• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HASHPoznej vtip + jejich vysvetleni | Adolf Hitler ručí za vtipnost veškerých vtipů! Doživotní záruka! *záruku možno prodloužit
    Vámi vyžádaný vtip bude vysvětlen, jeho vtipnost však není garantována!!!

    Pokud je ve vtipu dýmka, tak to není dýmka.

    Pokud se po vysvětlení nesmějete, ať už protože vtip pitvou umřel nebo protože ani nikdy vtipný nebyl, jděte si stěžovat tam, kde jste jej našli, děkujeme.
    Pokud má nějaký vtip +HAFO palečků a vám se nezdá vtipný, věřte, že vaše problémy s vaším smyslem pro humor jsou váš problém, nikoliv problém lidí, kteří vám vtip vysvětlili.

    rozbalit záhlaví
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    [ HAVANA @ Pouze HNUSNÉ (nechutné) a SPROSTÉ vtipy...! ]

    Je to docela zvlastni historka. Vtipna mi moc neprijde, hnusna ani sprosta uz vubec ne. Unika mi neco?
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    SIRIEN: Tak určitě.
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    GILHAD: stolek se nestěhuje, ten buď prodává (vskutečnosti kupuje), nebo kupuje (vskutečnosti prodává)
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    BLONDYNKA: Všichni přece jezdí po Praze sem a tam hlavně protože je to baví - sednout do auta a čekat v kolonách, to je nejlepší - to je přece jasný. Já to tak taky dělám, hlavně když je špička, to je nejlepší - to někdy jedu i schválně dvakrát a naschvál nikoho neberu, to si pak člověk už tolik neužije..
    SIRIEN
    SIRIEN --- ---
    NOFNAK: GILHAD: nebo prostě ilustrace dětské "reality"? (ve stylu šedé sedačky v tramvaji jsou vlci a spáry v chodníku jsou zlí a nesmíš na ně šlapat...)

    (ok, asi to bude nějaká agitka, nicméně ta interpretace s dětma mi připadá o něco zábavnější)

    BLONDYNKA: apel na zdravý rozum? V kontextu společenského aktivismu? Za takový názor Tě omlouvá snad jen to IDčko...

    PISKVOR: oni ale nepitvají nevtipnost vtipu, oni se hádají o jeho obsahu a významu :)
    GILHAD
    GILHAD --- ---
    PISKVOR: Mas na mysli nejake to udoli v Lancre?
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    Hele, a nechcete si "jít stěžovat na nevtipnost vtipu ___TAM, KDE JSTE HO NAŠLI___?" (abych volně ocitoval místní záhlaví) Pokud nevíte, kde jste ho našli, výchozí varianta je "tam, kde slunce nesvítí."
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    ALCATOR: Ježíši. Vosum. Správně? Že já zmiňovala ten zdravý rozum, chjo.
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---

    *Silnice a cesty

    I když maminka paní Pohlové si zavádění pravidel na silnici pamatovala a ID PRAASHEK prosadil jízdu vpravo!
    ALCATOR
    ALCATOR --- ---
    BLONDYNKA:
    BLONDYNKA:

    Ale proč se tedy zaměřujete na externality pouze jednoho způsobu, jak si lidé zjednodušují život - totiž automobilismu - a ignorujete všechny ty další způsoby?

    Kde je kritika automatických praček, které žerou energii, kde je kritika antikoncepčních tabletek, které promořují spodní vody a půdu hormony, po kterých mužům klesá množství spermií v ejakulátu? Jak to, že je dovoleno vyhřívat si domy na 26 stupňů, když bychom mohli vyhřívat jen na 17 a nosit svetry? Proč dovolujeme provoz YouTube a Googlu a s tím související spotřebu elektřiny, když bychom mohli trvat na navštěvování knihoven a vyprávění starých příběhů po tmě u ohně?
    Jak to, že ženy smí používat mejkap, kvůli kterému je ročně potřeba vykácet kilometry čtvereční brazilského pralesa?

    Rozvoj automobilismu umožnil brutální pokrok společnosti směrem k mobilitě pracovní síly.

    Mejkap umožnil... co přesně? OKLAMAT MUŽE, aby šukali ošklivky?

    *ironic slow clap*
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    Ach jo.
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    GILHAD: Pointa ti uniká zcela, koukám.
    Možná, že zrovna ty jezdíš autem jen tehdy, když musíš. A co zbytek populace? To se opravdu snažíš vysvětlovat, že ty lajny aut ve městě, kde je vidět jen jedna osoba a auto je evidentně prázdné, mají pod sedadlem schovaný mnohasetkilový náklad nebo tu babičku? Nebo o čem vlastně mluvíš?
    GILHAD
    GILHAD --- ---
    BLONDYNKA: Za lonsky rok jsem autem jezdil zejmena o vikendech, tedy 40+kg naklad v minimalne 3 krabicich 50x30x20 cm (pokud jsem jel fakt nalehko, tedy svacina+NB), ale vetsinou jeste neco jako 20 kilo betonu, tvarnic, nebo jineho materialu. Prez tyden prevozy spatne chodici 93 lete teticky, nejake to stehovani (auto nalozene az po vrch) a odvoz nekolika stovek knih mezimesto. Obcas prolozene tydennimi nakupy pro rodice. Takze 90+% jizd, ktere bych MHD nedal.
    Letos jsme stehovali kamarada prez cele mesto a jeho prebytky pak k synovi jinym smerem, takze zase plne nalozeny vuz, sklopena sedadla a skrin od predniho skla az k zadnimu - vesla se. Ditto lednicka (3 ruzne kusy ruznymi cestami).
    Nekolik cest do mist, kam jede autobus tak 3x denne a sradou prestupu

    Autobusy a metro jsem pouzival, kdyz slo jen o cesty po meste, protoze metro nemusim parkovat a neceka na cervenou. Ale takovych cest byla vyrazna mensina.
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    GILHAD: Pochybuju, že by kdy jakákoli iniciativa požadovala vzdát se zcela cestování autem a nahradit jej plně tramvajemi. Vždy jde jen o apel na zdravý rozum, aby se lidi zamysleli, zda skutečně tím autem musejí pokaždé jet, na což obvykle obdrží spoustu odpovědí toho, typu, cos napsal - tj. naprosté zhovadilosti o tahání skříní (na které si stejně každý zjedná stěhováky, pač se do většiny aut nikdy nevejdou), vožení nechodících babiček (chtěla bych to vidět, kolik lidí fakt denně vozí nemocnou babičku), a jiných nesmyslech, které se ve skutečnosti týkají tak 1% cest.
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    PISKVOR: Ale notak, mohli jsme ho krmit ještě pár minut. Mě to hrozně baví
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    Já mám trolování rád, takže, GILHAD: Víš, že tohle je ilustrace něčeho co se stalo před 100 lety?
    GILHAD
    GILHAD --- ---
    BLONDYNKA: Stava a taky se stava, ze tramvaji cestuji 2-3 lidi. Ale vetsina mych cest automobilem znamena pomerne znacny naklad a/nebo pomerne nedostupne destinace.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    Páteeeek! (kdy jindy se může stát, že z "auta zabírají prostor neúměrný svému přepravnímu podílu" se stane "jo tak ty nechceš vůbec nikde žádný auta, teroristo?!?")
    GILHAD
    GILHAD --- ---
    MCKIDNEY: Celkovy pocet registrovanych vozidel v CR kv roce 2015: 7.069.206 Pocet registrovanych obyvatel:10.52 milionu - tedy 7 automobilu na 10 obyvatel vcetne nemluvnat - uboha vetsina bez pristupu k vozu ...
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    GILHAD: A každý člověk v autě má samozřejmě v něm tu skříň, stolek, nemocnou babičku a čtyři děti. Rozhodně se nestává, že by autem cestoval jeden člověk do práce a jeho zátěž spočívala v notebooku a mobilu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam