• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MILANLXROHAŘ - všestranný lovec
    rozbalit záhlaví
    TEZZ_CZ
    TEZZ_CZ --- ---
    FUTURAMA: Fakt asi nějakej vůl. A ještě to komentoval slovy "že jsem si ho vůbec bral, takovýho psa.. už nikdy.. ale třeba už brzo někam zdrhe..." Ten pes pak prohnal srnu a lítal po kopci jako splašenej. Až jsem si fakt říkala, že chudák pes.. vychovanej na hovno jen díky tomu, jakýho idiota má páníčka.
    Jo poslušnost to jó :) Tak pak napiš a pochlubte se, jak pokračujete, já si svou fenku beru až za měsíc, a už teď se nemůžu dočkat ;)
    FUTURAMA
    FUTURAMA --- ---
    TEZZ_CZ: já uvidim, jak to tam na mě bude působit..
    Nechci ho vyloženě cvičit na myslivost..spíš poslušnost a tu si můžem cvičit sami..
    Uff, co to bylo za člověka, že ho netrápilo, kde má pejsana?!
    TEZZ_CZ
    TEZZ_CZ --- ---
    FUTURAMA: No tak co jsem se dozvěděla já v sobotu na loveckým svodu - někteří pán myslivci nejsou zrovna ideální rádci. Psy maj nejlíp venku v kotci celej rok. Když jsem byla s vižlema aportovat u vody, přijel tam dokonce jeden, kterýmu jeden jeho pes (Jagdteriér) utekl do lesa, tak ho tam nechal s tím, že pes se určitě za pár dní ukáže doma, a odjel. Pes se za deset minut vrátil a zmateně ho hledal. A vsadím se, že až doběhne domů, páníček ho pěkně zkope do boudy.
    A o cvičácích mám taky svůj názor na tohle, a utvrdila jsem si ho po víkendu stráveným u paní chovatelky a s běháním po lese s jejíma třema vižlema. Cvičák leda tak na poslušnost, jinak trénování vižly spočívá asi v jinejch věcech, který si na cvičáku neosvojíte, zvlášť když tam budou ještě jiný plemena, než lovecký.
    FUTURAMA
    FUTURAMA --- ---
    Dneska jsem si domluvila, že budu chodit na cvičák a je tam pán myslivec, který mi se všim poradí! Chtěla bych, aby byl pejsek poslušný a neutíkal zvlášt, když ted budem bydlet v Českém Ráji, kde bude spousty pachů z lesa...
    Knihu jsem chtěla jen pro zajímavost o plemeni, ale dost už mi řekl pán od kterého budu pejska mít...

Jinak k tomu spaní, přítel nechce, aby ho pak v dospělosti Gerry vyhazoval z postele:-) uděláme mu místo s pelechem, horší bude jestli po odebrání od maminky bude dost smutný...pak ho neodolám do té postele nevzít:-)
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    jinak, kdyby to nekoho zajimalo, nejaka starsi literatura o vycviku ke stazeni
    http://www.psipokec.cz/viewtopic.php?id=28
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    FUTURAMA: jde ti o pocteni si o plemeni, nebo o vycvik (normalni, lovecky)?
    PYTHIA
    PYTHIA --- ---
    BIOBOID: Ve správné chovatelské stanici se určitě neválí pochcaní a smradlaví!!A pokud se tak děje tak to teda není dobrá chovatelská stanice.
    A ano, je fakt, že lidi psům dopřávají pohodlí v bytě, ale stejně jednou pochopí že s tím 30 kg teletem v posteli spát nemůžou. Jako já...psa mám v kotci, když někam jedeme tak spí na svém...a tvrdá zem ještě nikomu záda neodrovnala.
    BIOBOID
    BIOBOID --- ---
    FUTURAMA: sranda je, jak se všichni jako malí válí někde v kotcích, pochcaní, smradlaví, pak přijdou do rodiny a jejich jedinej větší problém je ten, jestli budou ležet na polštáři nebo na peřině...
    PYTHIA
    PYTHIA --- ---
    FUTURAMA: No ten je k pomuchlání jak dělaný:-)
    No já bych spíš začala hledat na webu lidi co mají viszly a něco s nimi dělají, poradí ti s čím můžou a jsou ochotní aspoň tak jsem to udělala já. Podle mě je každá kniha jiná a né každá dobrá. Když jsem si četla o loveckém výcviku tak jsem narazila na knihu z dob dávno minulých a tam balónek či pamlsek ani nebyl napsaný:-) a co vím děda používal při myslivosti ostnáč a tím mě strašili, že budu muset taky atd.
    Někdy nakupujeme v tomhle obchodě, mají Merlina, viszlu třeba začít tady a kouknout do odkazu kamarádu:
    http://www.merlin-vizsla.com/
    FUTURAMA
    FUTURAMA --- ---
    zkoušela jsem sehnat knížku jen o maďarském ohaři, ale neuspěla jsem.
    nevíte, kde by se dala sehnat?!
    FUTURAMA
    FUTURAMA --- ---
    Tak zde je můj vyvolený Gerry, 2 měsíční s PP...
    Vybrala jsem největšího a s největším bříškem:-) jedu si pro něj do 14 dnů, jelikož doděláváme rekonstrukci na baráku a já chci mít na něj čas, ale už ted se mi stýská..musim mu ještě nakoupit spousty věcí než si ho přivezu...

a takhle tam spinkali
    JELLY
    JELLY --- ---
    ALIENABLE: vazne krasnej!!! pobavil koment,pul zrze:))
    PYTHIA
    PYTHIA --- ---
    FUTURAMA: Jj, to já se taky strašně těšila...pak přišlo vystřízlivění, že to hnědé šílené bude takhle furt...ale pravda je, že jeho aktivita a radost z toho, že je venku s pánem tě tak nabije energii...a hlavně tě nutí furt něco dělat a nesedět doma...člověk to prostě musí milovat i když to oškube boty, deky atd.:-)))
    FUTURAMA
    FUTURAMA --- ---
    Díky za rady:-)
    Už zítra si ho jedu vybrat, těšim se, jak malé dítě:-)
    ALIENABLE
    ALIENABLE --- ---
    http://alienable.rajce.idnes.cz/Veget_u_Terezky/#ViviZrzBarca.JPG
    tak tohle je můj Barney :) jinak
    FUTURAMA: dala bych taky obojek... když byl malej, tak v kšírkách odmítal chodit :)) myslim, že to nějak extra lepší význam nemá...(k normálnímu nošení)
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    FUTURAMA: dala bych obojek, samozřejmě štěněcí, široký, z příjemnýho materiálu ... postroj taky je používám jen na tahaní/dogtrekking/obranu
    PYTHIA
    PYTHIA --- ---
    FUTURAMA: my teda začali na obojku, nejdřív se u toho zmítal jak žížala a trucoval, ale na piškot a hraní zabral tak, že na něho pak zapomněl...jak se naučí na obojek kšíry už asi nebudou problém...my teda kšíry máme pro tahání a coursing, jinak je nenosí.
    FUTURAMA
    FUTURAMA --- ---
    Samé fenečky - kdyby jste pak chtěli ženicha nebude problém:-))

Dávali jste kšírky šťěňatům nebo rovnou obojek?!
    Nevim, co mám nakoupit než si ho přivezu domů....

JELLY
    JELLY --- ---
    BIOBOID: je ji teprve rok a ctvrt.]
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    BIOBOID: vsak ja to myslim stejne jako ty :)
    BIOBOID
    BIOBOID --- ---
    PTACOPYSK: já to myslel jinak... Nemyslím malé psy, ale malé štěně mezi většími z jednoho vrhu...

JELLY: to je bomba, jsou všechny stejné, taky se nejradši válí v pelechu... :)) Kolik že jí je? 2-3?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam