• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MILANLXROHAŘ - všestranný lovec
    YOT
    YOT --- ---
    DEJAVU: Spoustě lidí připadaj dlouhosrstí ohaři škaredí, ale řekl bych že jen těm kteří je znaj jen z fotek... Sdílím kde se dá...
    OPI
    OPI --- ---
    ALIENABLE: super, díky moc....my granule měníme docela často a divím se že mu zatím všechny chutnaly a nebyly po nich žádné problémy...
    ALIENABLE
    ALIENABLE --- ---
    DEJAVU: a projevovala se ta alergie ještě nějak jinak? A jsou ty grancle nákladnější než normál? Normál ve smyslu kvalitnější super/prémiovka...
    DEJAVU
    DEJAVU --- ---
    Barf je asi nejlepší, ale pro nás ne, zkoušela jsem jí vařit, ale taky to nebylo dobré, pomohly až asi 5. protialergické grancle.
    ALIENABLE
    ALIENABLE --- ---
    DEJAVU: vážně? a změna stravy - přešli jste na barf?
    DEJAVU
    DEJAVU --- ---
    HANUSCHA: v to už ani nedoufám, že by šly spolu. Už byly naprosto všude a žádný zájem o ně, což nechápu. Prosila jsem i TV, ale ti na nás kašlou. Dojemná štěňátka někde pohozená dají hned, přitom ty není problém udat.
    DEJAVU
    DEJAVU --- ---
    ALIENABLE: Já mám též stejný poznatek, hodně mi fena trpěla na kvasinky se zánětem v uších a takhle to na radu vetky dělám. Okamžitě po koupeli vytírám do sucha, aby se to nezapařilo a proplachuji ob dva dny čistícím roztokem Epi Otic od Virbacu. Hodně na to má vliv potrava, doktorka mi říkala, že to souvisí i s potravinovou alergií, takže nám pomohla i změna stravy.
    ALIENABLE
    ALIENABLE --- ---
    OPI: to Otifreee je jako prevence dobrý - stačí jednou za čas.
    My s ušima bohužel bojujeme hodně - jakmile začne jaro a podzim tak má kvasinkovej zánět. Ale už jsme to docela vychytali, dáme intenzivní proplachovací péči Clorexydermem a pohoda. Taky se mi osvědčilo mu vždycky vytřít uši do sucha kapesníčkem, když se koupal v přehradě - jinak taky hned zánět.
    HANUSCHA
    HANUSCHA --- ---
    DEJAVU: ty jsou teda ale krásný:)
    snad najdou páníka společného
    DEJAVU
    DEJAVU --- ---
    V útulku Kralupy už velmi dlouho čekají na nový domov tyhle dvě krásky, německé ohařky dlouhosrsté s PP, jejichž páníček už se z nemocnice nevrátí. Jsou k adopci i jedhotlivě, i když celý život žily spolu a jsou na sobě závislé, ale jsme si vědomi, že dva psy naráz udáme těžko. Prosím, řekněte o nich svým známým, které by mohly zajímat. Opravdu už jsme udělali vše, abychom jim našli nové domovy a stále se nedaří. Nechceme, aby nám tu dožily v útulku. Povahově jsou fantastické. Další fotky a infozde.

BLUDICKA
    BLUDICKA --- ---
    HANUSCHA: hysterka byla ta kokřice, kterou jsem měla předtím - i když možná spíše byla hééérečka než hysterka; stačilo málo a vřískala jak vražděná. O scénách v čekárně u veterináře radši pomlčím:-)
    Bennymu jakékoliv zásahy a zákroky nevadí - když mu čistím uši, pročesávám srst anebo kapu do očí, tak se kroutí a utíká především proto, že z toho chce vytřískat nějakou odměnu :-)
    HANUSCHA
    HANUSCHA --- ---
    BLUDICKA: no je to kus od kusu jako všechno:) ten můj je taky hysterka, když se mu něco nelíbí,tak i špatnej pohled stačí a začne hysterčit:D
    YOT
    YOT --- ---
    V tomhle jsem celkem rád, že si o vyčištění uší čubina říká dost pravidelně. Prostě sedne začne drbat ucho a kňourat. Dělává to tak jednou za týden čtrnáct dní. Když jsem se ptal veterináře tak řikal, že je jen fajnovka jinej problém nemá. Hlavně na to čištění spokojeně drží a pak je klid...
    OPI
    OPI --- ---
    BLUDICKA: tak teď má 2 roky a nikdy zatím žádný problém takže doufám že s tím nebudem bojovat pořád...právě když jsem mu to tam kapala tak pohoda, tak chci prevenci a třeba bude klid pořád...
    BLUDICKA
    BLUDICKA --- ---
    OPI: Na preventivní čištění jsem dostala Otifree (nakapat do ucha, promnout). Je to dobré, ale když má pes sklon k zánětům uší, tak s tím stejně budeš pořád bojovat - akorát že to zachytíš včas, než z toho jsou vážné zdravotní potíže.

HANUSCHA: Měla jsem kokřici a ta neměla zánět zvukovodu nikdy za celý svůj sedmnáctiletý život. Uši jsem jí čistila jen občas a když zrovna měla smířlivou náladu, byla to taková netýkavka a dokázala ječet, když jsem jí jen sáhla na konečky chlupů :-)
    A u současného psa je to každou chvíli, kdybych se stavěla na hlavu (nechala jsem mu dělat test, jestli není na něco alergický - negativní). Takže ho jen pozorně sleduju, abych problémy rozpoznala co nejdříve.
    OPI
    OPI --- ---
    BLUDICKA: aha, děkuji...no já měla nějaký roztok (ani nevim jak se jmenoval) který jsem tam vždy jen kápla ale došel mi asi před 3 měsícema a nějak jsem na to zapoměla a teď s těma svojema plachtama třepe takže tam asi něco bude...
    na veterinu určitě půjdu ale chtěla bych něco jako prevenci a ne až je pozdě takže prosím názvy nějakých kapek které jsou odzkoušené?
    HANUSCHA
    HANUSCHA --- ---
    já musim říct,že uši jsem (tuk,tuk) nečistila za těch 7 let nikdy. má je krásný čistý,zdravý. ikdyž teda občas mi přijde dost nahluchlej :D
    BLUDICKA
    BLUDICKA --- ---
    OPI: Uši prohlížet, čistit - zánět zvukovodu je hned a je to hodně nepříjemná, bolestivá a při zanedbání nebezpečná věc. Můj pes s tím má problémy každou chvíli, bohužel. Jak vidím, že třepe hlavou a škrábe se, naklušu s ním na veterinu. Zatím to vždycky byly kvasinky - na to dostává Surolan (nakapat do zvukovodu, pořádně promnout), pak čistit a kontrolovat. Čistí se tak, že se boltec opatrně natáhne a zvukovod se vytírá smotkem gázy, opatrně, šetrně, ale pořádně (veterinářka to zvládne dřív, než pes zamrká, pro mě je to půlhodinový zápas ve volném stylu...)
    OPI
    OPI --- ---
    dotaz - prosím jak se staráte o uši? pes je začal mít teď asi nějaké citlivé protože s nima pořád třepe a když vidí že ho chci pohladit přes ucho tak uhne ale když se mi to podaří tak nevypadá že by ho to bolelo...
    SRETSIS
    SRETSIS --- ---
    Porcelánový set Ohař...to mi dnes přišlo do mailu, třeba by se to někomu z vás líbilo.

Ohař / Zboží prodejce lmaliska | Fler.cz
    http://www.fler.cz/zbozi/ohar-3867714
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam