FUTURAMA: v panelaku chudak nebude pokud mu poskytnes dostatek pohybu a pece... ver mi ze vizlam je uplne jedno jestli spi v garsonce, nebo v pet plus jedna...naopak mi pride ze psi na vesnici sou nejvetsi chudaci, bud cely dny na zahrade a nikdo s nima nejde na prochajdu, pac majitele maj pocit, ze prece celej den lita po zahrade.. nebo jeste hur uvazany na retezu...ja bydlim v cinzaku v garsonce a pes (respektive cuba.) je tak nasvalenej a vybehanej ze mi usne hned jak dorazime domu...
ad povaha: hodne zalezi jestli chces fenu nebo psa, zalezi jak bude odchovanej a jakou povahu maj jeho rodice..jinak obecne jsou to hodne jemny psi, potrebujou hodne klidnou vychovu,. rozluc se s fyzickyma trestama, ktery muzes aplikovat u NO, ale vizla to bere uplne jinak.....jsou pratelsky, milujou lidi a nebejvaj zbytecne agresivni, ..neni to typ plemene, ktery se ti bude neustale motat u nohou, vzdalujou se, jakoby zkoumaj revir..je to lovec, takze v prostredi kde je hodne zvere chyta stopu., je dobry naucit lovit pouze na povel..ale to musi stat opravdu dost usili, (v lete teprv zacnem ucit:).. pokud ti zdrhne za zveri vrati se, neni to typ beagle, kteryho doma uvidis az az dva dny...neni to honic ale stavec, takze vystartuje, ale vrati se...
osobne bych mok doporucila sportovni rodine, ktera ma dost casu na vycvik a dlouhy prochazky...v zadnym pripade ne nervakum (cuba me hoodne uci zachovavat klidnou hlavu)...duchodci neprichazej v uvahu...
to jsou moje zkusenosti,.. pokud ma nekdo jiny, tak sem s nima, aspon se podelime:) ... samozrejme zalezi koho vychytas:) kazdej pes je original a funguje jinak...