• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GARDAVSKYVýchova dětí výjimečnými lidmi
    GARDAVSKY
    GARDAVSKY --- ---
    DESEO_MORTAL: :-)nemam zdani..taky by me to zajimalo
    DESEO_MORTAL
    DESEO_MORTAL --- ---
    MADRONA: to je jedno, jestli to je trochu ot, ale podle me to neni incest prakticky, jenom si nepamatuju z prednasek, i kdyz vim, ze jsme to tam brali, jak se na to kouka zakon teda... vi nekdo jinej?
    MADRONA
    MADRONA --- ---
    DESEO_MORTAL: jen mě napadl offtopic: když si rodina adoptuje dítě a zároveň má jedno biologické, pokud ty děti nejsou pokrevní bratr a sestra, (1)byl by to incest, kdyby spolu něco měli a (2)takto bych jako sestra bratrovi pomoci mohla s mimčem opravdu (ale jakou by to mělo právní dohru, když by byl biologickým otcem dítěte své - byť nepokrevní - sestry). Jestli je to moc OT, smažte.
    DESEO_MORTAL
    DESEO_MORTAL --- ---
    MADRONA: to je ale to, co tu uz padlo.... v tech tahanicich bys pravdepodobne zustala ty a jeho pritel, tvuj bratr by smutne prihlizel. teoreticky bys, pokud by on odesel a dite mu zustalo, musela platit alimenty
    MADRONA
    MADRONA --- ---
    DESEO_MORTAL: GARDAVSKY: Ještě k tomu pohledu sestry: když připustím, že bych s přítelem svého bratra splodila dítě, kdo mi zaručí, že ten přítel se s ní nerozejde a tak budu mít ještě tahanice okolo jeho dalších vztahů, atd. Poměrně dost riskantní deal, i když připouštím, že z velké lásky k bratrovi by o takovém kroku třeba některá sestra uvažovala.
    MADRONA
    MADRONA --- ---
    DESEO_MORTAL: :D))) tak hlavně to foto :)
    DESEO_MORTAL
    DESEO_MORTAL --- ---
    KATIA: ja tim jenom navazuju na moment, kdy gardavsky rekl neco na zpusob ze stat nepotrebujeme a ze si to zaridime vsichni sami a tomu oponuju.
    DESEO_MORTAL
    DESEO_MORTAL --- ---
    MADRONA: myslim, ze me obe moje sestry opravdu miluji, ale pokud ted mluvim o te, ktera uz by teoreticky dite mit mohla, nevidim ani ja duvod, proc by se mela promenit na 9 mesicu v hrocha, aby mi mel kdo rikat tati, tak by me taky docela zajimalo, co by na to rekla..... zkusim ji to nevrhnout a prijdu s vysledkem.... teda mohl bych i vyfotit vyraz ji a jejiho frajera....
    KATIA
    KATIA --- ---
    DESEO_MORTAL: tak ona mozna ta pointa je prave v tom, ze proste bude x alternativ a kazdy si poruznu vybere co pro nej bude vhodne, dostupne... netreba hledat jeden model, to bysme byli zase tam, kde uz jsme byli, nebo jak to rict...
    i kdyz ono v minulosti beztak ty rodiny taky ruzne zily dohromady pomichane...
    DESEO_MORTAL
    DESEO_MORTAL --- ---
    GARDAVSKY: me to nepripada desivy ani se mi u toho nekrouti huba. ale premyslim racionalne. jako kdyz ti to vyjde, tak v poradku. potrebujes jenom sehnat ty 3-4 lidi, co to cele podstoupi. pak konci teorie a zacina praxe. je to sice urcita moznost ale neni to moznost, kterou bys mohlu "obycejnou" adopci nahradit prave proto, ze vetsina lidi tuhle moznost se sestrou/ matkou mit nebude (sorry ze to opakuju)
    MADRONA
    MADRONA --- ---
    GARDAVSKY: co se týče toho modelu se sestrou, podívám li se na situaci z jejího pohledu, jaký důvod má sestra toto udělat? Jedině že chce velmi pomoci milovanému bratrovi, jinak důvod nevidím.

Máte to kluci v mnohem komplikovanější.
    GARDAVSKY
    GARDAVSKY --- ---
    MADRONA: Souhlasim s tebou, zrovna vcera jsem cestou domu potkal par lesbicek - moc jim to sluselo..Tak jsem snil o zalozeni rodiny tohoto typu.. moc by se mi libil model gay+lesba,gay+lesba > vice deti...jsem presvedcen,ze to muze fungovat obdivuhodne stabilnim zpusobem, obzvlast pokud se oba pary znaji delsi dobu a dobre si rozumi.. nadbytek babicek a darku nepovazuji za velky problem,naopak.

ohledne modelu se sestrou.Vsimam si zde jiste tendence neustale obsazovat nejake upjate role. Povazuji to za velmi uskoprse a v pripade, ze zijeme (dejme tomu) muj pritel, jeho sestra,jeji pritel/pritelkyne pohromade a harmonicky, nevdim zde zadny problem, proc by se mel nekdo z rodicu separovat, nebo se nedej boze divat na sve dite s povzdali.. Vim, ze to muze na prvni pohled pusobit ponekud slozite, ale pokud se maj lidi radi a jsou dost ohleduplni a tolerantni, je mozny vsechno.. k teto rodinne variante se priklanim s hlediska toho, ze bych chtel vlastni dite, nejlip geneticky propojene s clovekem, ktereho miluji- coz lze jedine pres sestru dotycneho, nebo matku- (pokud jsou k dispozici)..matka z toho spis vypadava, musela by byt hodne mlada a umim si predstavit, jak se mnohim co tohle ctou najednou krouti huba, ale me to desive nepripada..
    DESEO_MORTAL
    DESEO_MORTAL --- ---
    MADRONA: jako nechci to nikomu brat, ale gay je gay a vychovavat dite se zenou, potazmo dvema... budu rad, kdyz obcas updatnes, jak jim to jde

no anebo tou lzickou:-))
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    Jenom tak na okraj, darovani vajicka je pro organismus dost mazec, chce to aby darkyne byla stoprocentne zdrava (to co pise na letalu tech reprodukcnich center neni uplne presne :-)
    MADRONA
    MADRONA --- ---
    KATIA: samozřejmě, o tom žádná, ale mluvím o původní domluvě, kdy zodpovědní za dítě jsou primárně jen dva rodiče.
    KATIA
    KATIA --- ---
    MADRONA: imho nemusi byt pravda, samozrejme, ze tam nejakou roli hraje "vlastni" a "novy" rodic, ale to vsechno zalezi na dohode, na konkretnich lidech... nakonec muze "nevlastni" rodic, sehrat mnohem vyznamnejsi roli nez ten puvodni...
    MADRONA
    MADRONA --- ---
    KATIA: "dva pary spolu vychovovaji deti se principelne nijak nelisi od situace, kterou bezne zazivaji spousty deti z rozvedenych rodin" - chápu, co chceš říct, ale pro mě je rozdíl v tom, že pokud žena s partnerem splodí dítě, pak se rozejdou, stále jsou pouze oni dva ti zodpovědní za dítě. Když si pak najdou partnery, jeden se domlouvá s jedním partnerem a druhý s druhým, ale v zásadě se domlouvají pouze dva.
    MADRONA
    MADRONA --- ---
    DESEO_MORTAL: moje ex plus její přítelkyně mají onoho gaye jako otce, tzn, že děti budou mít dvě matky a jednoho otce, který bude mít na děti stejné právo, bude si je brát, bude je navštěvovat, atd. Z toho jsem rozvinula to, že pokud by byli dva gayové v páru a oba toužili být otcia seznámili by se s lesbickým párem, mohli by se oba gayové stát biologickými otci a děti by tedy měli dvě matky a dva otce.

Oplodnění není nutné přeci přes sexuální styk. Všechny lesbičky, které znám, byly oplozeny uměle a to tak, že dárce/otec daroval sperma, které pak lékař nebo partnerka zaveli do těla budoucí biologické matky. V zásadě to není zas tak těžké a je to realizovatelné i v domácích podmínkách. Stačí sehnat cévku, která se používá na cévkování dětí (dá se koupit v lékárně), sperma se natáhne do stříkačky, na ti se nasadí tato cévka a potom někdo musí druhý konec cévky zavést budoucí biologické matce asi 1.5 cm do děložního hrdla, v ideálním případě 3 dny před ovulací (ta se dá snadno vypočítat, vypozorovat (např. http://www.fertilityfriend.com/) . Pokud je vpraveno sperma ve správnou dobu přímo cévkou přímo tam, je nejvyšší pravděpodobnost otěhotnění. Určitě by to šlo i jen stříkačkou bez cévky, ale tam vzniká větší "odpad".
    KATIA
    KATIA --- ---
    DESEO_MORTAL: ja jenom upozornuju na to, ze nejaka ta norma rodiny jako tata mama 2xprarodice neni norma pro velkou cast lidi...
    a btw. treba moji prarodice se o me starali dost, kdyz jsem byla mala... uvadim to ciste jako moznost
    DESEO_MORTAL
    DESEO_MORTAL --- ---
    KATIA: to je pravda s temi rozvedenymi rodinami. jedna se ale o krizove reseni, o kterem vime, ze prinasi spoustu komplikaci. tady v tom pripade, co rika madrona se s timto uz musi pocitat a priori. proto je porad vyhodnejsi vyvinout usili o zmenu zakona tak, aby alespon partnerka rodicky mohla dite osvojit.

ale preprarodice bych do toho netahal. ja mel prababicku i pradedu a ti vetsinou do vychovy uz nezasahuji temer vubec
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam