• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MILANLXROHAŘ - všestranný lovec
    HANUSCHA
    HANUSCHA --- ---
    já musim říct,že uši jsem (tuk,tuk) nečistila za těch 7 let nikdy. má je krásný čistý,zdravý. ikdyž teda občas mi přijde dost nahluchlej :D
    BLUDICKA
    BLUDICKA --- ---
    OPI: Uši prohlížet, čistit - zánět zvukovodu je hned a je to hodně nepříjemná, bolestivá a při zanedbání nebezpečná věc. Můj pes s tím má problémy každou chvíli, bohužel. Jak vidím, že třepe hlavou a škrábe se, naklušu s ním na veterinu. Zatím to vždycky byly kvasinky - na to dostává Surolan (nakapat do zvukovodu, pořádně promnout), pak čistit a kontrolovat. Čistí se tak, že se boltec opatrně natáhne a zvukovod se vytírá smotkem gázy, opatrně, šetrně, ale pořádně (veterinářka to zvládne dřív, než pes zamrká, pro mě je to půlhodinový zápas ve volném stylu...)
    OPI
    OPI --- ---
    dotaz - prosím jak se staráte o uši? pes je začal mít teď asi nějaké citlivé protože s nima pořád třepe a když vidí že ho chci pohladit přes ucho tak uhne ale když se mi to podaří tak nevypadá že by ho to bolelo...
    SRETSIS
    SRETSIS --- ---
    Porcelánový set Ohař...to mi dnes přišlo do mailu, třeba by se to někomu z vás líbilo.

Ohař / Zboží prodejce lmaliska | Fler.cz
    http://www.fler.cz/zbozi/ohar-3867714
    PEPENKA
    PEPENKA --- ---
    BIGG23: Ježiš, ta je krásná! Tak snad se brzy najde.
    BIGG23
    BIGG23 --- ---
    Mimo, případně mě smažte.

MATHEA
    MATHEA --- ---
    PTACOPYSK: , BUXIE: jasnacka, rozumim:)
    BUXIE
    BUXIE --- ---
    MATHEA: Ptacopysk byla rychlejší :) Přesně tak. Osobně mi pes funguje super na píšťalku, dlouhý hvizd a zalehne. Problém vyřešen. U temperamentních psů, jako mám já, když se celý večer a celou noc těší na hon, je problém přivolat ho v prvních minutách od vyběhlé zvěře, ale zadaunování funguje na 100%. Když pak už lítá a pracuje přivolání dělá na 100%, ale ty první minuty jsou složité. Prostě je natěšenej a neuděláš nic moc. Starší pes je jednodušší, ale mladý péro ....:)
    OPI
    OPI --- ---
    ALIENABLE: u nás je cvičák na úrovni no ani nechci říkat jaké, byla jsem tam asi 3x jak byl pes prcek a potom jsme měli soukromé lekce od kamarádky co se tomu věnuje ale ta bohužel odjela do zahraničí...
    ALIENABLE
    ALIENABLE --- ---
    OPI: a nechceš zkusit ten cvičák? Spoustu se toho dozvíš a pak to můžete zkoušet do alelujá....dřív než začnete cvičit down ale určitě vypilujte 100% přivolání... chce to dělat věci hlavně postupně a pořádně.
    OPI
    OPI --- ---
    PTACOPYSK: já psa povel down nikdy neučila, popravdě jsem ho ani neznala ale vždy když jde jiný pes proti nám tak si sám lehne s čumákem mezi packama...co jsem ho naučila chodit u nohy už nelehá pokaždé ale vždycky se tak trochu přikrčí, takže možná to nebude pro nás až tak těžké ho ten povel naučit...proto vím že ikdyž ho mám na volno a míjíme psa tak nikdy nebude konflikt protože pes lehne, já ho vpohodě dojdu, připnu na vodítko a teprve potom se pes zvedá...
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    MATHEA: Zadanunovat psa při spatření zvěře je o dost snazší než ho přivolat (prostě odtrhnout oči od zajímavého objektu je pro psa těžké). Pokud to děláš při každém vyběhnutí zvěře, pes to často začne při spatření zvěře dělat sám od sebe.
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    BUXIE: jo, je to smutny a ja rozhodne nerikam, ze vsichni myslivci a hajni a polesni (priznavam, ze nevim presne jakej je mezi nima rozdil:) ) jsou spatny ldii a jsou spatny v tom, co delaj. Ale jako majitelka dvou psu z nich samozrejme nejakej strach mam, ackoli mam psiska zvladnuty a delam maximum pro to, aby nedoslo k nicemu spatnymu. Na druhou stranu nejsem clovek, kterej by jim bral tu moznost prirody a zrovna tohle misto mame celorocne velmi v oblibe - rozlehly lesy, rozhlehly vodni plochy, hodne klacku, prehledny, ne prilis zazvereny. Tehdy jsem se tomu kopytu, co na me hulakal ubranila v klidu, rekla sem mu, ze tam jezdim xy let, ze moji psi jsou vycviceni, drzi se na ceste a zver nepronasledujou a ze tam rozhodne jezdit budu i nadale. Zkusil se jeste chvili rozcilova,t ja v klidu nalozila psiky do auta (akorat jsme prisli asi po 2 hodinach litani) a s rozloucenim odjela. Ale jak pises, sere me, ze se lidi chovaj jak prasata, vseobecne, od nesbirani hoven po psovi, odhazovani bordelu kdekoli, spany chovani se k prirode.. bohuzel tohle je spis na kazdym z nas no. Jo a pardon za ten muzskej rod;)

Vidis to, to zadaunovani by taky mohlo bejt super, to me nenapadlo. Tam ale asi existuje ceste jen spojena s povelem, predpokladam? Coz chce mit zas fakt bezvadne udelany down.. to sem nikdy u psu necvicila, takze moc nevim, jak na to? Vim akorat, jak se dela lehni pri vysilacce ve sportovni kynologii.
    DESTINYX
    DESTINYX --- ---
    Běhám několikrát do týdne lesem, celkově za týden tak 60+ km, průměrný počet srn je okolo pěti na jeden výběh :-) Základ je opravdu sledovat psa a vidět srnu dříve než on, sledovat psa i když větří a při sebemenším náznaku volat k noze, pak neuteče. Jak se jednou rozběhne, je problém ho zastavit.
    BUXIE
    BUXIE --- ---
    MATHEA: No jo, v každém stádě je černá ovce a bohužel zatím ještě převládají ty negativní zkušenosti-bohužel. Navíc pro každého sedláka/myslivce bude jeho pozemek nedotknutelný a proto se chovají tak, jak se chovají. I já jsem viděla věci, že jsem se styděla jít s tou bandou mužíku v zeleném, to je pravda. Pokud na tebe někdo hartusí tak ať se ti prokáže, protože jinak je na stejné úrovni jako náhodný kolemjdoucí, takže nula. Firemní auto nic neznamená a pokud tam někde není zákaz vstupu, tak bych to moc neřešila. Ale to je o nátuře a o tom, jak silné budeš mít argumenty a znalost zákona. A že jezdí kreténi po lesích na čtyřkolkách, že koňáci kradou liz zvěři a lidi odhazují odpadky kde se jim zachce, to je bohužel věc jednotlivce. Na čtyřkolkáře by mohla maximálně policie, ale ti do lesa nejezdí. Mě taky štve současný stav, ale právě proto se snžím být jiná pokud to jde. Lidi jsou horší než zvířata. Jinak s píšťalkou souhlas, na větší vzdálenost je skvělá. V loveckém výcviku se používá i povelka, to když například na honu hledá pes na velké vzdálenosti a píšťalku už pes neslyší. Pokud je pes hodně temperemantní a přivolání není na 100%, nebo selže z nějakého důvodu, pak je dobré mít naučené i zadaunování na dálku, čímž psa můžeš zastavit v pronásledování.
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    OPI: s klikrem si to moc neumim predstavit, jak by se to zkombinovalo, protoze s pistalkou pri tomhle postupu zacinas vlastne jako kdyz naklikavas psa - klik/hvizd = pamlsek. Akoratze tady v tom pripade nefunguje pak pistalka jako marker, ale jako povel. A klasicky pak pri vyssich kriteriich je urcite dobry pouzit pamlsek vyssi hodnoty. Samozrejme odmenou muze bejt i veela hra, to uz zalezi na psovi. Ale ber to zas tak, ze tohle jsou vicemene moje teorie (ale treba Victoria Stilwell z Its me or the dog pistalku pouzivala hodne prave v situacich, kdy pes mel ke mne zkazeny a nebo byl amjitel drevo a nebyl schopnej spravny intonace) a urcite se na to zeptej jeste treba v aplikovany kynologii a nebo v pozitivni motivaci. A urcite je ale dulezity mit proste jeden typ hvizdu na to privolani, zvol si ten, kterej bude nejvic vyhovovat tobe a je pro tebe dobre zapamatovatelnej i ve stresovejsich situacich.
    OPI
    OPI --- ---
    MATHEA: rozumím, a myslíš že by bylo dobré ho to učit třeba s klikrem? nebo jestli mi poradíš nějaký jiný postup, abych něco nezvrzala...ráda si nechám poradit a poučit se jen nemám ráda odpovědi typu tvůj pes tě na 100% neposlechne, vůbec nemá být puštěný na volno..
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    OPI: jasny, ja bych osobne proste tu pistalku jela fakt stopro pozitivne a na 100% plneni povelu. Aby to bylo neco, co se nebude rozvolnovat. Obrovskou vyhodou pistalky je totiz to, ze ma furt stejnej ton - pes v nem neslysi tvoje rozcileni/nasrani/tvoje naladu, takze je mnohem jednodussi na ni naucit fakt radostny a hlavne rychly prichody. Proto bych ja osobne jela spis to uceni mimo povel ke mne, ale fakt jne pres hvizd pistalkou = pamlsek. Postupne navysovat kriteria, ale fakt postupne, nejit rychle, aby to pro psa nebylo moc. Kdyz by se stalo, ze v nejakym momentu prestane na pistalku reagovat, vratila bych se o kriterium zpet a vic ho upevnila. Ale to by byl muj postup, kterej sem i aplikovala s boxerem, kteryho sem cvicila.. majitel se na to pak vysral, takze sem nemela moznost ani silu to dotahovat.
    OPI
    OPI --- ---
    OPI: navíc ještě to ke mě používám i běžně doma nebo v jiné situaci a to je bez odměny takže s píšťalkou by věděl že vždycky něco dostane...
    OPI
    OPI --- ---
    MATHEA: já bych až do neděle řekla že mám 100% přivolání ke mě ikdyž to musím říct někdy 2x ale ta srna mě překvapila a až pes vystartoval tak už jsem jen pak volala jeho jméno a nesmíš a to už mě zřejmě ani neslyšel nebo nevnímal...když naučím ke mě s píšťalkou tak by to mohlo fungovat...myslim....
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam