• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MILANLXROHAŘ - všestranný lovec
    JELLY
    JELLY --- ---
    moje cuba ma 28, vim ze je krapet vyssi nez by mela bejt, ale koukala sem na tu vahu dost nevericne, pac na to vubec nevypada..
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    Nicméně balonek, hračku ani klacek mi pes nikdy nepřinese , teda ani když chci:)) to ví, že je hra, ostatní aporty jsou práce, to nosí cokoliv.
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    PYTHIA: Jo já mám štěstí na psa s úžasnou vlohou pro aport (jako maj retřívři) + mi teda pomoh výcvikář už od začátku s nuceným aportem, ale ono psa ani nebylo nutný moc nutit, stačíla důslednost. Ale když viděl lišku úplně poprvé, tak ji taky nechtěl, to jsem na něj musela přitlačit.
    ALIENABLE
    ALIENABLE --- ---
    Barney má 24 :))) takže nejsem od toho zas tak daleko...
    PYTHIA
    PYTHIA --- ---
    No to věřím, že ti každý tohle závidí...viděla jsem teda jednou jaký je to boj a on i když to tomu pánovi chce donést tak furt neví jak si to usnadnit....ale pro pána všechno tak si to do té mordy vezme:-).
    Přemety se nám stávají na coursingu a při blbnutí s balónkem.
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    psům liška dost smrdí a je to mezi psy asi nejméně oblíbený aport, na druhou stranu se ti do ní žádný pes nepustí :) Ohrádka a vlečka s liškou bývají dost záludné disciplíny. Ale můj pes je výjimka, pro toho je aport lišky tím největším potěšením, jaké může být :) Na zkouškách při přinášení lišky přes příkop byl tak nažhavený, že to u ní neubrzdil a udělal přemet s vrtutem a naboural ohrádku ohraničující příkop :)
    PYTHIA
    PYTHIA --- ---
    No někteří jsou rádi když jim tu lišku pes vůbec vezme. Tuhle jsem četla vtipné povídání jak při zkouškách paní vyslala psa (zkoušeli i před zk.) a pes kouknul a vrátil se k ní až na druhý pokus to teda vzal, ale fotka dávala najevo, že kdyby ta liška měla úchytku jako batoh tak je to pro něj nej:-)
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    ...no je fakt že na lesních zkouškách jsem viděla (zřejmě) podstandartní fenečku bretaňskýho ohaře a ta po těch 10kg mít s přehledem mohla, byla fakt hrozně maličká .... mezi vůdci jsme si odhlasovali, že dostane menší lišku, jinak netuším jak by tu vlečku mohla dělat ...
    PYTHIA
    PYTHIA --- ---
    PTACOPYSK: Ohař do 10 kg? To mě pobavilo, když si představím to nohaté 32 kg tele, které když se roztáhne po posteli tak mám co dělat abych nespala na zemi na dece místo něho:-)
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    PYTHIA: no náhodou, já jsem nedávno koukala přes jaký klíčový slova mi lidi choděj na stránky hafana a jsou tam i takový jako "ohař do 10 kg" :)
    PYTHIA
    PYTHIA --- ---
    ALIENABLE: Trpaslíčí vižly by byla zajímavá záležitost, možná by byly na jinou práci v myslivectví:-)
    No když se klepe a není mokrý nebo tak...asi je lepší počkat, ale jak říká JELLY my se už taky koupem a to můžu říct, že mám taky praštěného psa, který do rybníčku vleze i když je leden.
    No s tou přepravou...když psa přispíš tak jemu je to jedno a záleží na tobě jestli ti to vadí nebo ne, že je brán jako kufr a že se bude probouzet z toho den.
    Myslím, že bez přispání to snad ani nejde...dyť tam musí jít slyšet rachot z motoru, by mi z bedničky vyskočil:-). Ale zas je musíme chápat, vypravovat speciál jen pro psíčkaře by bylo asi drahá záležitost
    JELLY
    JELLY --- ---
    ALIENABLE: no tak jestli se ti klepe tak to je jina..to bych byla asi opatrnejsi....)
    ALIENABLE
    ALIENABLE --- ---
    JELLY: ani když se strašně klepe? :)))

Já taky nebudu barneyho nikde připoštět, leda že by se proutník spustil někde v křoví... nevim o něm totiž vůbec nic, ani jestli jeden z rodičů nebo oba jsou s PP... on ani papíry mít nemůže, je sice hezoučkej, ale velkej jako fenka. Takže leda bych chtěla vyšlechtit nějakej trpasličí klan vižel :D
    JELLY
    JELLY --- ---
    TEZZ_CZ: jo sorry tak to jsem prehlidla.. ja se tem psum teda taky nedivim, pac ja teda nadskocim, vzdycky kdyz neco takovyho slysim:)
    JELLY
    JELLY --- ---
    ALIENABLE: myslim ze ne.. moje cuba mi nastydla jenom jednou a to skocila do vody v lednu..pac je pitoma:)..jinak ted v tomhle pocasi si myslim ze absolutely ok..

ad.PP- je pravda ze je vzdycky lepsi mit psa s PP, muzes si udelat obrazek o jeho predpokladanem vyvoji, coz u psa bez pp nemuzes.. moje cuba je bez PP, pac jeji mamince nenarostl jeden zub, jeji tata je papirak.. cuba je exterierem moc povedena, ale mnozit ji nebudu,.. prece jenom nikdy nevim co jeji predci prodelali a posilat to dal kdyz nevim jestli se u ni za par let neco neobjevi je prece jenom riziko,.. nechci tomu vystavit budouci majitele...
    ALIENABLE
    ALIENABLE --- ---
    PYTHIA: to mě právě děsí, že se se psem bude zacházet jako s kufrem :( ty prášky by to asi řešili, ale stejně... hrůza

ad PP... v tomhle s tebou naprosto souhlasim! Známá má MOK fenku stejně starou jako je můj barney bez papírů a chudinka jim málem v měsíci a půl chcípla jak byla pořád nemocná a slaboučká... protože ten "chovatel" (záměrně to dávám do uvozovek) byl přesně ten typ, co to má jen pro prachy a je mu všechno jedno. Hnůj!

Jinak taková přecitlivělá a asi i trochu přihlouplá otázka, ale... může se mi Barney nastydnout, když se už teď hodně koupe ve vodě? Přece jenom je to dost studený :)))))))))
    PYTHIA
    PYTHIA --- ---
    ALIENABLE: No ještě k tomu bez PP....když to někdo dělá umýslně tak to značně odsuzuji, je to jen množitel a chce vydělávat. Mo je bez PP a to jen proto, že se maminka nechtěně spustila a nebyla uhlídána...to už třeba chápu, neb stát se to může. Jinak PP pes...papír můžeš kdykoliv ze šuplíku vytáhnout a když to člověka chytne až časem máš jistotu že nejsi ničím omezena, víš, že pes má dobrý rod, který ti má zaručit jak nemoci tak vývoj psa.
    PYTHIA
    PYTHIA --- ---
    ALIENABLE: Já osobně s leteckou přepravou nemám zkušenost, ale známá říkala, že pes jde automaticky podle velikosti jako kufr do zavazadlového prostoru a tam asi je větší rámus a jak na to pes reaguje je u každého samo jiné. nicméně ho nechala přispat nějakými prášky, z kterých se probíral asi tak den, no.

TEZZ_CZ: No já bych, kdybych teda cvičila lovecký výcvik zvolila metodu s balónkem místo pamlsku. Asi ne ve chvili kdy ho cvičím, on každý cvik jde stejně dělat jen chvilku a né psa týrat půl hodiny v kuse, ale jak docvičím jeden cvik tak si s ním začnu hrát a házet balónek, jako, že je to děsná sranda a tak. Je asi fakt, že u loveckého kdy potřebuju aby mi pes přinesl a držel v mordě zajíce mu nebudu hned cpát pamlsek, si to spojí a na zkouška to vyflusne s tím, že čeká piškot:-)

A je pravda, že každý to cvičí jinak, to co člověk slyší, vidí je tolik, že si z toho ani vybrat nemůže a nakonec dojde k závěru, že podle vývoje kdy psa poznávám si teprv zaručím to, že budu vědět jak na něho. Mám známou co má RR a jako na žrádlo, na pamlsky žádné reakce, to musí být teprv cvičení. Občas u toho vypadají ve stylu: panička radostí skáče a pes výraz...a to jako musím?
    ALIENABLE
    ALIENABLE --- ---
    TEZZ_CZ: já jsem si původně říkala, že pes s PP je na nic... že je to vlastně úplně jedno. to sem se ale docela spletla, protože u papíráka víš, jestli jeho rodiče nebo vůbec předci byli zdraví a nestane se ti (nebo teda stát se může cokoliv, ale je to míň pravděpodobný), že ti pesan začne v brzskym věku nemocnět...
    Tyjo 4000 MOK... to by bylo zrzavo!!! :)))) hezká představa
    TEZZ_CZ
    TEZZ_CZ --- ---
    JELLY: :)) no však jsem říkala, že klid po výstřelu budu muset nejdřív natrénovat asi sama :)))

ALIENABLE: jak říkáš. Já jsem se nakonec rozhodla investovat do psa s PP, i když jsem uvažovala i o pesanovi z útulku (tím chci říct, že pes jako pes), a protože jeho rodiče mají vynikající vlastnosti a narodila se jen jedna fenka - ta moje - tak se o uchovnění snažit budem ;)
    Jen tak pro zajímavost - má číslo 3732, takže v ČR máme kolem 4tisíc MOK :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam