ZUZKAOU: vyplachni si:-)))
"Homosexuálové nutně mají složitější dospívání, nutně jejich základní vzorce chování a prožívání (nenapadá mě lidštější termín) jsou mimojiné postaveny na konfliktu toho že doma viděli více, či méně funkční heteromodel, zatímco oni/y toto naplnit nemohou." je absolutni nesmysl. funkcni heteromodael znamena dva lidi, kteri si snazi ve vztahu vyhovet a jeden druheho doplnit. a kazdy homosexualni par ma moznost toto naplnit. to,, ze si vetsina obcanu neumi predstavit jiny model, nez mamina vari a uklizi a tata vydelava a cte noviny neznamena, ze ostatni (homo ci hetero) nedokazou byt mnohem flexibilnejsi a prizpusobit se. casto tento model nemohou naplnit ani heterosexualni pary, at uz na zaklade ekonomicke situace (oba musi vydelavat nebo zena vydelava vice a muz zustane na materske) anebo na zaklade odlisnych potreb partnera. homosexualove nemaji slozitejsi dospivani. dospivani je slozite obdobi pro kazdeho z nas bez ohledu na orientaci. spravne zneni je, ze nekteri jedinci maji slozitejsi dospivani. napriklad divka, co mela hrozne akne nebo chlapec, co vazil metrak.
pokud jde o dospivani homosexualu, dalo by se to prirovnat napriklad k dospivani cernych deti v CR drive, kdy byli ojedineli, nevideli ani moc cernych li v televizi, mysleli si, ze jsou ufoni. moje sestra mela ted na zakladce cerneho spoluzaka a je velky rozdil mezi tim, co mi popisovali pratele cerne pleti stari jako ja a jaky jsem videl v sestrine tride (vekovy rozdil 12 let). pokud se nezmeni pristup ne k homosexualum jako k lidem, ale k jejich souziti, budou mit vzdycky slozitejsi dospivani - s vyhledem nenaplnene rodiny. rodiny, ktera nebude mit pokracovani v diteti. ale v tom, ze dospivam v muze nebo zenu se vubec nic nemeni a moje homosexualita mi sice zuzuje vyber partnera, ale neni predpokladem k jinym problemum. btw kolik heteraku ma v dobe dospivani partnera....