ALIENABLE: Já osobně s leteckou přepravou nemám zkušenost, ale známá říkala, že pes jde automaticky podle velikosti jako kufr do zavazadlového prostoru a tam asi je větší rámus a jak na to pes reaguje je u každého samo jiné. nicméně ho nechala přispat nějakými prášky, z kterých se probíral asi tak den, no.
TEZZ_CZ: No já bych, kdybych teda cvičila lovecký výcvik zvolila metodu s balónkem místo pamlsku. Asi ne ve chvili kdy ho cvičím, on každý cvik jde stejně dělat jen chvilku a né psa týrat půl hodiny v kuse, ale jak docvičím jeden cvik tak si s ním začnu hrát a házet balónek, jako, že je to děsná sranda a tak. Je asi fakt, že u loveckého kdy potřebuju aby mi pes přinesl a držel v mordě zajíce mu nebudu hned cpát pamlsek, si to spojí a na zkouška to vyflusne s tím, že čeká piškot:-)
A je pravda, že každý to cvičí jinak, to co člověk slyší, vidí je tolik, že si z toho ani vybrat nemůže a nakonec dojde k závěru, že podle vývoje kdy psa poznávám si teprv zaručím to, že budu vědět jak na něho. Mám známou co má RR a jako na žrádlo, na pamlsky žádné reakce, to musí být teprv cvičení. Občas u toho vypadají ve stylu: panička radostí skáče a pes výraz...a to jako musím?