• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MILANLXROHAŘ - všestranný lovec
    JELLY
    JELLY --- ---
    FUTURAMA: v panelaku chudak nebude pokud mu poskytnes dostatek pohybu a pece... ver mi ze vizlam je uplne jedno jestli spi v garsonce, nebo v pet plus jedna...naopak mi pride ze psi na vesnici sou nejvetsi chudaci, bud cely dny na zahrade a nikdo s nima nejde na prochajdu, pac majitele maj pocit, ze prece celej den lita po zahrade.. nebo jeste hur uvazany na retezu...ja bydlim v cinzaku v garsonce a pes (respektive cuba.) je tak nasvalenej a vybehanej ze mi usne hned jak dorazime domu...
    ad povaha: hodne zalezi jestli chces fenu nebo psa, zalezi jak bude odchovanej a jakou povahu maj jeho rodice..jinak obecne jsou to hodne jemny psi, potrebujou hodne klidnou vychovu,. rozluc se s fyzickyma trestama, ktery muzes aplikovat u NO, ale vizla to bere uplne jinak.....jsou pratelsky, milujou lidi a nebejvaj zbytecne agresivni, ..neni to typ plemene, ktery se ti bude neustale motat u nohou, vzdalujou se, jakoby zkoumaj revir..je to lovec, takze v prostredi kde je hodne zvere chyta stopu., je dobry naucit lovit pouze na povel..ale to musi stat opravdu dost usili, (v lete teprv zacnem ucit:).. pokud ti zdrhne za zveri vrati se, neni to typ beagle, kteryho doma uvidis az az dva dny...neni to honic ale stavec, takze vystartuje, ale vrati se...
    osobne bych mok doporucila sportovni rodine, ktera ma dost casu na vycvik a dlouhy prochazky...v zadnym pripade ne nervakum (cuba me hoodne uci zachovavat klidnou hlavu)...duchodci neprichazej v uvahu...
    to jsou moje zkusenosti,.. pokud ma nekdo jiny, tak sem s nima, aspon se podelime:) ... samozrejme zalezi koho vychytas:) kazdej pes je original a funguje jinak...
    FUTURAMA
    FUTURAMA --- ---
    Ahoj, chtěla jsem se zaptat jaké máte konkrétní zkušenosti s maďarským ohařem?!
    Chtěla bych si ho v nejbližší době pořídit až se nastěhuju do baráku, protože v paneláku by to byl chudák. Zajímala by mě jeho povaha a jestli je poslušný nebo spíš tvrdohlavý?! Jak snese ostatní psi nebo děti?!

posílám jednu fotku přímo od chovatelů od kterých bych ráda šťeňátko

JELLY
    JELLY --- ---
    PYTHIA: rikala ze ti mam moc podekovat:)
    PYTHIA
    PYTHIA --- ---
    JELLY: tak ta je nádherná....kdyby tak někdy zůstali napořád....
    KONIK
    KONIK --- ---
    JELLY: noo, ja mam Bubacka na videu, kdyz jsme ho privezli.. nebyl ani schopny slezt z obrubniku.. taky uz se mi tomu nechce ani verit..
    JELLY
    JELLY --- ---
    nejak nedokazu uverit ze byla tak mala, dneska uz se na ten gauc skoro nevejde.)
    KONIK
    KONIK --- ---
    JELLY: juuuu :-) nuf*
    JELLY
    JELLY --- ---

tady je Lara jako mimino:)
    PYTHIA
    PYTHIA --- ---
    PTACOPYSK: Sohlasím s tebou. My například taky lovecký výcvik nemáme. Jednak je to u nás s psem bez PP problém, protože každý na tebe pohlíží jako na něco míň. Ale je pravda, že děláme coursing, obrany a občas děláme stopy, ale to spíš pro zábavu. Ono to chce hlavně vyžití, aby nebyl jen doma a neměl co na práci. Stačí už i to když mu člověk háže různé předměty a učí ho který přinést a který ne.
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    MONICARDIO: Já mám fouska a mám ho v Praze v bytě a nemyslím si, že by strádal. Možnosti na venčení máme super (možnost několikahodinových procházek když popojedu 10 min. autem, na hoďku přímo u domu). Jezdíme na chatu na Šumavu a do Tater, děláme agility, lovecký výcvik + hony (dala jsem se k myslivcům). Jinak se nemyslím, že pes nutně potřebuje lovecký výcvik, aby nestrádal (ačkoli je to pro ně super), pokud ho chci pustit v lese, musí mít výborný přivolání a klidy pře zvěří, speciální výcvik není nutný (ale pro chovnost ano).
    PYTHIA
    PYTHIA --- ---
    MONICARDIO: No děláš jen dobře, protože tohle stvoření mám a můžu říct, že je opravdu náročný na pohyb. Je to sice kříženec výmaráka a německého, ale zatím mi i myslivci potvrdili, že vzhledem i povahou je to celý výmar, akorát ta srst mu ujela. No ale...stačí když takhle dva-tři dny prší a můžu ti říct, že po vypuštění z kotce je to neřýzená střela...lítá a snaží se vybít tu přebytečnou energii....ale jinak jsou zlatí, nejdůležitější u nich je fakt výcvik, protože lovec se v něm nikdy nezapře. A rozvádět jak mi radostně přinesl zadávenou slepici nebudu:-)))-puberta si nevybírá.
    BIOBOID
    BIOBOID --- ---
    Koukám, všichni máme maďarský ohaře... :))
    KONIK
    KONIK --- ---
    JELLY: nadherna :-)))
    PYTHIA
    PYTHIA --- ---
    No a pak, aby člověk takové roztomilé zvířátko odmítl. Vzpomínám si jak jsem našla na netu štěně výmarského ohaře a od té doby jsem nechtěla jiného a hodlala jsem mu podřídit celý svůj svět....teď je to svět podle Montyho. A mamce, která dalšího psa odmítala jsem ukazovala ty nejroztomilejší štěňata se slovy, že by přeci tohodle drobečka neodmítla....a neodmítla a jak se vykuli poprvé z tašky tak si omotal kolem packy celou rodinu:-). Vižlata jsou krásné psiska, lovečáci jsou prostě aktivní a neustále neposední....jaký pán takový pes přeci:-)))
    JELLY
    JELLY --- ---
    KONIK: krasaaa:)
    JELLY
    JELLY --- ---
    tady je Lara jeste mimino...:)
    KONIK
    KONIK --- ---
    a tak zase jednu fotku...
    clovek by mu dal korunu.. :-)
    Bubacek
    PYTHIA
    PYTHIA --- ---
    Jo dobrý, už vím....podívala jsem se na tvou galerii:-)
    PYTHIA
    PYTHIA --- ---
    Děkuji za pochvalu...on je jedinečný už tím, že je chudák nechtěně zkřížený. Maminka se rozhodla pro jiného:-). Já už zkoušela všechny triky, sýry, aby se nažral před tím, ale nic....to je jako když házím hrách na zeď a furt nic. Ale tak jestli ho to baví a není tot ak často čověk to trpí, ač teda mám psa záchoďáka.
    No ty rohlíky vybírá náš Monty naším rybám v mini rybníčku doma....a vyvádí když je v kotci a háže se jim žrádlo...normální závistivec. A co máš vlastně za ohaře?
    KONIK
    KONIK --- ---
    PYTHIA: Monty je nadhernej! Takovyho bych presne chtela k Bubakovi! Fakt povedenej :-) a vyborny stranky!
    Zdechlinky Bubu nebasti. Obcas sebere nejaky ten rohlik, co upadne rybarum, nebo najde jiny zbytky jidla, obcas se priblizi k nejakym tem zvratkum, ale to stiham ohlidat, pac v lese jich moc nepotkame a ve meste je na voditku, rybky ma rad, ale jen uplne cerstve-nejlepe nejakou plotici cerstve vytazenou z vody-pripadne kdyz si ji muze sam vyndat z kyblu.. takze mame predevsim problem s vykaly.. je pravda to co pises, jakmile je v dalce, tak zbyva jen kriceni FUJ..a nekdy to poznam az kdyz ke me pribehne a smrdijak verejny zachodky.. :-(
    Nekde jsem cetla, ze pomahaji syrecky-dat psovi pred prochazkou syrecek.. jenze je doma porad nemam a syrecky uz taky nejsou to co byvaly.. :-) uz tolik nesmrdi. Nicmene jsem nepozorovala, ze by to nejak pomahalo..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam