NIS: No tyhle triky by se asi měly dělat tak, aby to vypadalo jako zmenšenej reál, což se chlapcovi moc nedaří. Navíc asi spoustu lidí baví pohled na losera, jak vystrkuje jazyk a vůbec mu to nejde a přitom to dá na YT a tak.
Co se OT s Colou týče bych si myslel, že míra nasycení Coly rozpuštěným CO2 je při normálním tlaku nižší, než když je limonáda zavřená v lahvi, takže to sice neni stabilní stav, ale uvolňuje se postupně. Ty to tím ledem urychlíš, protože se CO2 má na čem srážet a unikat. Podobně to funguje se zrníčkama soli a cukru a experiment s Mentoskama a Colou je na tom samým principu, protože Mentosky (ale jen asi jeden druh) maj porézní povrch, kterej je daleko větší, než by se na první pohled zdálo a může se na něm tím pádem srážet obrovský množství CO2 najednou. Zároveň asi trochu funguje prostá mechanike, podobně, jako když tu Colu rychle zamícháš, nebo s ní zatřeseš. Snad nekecám blbiny, pro jistotu bych se zeptal někoho s fyzikálních chemiků.