jo..sem si delal prdel:-)
    MISA_PES
    MISA_PES --- ---
    GARDAVSKY: co myslim pojmem deti na divoko nejlip zjistis, kdyz si prectes navaruv text, na kterej jsem reagoval ,-)
    MISA_PES
    MISA_PES --- ---
    KATIA: jestli jsou homofobni, to nemam paru, na druhou stranu jsou to rozhodne nejvetsi machri na rodinnou terapii u nas, s obrouvskou praxi.
    MACHEPELA
    MACHEPELA --- ---
    GARDAVSKY: si myslim ,ze to chce akorát trochu víc času,aby si lidi zvykli a změnili názor.Vem si jak se veřejnost stavěla k homosexualite před 20 leti? Srovnej jak ji bere dnes ... spousta lidi ti řekne,me to nerajcuje,ale nevadí mi ti s homo orientací.Jo pak jsou tu ty negativci :(
    ...takze myslim,ze kdyz se lidi budou setkavat se stejnopohlavnimi pary,ktere vychovavaji ,postupem casu se nad tim nikdo nepozastavi.Tak i ty deti.Ze zacatku to bude krusne ,ale za nekolik let,se to spravi...
    jsem jednou videla nakej snimek o dvou muzich ,zijicich v USA bo Kanadě a mluvili o tom ,ze jejich deti jsou super,berou to ,jsou dost vnimavi a chytri,zel se teda setkavaj s tema narazkama,ale ze pak jejich okoli taky prestalo na ne ukazovat prsty...zalezi na chytrosti a citu cloveka:)
    MADRONA
    MADRONA --- ---
    Já asi nechápu, proč si lidi myslej, že dítě potřebuje mužkej nebo ženskej vzor. A za bé nechápu,m proč si lidi myslej, že dítě dvou žen bude zženštělý a dvou mužů bude necitlivý (nebo co si to kdo vlastně myslí).... Tito lidé mají asi hodně stereotypní vnímání genederových rolí.
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    GARDAVSKY: deti su schopne sa posmievat za uplne cokolvek, tomu sa nevyhne ziadne dieta a ked sa budu posmievat len za homo=rodicov tak na tom bude este dobre... :)

GARDAVSKY: no, mozes ich ist navstivit na novy zeland...
    bohuzial vychodne slovensko nie je homosexualnym parom naklonene a tak pred casom emigrovali... s chutou by som emigrovala za nimi, mam pocit, ze mi postupom casu odemigruju vsetci znami, s ktorymi som sa poznala v povodnom domove... ja sa im teda nedivim, ja som 'emigrovala' prva, ked som zdrhla na vysoku do prahy a uz sa nevratila, ale oni to vzali drsne... jedna lesbo-rodinka odisla do Kanady, dalsia lesbo-dvojica sa presunula len do Viedne, ale chlapci to vzali velmi daleko, vraj za pracou... ;)
    GARDAVSKY
    GARDAVSKY --- ---
    ALEXIS: mimochodem, rad bych se seznamil s muzskym parem vychovavajicim dite. Horim zvedavosti po jejich zivotnim pribehu. O to vic se diky nim muzu priblizim snu o vlastni rodine.
    GARDAVSKY
    GARDAVSKY --- ---
    KAWALSKI: Je zvlastni, jak vesmir funguje obcas trochu nespravedlive..Rad bych prisel na to cim to je a jak to napravit.. Jsem presvedcen, ze bys nemel veset hlavu! nikdy neni pozde s cimkoli zacit, neni dulezite jak, ale co! Popripade nekoho na hlidani ditete najit, nemuze byt takovy problem..obvzlast tady na nyxu..treba jen za boruvkovej kolac:-)
    GARDAVSKY
    GARDAVSKY --- ---
    ALEXIS: Tohle jsem asi potreboval nejvic slyset..teda v tomto pripade cist..Hodne lidi v mem okoli maji proti mym zamerum vyhrady tohoto typu.. Nejvic me ovsem znepokojuje argument, ze se budou diteti ve skolce ci skole posmivat, ze ma buzi rodice apod.. coz mi prijde snad nejhorsi zpochybneni homo rodinky.
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    GARDAVSKY: ano, plati to i naopak... mam skusenost s parmi obeho druhu, jak dve zeny, tak dvaja muzi vychovavajuci dieta jednoho z nich a poznam ich deti a nepride mi, ze by boli na to horsie nez deti z heterosexualnej rodiny s rovnakym socialnym zazemim... dolezite je, ze ti ludia su dospeli vo vsetkych vyznamoch toho slova a schopni a ochotni sa o dieta starat tak ako sa patri... fakt nevidim dovod, aby tie deti boli ukrivdene tym, ze nevyrastli v klasickej rodine...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    KATIA: články jsou výrazně horší než kniha. Ta, ať už je kromě toho jaká chce, inspirativní. Mimimálně jako zajímavý úhel pohledu na rodiný systém.
    KATIA
    KATIA --- ---
    a jeste pridam link na projekt, ktery se tykal g/l rodicovstvi> http://www.family-reunion.net/
    KATIA
    KATIA --- ---
    ZUZKAOU: tyhle dva z hloubi duse nesnasim a jsou pomerne dost homofobni, na jejich doporuceni bych byla opatrna. je to na hodne dlouhou diskusi, ale nektere jejich nazory jsou dost extremni - cele knihy jsem necetla pouze clanky, na vic nemam...
    minimalne je dobre rici, ze zastavaji pomerne jednoznacna stanoviska, ktera nejsou sama ze sve podstaty nejak pravdiva, je to jedna cast spektra...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    KAWALSKI: v tuhle chvíli - reálně ne. Ale šel by z toho udělat precedens. Protože pro stabilní, neregistrovaný pár v tuhle neexistuje legální námitka.

Druhou stranou mince je, jestli pár který je ochotný jít do takovéhle provokace a medializace je schopný zapezpečit výchovu pro deprivované dítě.

A i kdyby čirou náhodou prošela úprava zákonů, tak je tu větší zádrhel. Malé a bezproblémové děti už tak jdou přednostně rodinám s určitým nadstanartem - ať už jde o zázemí, intelekt a řekněme klasičnost vztahu. Tudíž na netradiční kombinace by se dostaly pouze problémověšjí děti.

tudíž by nutně vykazovali "horší" výsledky, tudíž by to ukazovalo na horší rodiče.
    KAWALSKI
    KAWALSKI --- ---
    GARDAVSKY: vis, a ja zavidim lidem, kteri deti nemaji a mohou si svobodne zit podle steho ;-) kazdy chce to, co nema, ja otehotnel ( miluji cestinu ) den po svatbe neplanovane a dite si vybojoval ( komplikace u me a podezreni na tezke postizeni ) a pka o nej stal, ale kdyz nemas pomalu co jist, co na sebe a nemuzes si ani nikam bez decka vyjit, to pak premyslis, proc ho vlastne mas :( ted uz ot je trochu jine, jsme na to dva, ale stejne, spousta snu a planu se mi uz diky diteti nevyplni...
    KAWALSKI
    KAWALSKI --- ---
    ZUZKAOU: no, teoreticky mohu, ale partnerka na nej narok mit nebude, coz neni reseni pro stejnopohlavni pary, to si stejne tak zeny mohou to dite udelat. i kdyz u muzu by to reseni bylo, ale ruku na srdce: jakou ma gay par sanci dostat do pestounske pece syna? dceru?
    GARDAVSKY
    GARDAVSKY --- ---
    MISA_PES: To bych rad vedel, co minis pod pojmem "deti na divoko" Jevi se mi to jako lahodna pecinka:-)

Jinak s tebou plne souhlasim, nutno podotknout, ze nechtenych, ci v lesim pripade "nepromyslenych"(nevim jato spravne formulovat) poceti a nasledne mnohdy nesikovne vychovy je vic nez dost..avsak porad lepsi nez decak..i kdyz to je taky relativni v pripade tyrani..
    GARDAVSKY
    GARDAVSKY --- ---
    ALEXIS: Zajimalo by me, zda mas stejny nazor i v opacnem pripade: Tedy jestli neni treba nasilne implantovat zensky vzor do vychovavajiciho paru dvou muzu?
    GARDAVSKY
    GARDAVSKY --- ---
    KAWALSKI: Tvuj zivotni pribeh je vic nez zapeklity, mam ti vsak co zavidet..sve dite i milujici partnerku mas, a to je velke stesti!
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    KAWALSKI: o pěstounskou péči můžeš požádat jako neregistrovaný pár, respektive osamělý rodič.
    GARDAVSKY
    GARDAVSKY --- ---
    Paani.jsem v takovem prijemnem shoku z toho co jsem rozpoutal timto tematem..mam radost,ze se zde nevyskytuji "demagogicti ochranci tradicnich, ci jakych rodin".. Vsechny pohledy na vec se mi zatim jevi jako opodstatnene.. abych rekl pravdu..chci si tatko splnit sen.. Tak nyni sleduji jake mam podle ostatnich sance.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam