J4C0B1M: ne, Ty to nechápeš. Ony mají velké auto PROTOŽE neumí řídit. Ony nemají přehled o silnici a dění na ní, jsou z toho vystrašené a proto si koupí velké auto, protože jim to dává pocit bezpečí (a ne, nechápou, že základní bezpečnostní prvek auta je jeho řidič*)
Věř mi, moje matka je exemplární příklad. Kdysi si kupovala auto a bohatě by jí stačila třeba oktávka - ale ne, ona si musela koupit Freelander, protože v oktávce by se necítila dost bezpečně (byla by nízko a bylo by to malý...)
(Nicméně naštěstí už řídit efektivně přestala a to auto už mám pár let já, takže zrovna mojí mámy se na silnici až na velmi řídké případy bát nemusíš).
Nicméně tím, že když jsem dostal řidičák sem si pučoval auto od táty (normální Fabia) a pak jsem začal jezdit v tom Freelanderu Ti na tohle téma řeknu jednu jinou věc - Češi sou zasraný sílu uznávající prasata bez ohledu na to, v čem seděj.
Já v podstatě jezdim pořád stejně bez ohledu na to jaký auto zrovna řídim - např. na dálnici je moje cestovní rychlost prostě 150**. Ale jestli řídim 150 Fabii nebo Freelander je KURVA rozdíl. Ve Fabii mi z toho levýho pruhu skoro nikdo nikdy neuhne, dementi v kdečem se mi lepěj na prdel na pár metrů vzdálenosti a skoro pokaždý se najde nějakej čůrák, co mi hodí myšku do levýho pruhu s rozdílovkou 150/110 (což je manévr totálně na vraždu). A hádej co? Ve Freelanderu se mi tohle skoro neděje. Prostě si lidi netroufnou.
Takže jako je fakt fajn, když tu kdekdo nadává na to jak lidi s BMW a Audi jezděj jak prasata, na druhou stranu z mojí zkušenosti vůči škodovkám jezdí jak prase totálně kdekdo zatímco vůči velkému autu jsou tu všichni děsivě uctivý, což je totální demence (a v Německu ani v jinejch státech se mi to třeba vůbec nedělo a lidi se chovali podle toho jak jsem jel a ne podle toho v čem sem jel)
* pokud teda nemáš Google selfdriving car
** pro policii ČR - samozřejmě se teď jen vytahuju, chvástám, přehánim a machruju na blbejch internetech, vůbec si mě nemusíte všímat.