BUXIE: jo, je to smutny a ja rozhodne nerikam, ze vsichni myslivci a hajni a polesni (priznavam, ze nevim presne jakej je mezi nima rozdil:) ) jsou spatny ldii a jsou spatny v tom, co delaj. Ale jako majitelka dvou psu z nich samozrejme nejakej strach mam, ackoli mam psiska zvladnuty a delam maximum pro to, aby nedoslo k nicemu spatnymu. Na druhou stranu nejsem clovek, kterej by jim bral tu moznost prirody a zrovna tohle misto mame celorocne velmi v oblibe - rozlehly lesy, rozhlehly vodni plochy, hodne klacku, prehledny, ne prilis zazvereny. Tehdy jsem se tomu kopytu, co na me hulakal ubranila v klidu, rekla sem mu, ze tam jezdim xy let, ze moji psi jsou vycviceni, drzi se na ceste a zver nepronasledujou a ze tam rozhodne jezdit budu i nadale. Zkusil se jeste chvili rozcilova,t ja v klidu nalozila psiky do auta (akorat jsme prisli asi po 2 hodinach litani) a s rozloucenim odjela. Ale jak pises, sere me, ze se lidi chovaj jak prasata, vseobecne, od nesbirani hoven po psovi, odhazovani bordelu kdekoli, spany chovani se k prirode.. bohuzel tohle je spis na kazdym z nas no. Jo a pardon za ten muzskej rod;)
Vidis to, to zadaunovani by taky mohlo bejt super, to me nenapadlo. Tam ale asi existuje ceste jen spojena s povelem, predpokladam? Coz chce mit zas fakt bezvadne udelany down.. to sem nikdy u psu necvicila, takze moc nevim, jak na to? Vim akorat, jak se dela lehni pri vysilacce ve sportovni kynologii.