MALARKI: stand-up komedie je žánr který staví na tom že na plnou hubu řekneš nějakou společenskou pravdu / vypíchneš nějakou společenskou demenci, která je tabuizovaná, i když všichni vědí že to je pravda, ale nikdo to neřekne a radši je pokrytecky "korektní". Komik to říct může, protože "to je šašek" a lidi se neurazej, protože "to je humor a můžou se tomu zasmát".
Pointa stand-upu je že komik se snaží lidi donutit aby o tom přemejšleli a lidi maj prostor kde můžou slyšet feedback kterej by si nikdo jinej říct netrouf.
V podstatě čím víc tabu ve společnosti, tím víc prostoru pro stand-up - proto u nás žádný stand-up pořádně ani být nemůže, zatímco v USA ho je plno.
Tahle komička kritizuje feministickou gender-korektnost a s ní spojenou faktickou nerovnoprávnost ke kritice mužů a žen kdy ve jménu rovnosti dochází k tomu že ženy jsou over-protected a na chlapy se může srát dle libosti.
Tolik kulturní pozadí, překlad:
Nevadí mi když muži žertují o znásilňování žen, když ženy mohou žertovat o tom jak chlapa pokradmu přimějí aby je zbouchnul. Je to úplně totéž.
Například: "Můj přítel nechce dítě. Ale kdo by nechtěl mít dítě, že jo? Tak jsem přestala brát prášky (aniž bych mu to zmínila) a teď jsem těhotná a on jako že "NÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉ! To jsem nechtěl!"
A já na to: "Jak jako žes to nechtěl? Pořád tě vidim chodit okolo v těch vytahanejch tričkách ve kterejch vypadáš stejně jak můj tatík"