• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MILANLXROHAŘ - všestranný lovec
    rozbalit záhlaví
    BIOBOID
    BIOBOID --- ---
    PYTHIA: ke kastraci...
    PYTHIA
    PYTHIA --- ---
    to v žádném případě je na co?
    BIOBOID
    BIOBOID --- ---
    PYTHIA: v žádném případě!!!!!!!!
    PYTHIA
    PYTHIA --- ---
    Ale asi mi někdo tvrdil, že i normálně, protože při honu by to bylo fakt divné:-)
    PYTHIA
    PYTHIA --- ---
    BIOBOID: když to mě v tu chvíli jak jsem byla zaskočená nelezlo na jazyk....už se mi i stalo, že mě pán zpovídal ohledně náhubku do trolejbusu. Látkový mu byl málo a to měl Monty teprv kolem 10 měsíců, takže jsem to nehrotila. Navíc někdo mi říkal, že lovecký pes prý náhubek mít nemusí a teď nevím jestli při honu nebo i normálně.
    A mám na Vás velice zajímavou diskutabilní otázku. Neustále zvažuji možnost kastrace...jak se k tomu stavíte?
    BIOBOID
    BIOBOID --- ---
    PYTHIA: Paní bych poslal slušně do prd*le!
    PYTHIA
    PYTHIA --- ---
    JELLY: V ulících to máme jako samozřejmost....nedávno se mi stalo, že jsme stáli na přechodu a koukám lidi se strašně hrnuli dopředu, tak si říkám, že couvnu ať máme nějaký ten prostor. Nechtěně jsem však psovi dupla na packu a on vyjekl. Paní vedle mě mi hned začala nadávat jak je možné, že tak velký pes nemá náhubek, že by ji mohl ještě pokousat. No můžu říct, že jsem se jen zmohla jí vysvětlit, že jsem mu stoupla na packu, ale to jí už očividně nezajímalo.
    No ohař a kousat lidi...kdo to kdy viděl?
    JELLY
    JELLY --- ---
    :) je to tak no na privolani stoji a pada uplne vsechno...ja vodim po ulicich na voditku a v lesoparku na volno..
    PYTHIA
    PYTHIA --- ---
    JELLY: každému psu se musí člověk věnovat, ale pokud je to lovecký je to o trošku horší v tom, že přivolání je pro nás modlou. Bez něho prostě vím, že budu ve stresu když uvidím jak se pes řítí přes silnici kvůli zajíci...a že se to občas stane přiznávám. Ale jinak je to tak...prostě nás mají ve své podstatě zmáklé až k té pomyslné hranici kdy už velím já:-))
    JELLY
    JELLY --- ---
    PYTHIA: vidim to uplne stejne...ma nas omotany:) ale jako hranice to mit musi...jinak by se z toho clovek zblaznil:))
    PYTHIA
    PYTHIA --- ---
    KONIK: Asi mu dávat nějaké ty vitamínové preparáty co doporučí veterinář nebo něco takového, podle mě se s tím nic moc dělat asi nedá....je možná třeba operace?

JELLY: Monty má dva roky a je jak štěně, někdy se chová jako bych s ním týden nechodila ven a hlavně se necítí - tím myslím, že občas běží a neuhne tak to do mě napere....což podle výrazu mu dělá nesmírně dobře.

BIOBOID: Monty je můj první pes s kterým dělám nějaký výcvik a opravdu se o něj starám....kdybych tenkrát nebyla tvrdohlavá a víc přemýšlela....koupím fenu když už lovečáka, ale jinak možná spíš něco méně náročného, ale podřídilo se mu všechen čas, práce, láska....prostě si nás ten mizera(:-)) omotal kolem packy.
    KONIK
    KONIK --- ---
    PTACOPYSK: dobra dobra, tak projevit.. a da se tomu nejak predejit?
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    KONIK: ani ne tak objevit, ale projevit ....
    BIOBOID
    BIOBOID --- ---
    PYTHIA: my máme fenu, ty bývají klidnější :))

KONIK: já myslim, že to je vrozená vada (my jí máme vrozenou), ale ruku do ohně bych za to nedal...

JELLY: to si piš :))
    KONIK
    KONIK --- ---
    i ja jsem prekvapena :-o Poradali jsme dokonce srazy MOK tady u nas a o zadnem, ktery by tim trpel jsem take nikdy neslysela.. ale je dobre to vedet. Muze se vlastne displazie objevit i v pozdejsim veku? treba u 4leteho psa?
    JELLY
    JELLY --- ---
    PYTHIA: :))) soucitim mam rocni cubu...bude to jeste zahul..
    PYTHIA
    PYTHIA --- ---
    Taky jsem dost překvapená s DKK, myslela jsem, že tyhle plemena jsou vpoho narozdíl od těch přešlechtěných, ale asi by to povinně nezaváděli kdyby to nebyla pravda.

BIOBOID: Připomnělo mi to scénku kdy jsem si Montyho akorát pořídila a v televizi dávali pořad o známých lidech a jejich psech a nějaká redaktorka tam měla německého ohaře a povídá:"jsem strašně ráda, že se již uklidnil a není to takový blázen" a na dotaz kolik je psovi odpověděla 11. V tu chvíli jsem myslela, že Montyho ještě vrátím:-).
    JELLY
    JELLY --- ---
    PTACOPYSK: jasne no, kdyby to neylo potreba tak by to nezavadeli, jen mi to ted uplne vyrazilo dech..
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    JELLY: nejsem odbornik na DKK, ale kamaradka ma madara co ma oba klouby ctyrkovy a problemy ma taky odmala, fakt nic moc .... ten povinny monitoring DKK u chovnych psu, co se nedavno zavedl, mel zrejme duvod
    JELLY
    JELLY --- ---
    BIOBOID: no jasne to s tim pretazenim mame taky,, sou to magoriz:),,s tim ze se zklidni az v pozdejsim veku se smiruju:),, ale to s tou displazkou je pro me obrovska novinka, pac maj prece lehounkou kostru a podle me nejsou ani nejak ukrutne preslechteny, tak v cem je hacek? fakt neznam jedinyho ohare kterej by na tohle trpel a to jich zanm dost.. zvlastni...nicmene dik za osvetu...
    BIOBOID
    BIOBOID --- ---
    JELLY: máme fenu maďarskýho ohaře (s papírama!!!) a s displazi má od malička, ještě před prvním rokem byla na operaci... Do takových 4-5 let kulhala, jen když jsme ji moc přetáhli (ono je to dost těžké u těch maďarů, aby se nepřetáhli, když lítaj jako blázni :)) ), teď jí je přes pět let a chudinka může na pořádnou procházku (tzn. dvě hodiny a bez vodítka) bohužel jen tak jednou týdně a to pak kulhá třeba dva dny... Doufám, že je to jen tou zimou, že se jí to na léto zlepší... Každopádně budeme kdyžtak chodit prostě jenom plavat, což miluje...

Mimochodem do takových 4-ech let byla uplnej magor a my mysleli, že se snad nikdy nezklidní, ale v těch 4-ech už byla rozumná, klidná... Oni totiž MO dospívají trošku později...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam