• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HASHPoznej vtip + jejich vysvetleni | Adolf Hitler ručí za vtipnost veškerých vtipů! Doživotní záruka! *záruku možno prodloužit
    Vámi vyžádaný vtip bude vysvětlen, jeho vtipnost však není garantována!!!

    Pokud je ve vtipu dýmka, tak to není dýmka.

    Pokud se po vysvětlení nesmějete, ať už protože vtip pitvou umřel nebo protože ani nikdy vtipný nebyl, jděte si stěžovat tam, kde jste jej našli, děkujeme.
    Pokud má nějaký vtip +HAFO palečků a vám se nezdá vtipný, věřte, že vaše problémy s vaším smyslem pro humor jsou váš problém, nikoliv problém lidí, kteří vám vtip vysvětlili.

    rozbalit záhlaví
    OSTROVAN
    OSTROVAN --- ---
    SALVATOR: no to chápu, construction fail...
    já myslel, že je tam ještě něco jinýho, co nevidim, když to mělo tolik plusů...
    dneska už jsou lidi zvyklí na telefonní sloup uprostřed dálnice a na okna co maj kliku zvenčí, tak tohle až tak šokující podle mě neni....
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    OSTROVAN: No, balkony bývají oceňovány mimo jiné proto, že poskytujou výhled. Což v tomhle případě je další balkon asi 30 cm daleko.
    OSTROVAN
    OSTROVAN --- ---
    Prosím, co je přesně legračního na tomhle?
    http://cs413729.vk.me/v413729997/b23d/hBiB1uB8Uv8.jpg
    SIRIEN
    SIRIEN --- ---
    GILHAD: á, vidíš, to mu na venkovním ostrém slunci pražícím do monitoru úplně uniklo :)
    Každopádně to je takový in-joke pro pravidelné čtenáře twogag, který by se asi vysvětloval poměrně těžko...
    SWT
    SWT --- ---
    SIRIEN: SIRIEN: bvla bla bla toto LIPIVA úplně stačilo. Takhle vypadáš jako někdo, kdo si honí péro že umí číst ... meh.
    GILHAD
    GILHAD --- ---
    Jen bych dodal, ze ten agent dost pripomina Guy - tu superarogantní egocentričku - takze je mozne, ze v realite tohoto stripu ona tim agentem skutecne je. Takovychle presahu tam uz par taky bylo.
    SIRIEN
    SIRIEN --- ---
    add: jo, a samozřejmě - LIPIVA - v USA jsou rovnostářštější, takže používají slovo peer volněji, zejména v právních dokumentech jako terminus technikus - ústava USA garantuje, že budeš souzen porotou "of your peers", tedy že např. černoch nebude souzen jen bělochy - v podstatě zákaz vylučování členů poroty na rasovém, náboženském, sociálním atp. základě.

    V posledním obrázku je vidět, že protože porota není z kriminálníků, tak není splněna tato ústavní povinnost a Frankova "obhajoba" tedy prošla.
    Agent se pak podivuje, že podobný argument nepoužívají kriminálníci obecně.
    SIRIEN
    SIRIEN --- ---
    SCHWAB: ach jo... při posování stripů sem se hodí napsat, zda znáš nebo neznáš komiks jako takový - tj. jestli znáš komiks a uniká Ti pointa jednoho stripu, nebo jestli chceš vysvětlit celý kontext.

    Ve zkratce celé kdyžtak se doptej: TWOGAG je praštěnej komiks s velmi volnou návazností napříč díly parodující reálný život popř. dělající "pouhé" vtípky pomocí brutální hyperboly skrze své totálně ujeté postavy: superarogantní egocentričku, totálního losera... a Franka.

    Frank je archetyp šíleného maniakálního vědce který obvykle touží ovládnout svět nebo tak něco - v TWOGAG je protagonistou který... dělá v podstatě totéž, zatímco žije v rodiném domku a své experimenty dělá v garáži, komiks se soustředí na jeho "každodennost", jen sem tam (novinový titulek, něčí poznámka, Frankovy komentáře...) pronikne, že ve skutečnosti plodí různé mutanty co venku vraždí lidi po tuctech, krade ohromné množství plutonia, vyrábí dimenzionální portály do vedlejších realit co ohrožují celý vesmír atp.

    "peer" je slovo, které vystihuje a) britského šlechtice v politice, b) "sobě rovné" (my peer - někdo mé úrovně) v "aristokratickém" slova smyslu - tj. bezdomovec o jiném bezdomovci nebo dělňas o dělňasovi v továrně neřeknou, že jsou "peers with each other" - je to slovo spíš pro šlechtu, právníky atp.

    slovní hříčka je zjevná: agent (FBI?) Frankovy vyhrožuje porotou "his peers", tj. odborníků, kteří budou chápat, jak strašlivě svět ohrožující experimenty Frank provádí. Frank si "his peers" vyloží odlišně a jakožto zločinec mezinárodní úrovně se ptá, zda bude porota opravdu složena z jiných "criminal masterminds"
    LIPIVA
    LIPIVA --- ---
    SCHWAB: Myslíš tohle: http://legal-dictionary.thefreedictionary.com/jury+of+one%27s+peers ?
    (Ale jinak jednoznačně jeden ze slabších dílů.)
    SCHWAB
    SCHWAB --- ---
    ze stripů

    asi mi uniká nějaký anglický kouzlo nebo slovo
    LLOTR
    LLOTR --- ---
    VEENA: Nedivím se, on ten jeho pinďourek není moc vidět...
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    VEENA: chčije jim na automobil. chachacha
    VEENA
    VEENA --- ---
    [ PRL @ USTAV . PRO . DUSEVNE . VYSMATE ]

    Koukám na to už asi 5 minut a nic.
    BURKHAR
    BURKHAR --- ---
    Proste je to spatnej vtip. Konec reportu.
    REFALLENONE
    REFALLENONE --- ---
    REFALLENONE: Kamarád herec na to: "Já bych to zaběh i za půllitr."
    REFALLENONE
    REFALLENONE --- ---
    NASA: Za lahváče a startky ti herec uběhne i maraton (nebo ta aspoň bude hrát:)). Zatím se mi ten "vtip" jeví spíš jako nějaká pomsta, vzhledem k politickým pletichám v ND.
    NASA
    NASA --- ---
    REFALLENONE: to je právě to, co jsem si myslel, že herci mají málo peněz a proto se jim hodí menší "brigáda". Ale za ten běh mi to přišlo moc, to by nějaký herec mohl udělatz levnějš, třeba za lahváče a startky :-)
    V Národnim jsou ale, zřejmě jiné poměry a běhání jejich herců musí být náležitě oceněno.
    REFALLENONE
    REFALLENONE --- ---
    NASA: Já tomu stále moc nerozumím. Herce z Národního divadla neznám, ale mnoho profesí v tom baráku je zoufale podhodnocených. Ani o honorářích herců z Národního bych si nedělal iluze. A že herec neudělá nic zadarmo, je největší nesmysl, co jsem kdy slyšel. Je to v ND opačně?
    NASA
    NASA --- ---
    GILHAD: aha, moje chyba, to "Narodni" jsem nejak vytesnil... ( i pri opakovanem cteni :-))
    GILHAD
    GILHAD --- ---
    NASA: Ten vtip, co se tu diskutuje byl explicitně o těch z Národního:

    Za kolik uběhne herec z Národního stovku?
    ..
    za litr.
    NASA
    NASA --- ---
    GILHAD: to urcite ne, to je ten pripad, co za petikilo ani nevstane (teda, ne ze bych nejakeho znal :-))
    ja mel na mysli spis tu alternativnejsi scenu, kde herci hledaji i ruzne moznosti privydelku, vcetne toho, ze by treba ubehli stovku za par drobnych (a nema cenu je zase preplacet litrem, ne?)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam