• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GARDAVSKYVýchova dětí výjimečnými lidmi
    Nikdy nezapominejte na slavu lidske prirozenosti. Jsme nejvyssi Buh, jaky kdy byl a jaky kdy bude. Kristove a budhove jsou jenom vlny na tomto nekonecnem oceane, ktery jest Ja Svami Vivekananda
    rozbalit záhlaví
    GARDAVSKY
    GARDAVSKY --- ---
    KAWALSKI: :-D tise ti zavidim..tolik bych chtel malyho raubire..je to dobre,ze je zivej.Aspon se v zivote nestrati...pohadky bych asi nezakazoval..ale to je na tobe.. telky neni treba..beztak je k hovnu..tak ho pozdravuj a mej pevne nervy!
    KAWALSKI
    KAWALSKI --- ---
    GARDAVSKY: telku zakazovat nemuzu....zadnou nemame ;-) ale muzu zatrhnout pocitacove hry a pohadky, to jest pravda ;-) ven sam nesmi a do sesti nebude oct, takze to ted neresim....on je veliky raubiz, skoro si rikam, kde se to v nem bere, ja byl hodne ctive dite ;-)
    GARDAVSKY
    GARDAVSKY --- ---
    KAWALSKI:
    To jde ruku v ruce..ale dulezite je stale trvat na vyslednem stavu..a pocitu z nej..Ja se treba prevliknu za elfa (naposled jsem byl shotek) a jdem hrat bojovku do lesa..v kostymech....bajecna hra..a kdyz se tomu clovek trochu poda,bejva to nekdy dost opravdovy..

At se malej brzy uzdravi, rek bych ze antibiotika jsou k hovnu ale zaberou.. nejspis je bral ne? zapal plic uz urcite mit znova nebude.. u deti celkem bezna vec,ne? Se nedivim ze chce ven..ja treba nikdy nemel zaracha..mama by to nikdy neudelala..za to jsem mel casto zatrhlou telku..nekdy me to sralo,ale nesmet ven by bylo proste hrozny,takze vim jak mu je... Ja byl peknej raubir.. a jsem porad..

KAWALSKI
    KAWALSKI --- ---
    GARDAVSKY: je to Ot, ale malej ma zapal plic, jsem s nim doma, uz nam z toho hrabe obema, pac nema teploty, nic ho neboli, chce ven :(

trochu bych oponoval, ono sice sneni je krasne, ale.... uz minimalne 15 let nsim o dracich a elfech.....a kde je mam?:lol: clovek musi i trochu bojovat, aktivne, neustale, ne jen jednorazove akce, ale trvaly a intenzivni boj, pokud neceho chce dosahnout....treba ne pro sebe, treba az pro sve deti, vnuky....chapej dalsi generace ;-)
    GARDAVSKY
    GARDAVSKY --- ---
    KAWALSKI:

Ciao Chlapiku;) Jak se vede? Malej nezlobi?
    GARDAVSKY
    GARDAVSKY --- ---
    EMH: Skoda je casu,ve kterem si stezujeme na soucasne podminky a bojujeme proti vecem ktere se nam nelibi..vlastne je to uplne kontraproduktivni..

Ver tomu nebo ne,Kecanim o lepsi spolecnosti a "snenim" o ni, ji fakticky utvarime..To je jediny zakon na ktery se muzeme spolehnout..Zakon pritazlivosti - tedy neco jako gravitace..
    KAWALSKI
    KAWALSKI --- ---
    DESEO_MORTAL: myslel jsem ten stav, kdy dite, narozene v manzelstvi nebo kratce po nem, je pravne obou manzelu, bez ohledu na skutecneho bio otce ditete ;-) pokud se dva vezmou a maji deti jiz z predchozich svazku, opat maji tyto deti dva rodice z onoho predchoziho svazku ;-)

u nas bio otec sice namita, ale on sam vi, ze at ma sebelepsiho pravnika, ja ho kdykoli pravne vysachuji ze hry diky jeho psychicke nemoci, takze holt nic namitat nemuze, nastesti ;-)
    EMH
    EMH --- ---
    DESEO_MORTAL: Skoda je prokecanyho casu pri teseni se na lepsi spolecnost, ve ktery se budeme moct postarat o svoje deti...
    KATIA
    KATIA --- ---
    DESEO_MORTAL: proste jako mozna alternativa? ano, to dite bude mit bud darce otce nebo darkyni matku, ale snad klicove je kdo bude k nemu vazan pravne a bude ho vychovavat...
    DESEO_MORTAL
    DESEO_MORTAL --- ---
    KATIA: jasne, to uz jsi rekla, ale ja bych od tebe rad slysel, jak to resi situaci dvou gayu nebo leseb
    KATIA
    KATIA --- ---
    DESEO_MORTAL: lidi to vyuzivaji, ruzni lide, v ruznych zivotnich situacich, kteri se dohodli, ze tohle je pro ne vhodna varianta. potom samozrejme zalezi na zakonech dane zeme, jak je to s rodicovstvim, a o to jde - kdyz proste umozni jakoukoliv dohodu mezi tema lidma, tak se to bude moct vyuzivat dle potreby, jak kdo bude chtit... v soucasnosti se tim imho nejcasteji resi, ze biologicka matka ma problem s donosenim plodu...
    DESEO_MORTAL
    DESEO_MORTAL --- ---
    KAWALSKI: pozor, nv manzelstvi velmi casto dite je jen jednoho!!! pokud si ho druhy z manzelu osvoji, je to super!
    mozna se vam to nikdy nestalo, protoze otec ditete nic nenamital, ale je otazka, jestli biologicky otec nemuze...
    KATIA: jeste jednou: kdo to vyuziva? lesby vyuzivaji treti osobu jako nositelku? nebo dva gayove - tam potom ale neni darcovstvi vajicka, chlapi vajicka nemaji
    pravne tedy jde jenom o to, aby se matka ditete vzdala. porad tam visi jeden otec bez naroku. v pripade rozchodu rodicu se nechyta. takze jediny vyskedek je vice deti, kterych se nekdo vzdal? proc se proste nesmirit s tim, ze stejne jako spousta heterosexualnich paru, by gayove (a verim, ze i nektere lesby-ne kazda je plodna a dalsi duvody) chteli adoptovat deti z detskych domovu? samozrejme, ze muzu zkusit oplodnit kamaradku na lzicce ja nebo muj kluk, ale radsi se budeme starat o dite, ke kteremu biologicky budeme mit stejny vztah.
    EMH: to by byla ale skoda, ne?
    KAWALSKI: porad tam je jeste to, ze gayove si jeste nemohou zvyknout na myslenku, ze nebudou mit deti, kdysi davno si naprogramovali zivot bez nich, prestoze po nichh touzi a vetsinou je maji radi. mozna az dalsi generace:-(
    EMH
    EMH --- ---
    KAWALSKI: No mam pocit, ze ted se hodi rict neco jako 'jezkovyvoci' a nechat to radsi plavat :)
    KAWALSKI
    KAWALSKI --- ---
    EMH: toz takto napsane to hlavu a patu konecne dava ;-) jenze jeden podstatny rozdil tu je: v manzelstvi je pravne dite obou manzelu, v rp je dite pravne jen jednoho, protoze v manzelstvi je dite biologicky obou, kdezto to v rp proste nejde....v tehle problematice podle me jde o pravo ditete znat oba biologicke rodice.....a dokud je ma, dalsi clen rodiny je proste out :( bohuzel toto se hned tak nezmeni...

porad tu omylame jen jedno a to same: ze v rp nejsou stjena prava jako v manzelstvi, coz vi kazdy....hledejme cesty, jak to zmenit, spis nez lamentovani nad situaci.... me osobne prijde, ze oficilani G aktiviste za toto proste nelobuji :( v politickych kruzich navic panuje vseobecne rozsireny nazor " necht si lesby delaji cokoli chteji, ale gayum proste nepovolime ani o pid" :( snad jedinny pripad diskriminace muze... mit oddelene snatky zen a muzu, tak zeny maji bez problemu uz ted moznost adoptovat deti
    EMH
    EMH --- ---
    KAWALSKI: Ale vzdyt to bylo k veci a pisu to v predchozim prispevku znova. Tak jeste jednou: v soucasnem RP je to podobne jako kdyby v 'tradicni' rodine biologicky otec nemel stejny pravni vztah k diteti jako matka a nesmel si ho ani osvojit. Co na tom nechapes? :)
    KAWALSKI
    KAWALSKI --- ---
    EMH: toz to potom to chce primo k veci a ne davat priklady, ktere jaksi s itm nesouviseji uz jen proto, ze s nimi neni problem ;-)
    jedinny problem vidim ve smrti bio rodice, to potom opravdu ten druhy ma minimalni sance dite vychovavat, POKUd je uveden otec ditete....to je dulezite, protoze jakmile je matka-samozivitleka a otec v rodnem liste ditete neni uveden, druha z partnerek ma velmi vysokou sanci osvojit ci adoptovat si dite, POKUD prezivsi bio pribuzni se ditete vzdaji, coz si myslim neni zas takovy problem ;-) u muzu to bohuzel takto nejde, u nich je bio matka ditete znama vzdy :( zase pokud si najdou zenu, ktera jim svoje dite odnosi a proda a ta se ditete vzda, dite pujde automaticky do vychovy otce, tudiz kdyby otec umrel, plati co jsme rkel nahore
    EMH
    EMH --- ---
    KAWALSKI: No mam skoro pocit, ze jsem to tam dal spis kvuli pripadu, kdy 'ten druhej' v rp nema ke spolecne vychovavanymu diteti stejny pravni vazby jako v manzelstvi a rodine. Takze smysl toho prirovnani byl trosku jinde, nebylo to slovni puzzle pro premyslive rejpaly :P :)
    KAWALSKI
    KAWALSKI --- ---
    EMH: pockej, ale uz v dnesni spolecnosti muzes dite vyzvedavat ze skolky, muzes s nim chodit k doktorovi, byt na nemocenske, i kdyz neni biologicky nai jinak tvoje ;-) u nas odma to tak funguje uz 10 mesicu a nikde zadny problem, nai s tou materskou, dokonce k doktorovi na specialni vysetreni, na testy a k psychologovi chodi zasadne moje partnerka, ktera k diteti nema zadny bio vztah
    KATIA
    KATIA --- ---
    DESEO_MORTAL: ale lide tohle v zahranici uplatnuji, jedine, v cem je bariera je, aby to bylo pravne osetrene, aby napriklad zena, ktera dite porodi nebyla automaticky matka, ale byla ji darkyne.
    samozrejme, ze to neni jedina a ani ne idealni varianta,ale JE to varianta, ktera v jinych zemich funguje a JE vyuzivana... coz nenuti tebe, aby si to vyuzil, pokud se ti to nezda, ale je to moznost pro jine...
    EMH
    EMH --- ---
    DESEO_MORTAL: No ja nevim co bych delal, kdybych se nemohl starat o dite, ani ho treba jen vyzvedavat ze skolky nebo s nim chodit k doktorovi a to jen proto, ze pravo ma jen jeden z rodicu a ja to nejsem, protoze to dite je manzelky!@#$%^&* asi bych se dost zlobil a ne se radoval nad tim, ze se neco pohnulo a spolecnost zacina bejt pripravena diky par clankum v Blesku.

Popravde nemam z toho ani trochu dojem, ze by osvojovani bylo nejakym cilem, ale zase spis prostredkem k tomu, aby spolecnost konecne homosexualy brala jako normalni lidi - kazda kapka dobra, stejne jako byl dobrej oklestenej ZRP, kterej defakto bere lidem pravo vychovavat svoje dite ve svy rodine, ale vsichni se z nej radujou, protoze nuti spolecnost ty homosexualy teda nejak vic chapat jako normalni lidi. Co bych si pral, kdyby takovej cil dovedli dotycny pojmenovat a nechali deti bejt. Ono to totiz vypada, ze nejsou pripraveny to udelat a porad se musej na neco vymlouvat - a nejcasteji na nepripravenou spolecnost plnou homofobnich heteraku atd.
    DESEO_MORTAL
    DESEO_MORTAL --- ---
    EMH: to je ale presne to, co rikam ja. myslim, ze to nevtloukali gl aktiviste tolik, jako zakonodarci, ale to bychom si museli zjistit presne, nez nekoho napadneme...
    KATIA: omyl. zijeme ve 21. stoleti a mozne je vsechno. ted jde jenom o to, jestli se by to nekdo prakticky uplatnil. co se tyce muz-muz partnerstvi, ta carova verze je, ze partner by oplodnil sestru toho, co ma sestru. neni tam darovane vajicko a sestra tim neni jen nositelka, nybrz primo matka.
    myslim si, ze i "jenom" nositelka by mela byt povazovana za biologickou matku. dite je 9 mesicu ziveno z jejiho tela. a nejen to. v prenatalni fazi dite vnima emoce matky, jeji zdravotni a dusevni stav. to ho ovlivni i do budoucna a nejenom geny. dite ma pak dve matky.
    btw jenom nositelstvi samo o sobe je pro g/l pary zbytecne, tak nechapu, proc se o nem vubec bavime...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam