• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HASHPoznej vtip + jejich vysvetleni | Adolf Hitler ručí za vtipnost veškerých vtipů! Doživotní záruka! *záruku možno prodloužit
    COOLER
    COOLER --- ---
    UNTOY: to vypada, ze nekdo vytvari fantasy svet a dava tam vtipne NPC postavy
    UNTOY
    UNTOY --- ---
    poro?
    MOTASH
    MOTASH --- ---
    4PTO: Jen aby si tam nechválili zadky.
    4PTO
    4PTO --- ---
    běžte s tím do sprch už
    SIRIEN
    SIRIEN --- ---
    ALEA: ok, to už nezní tak mešuge - ale bohužel už ani jako vtip :)
    ALEA
    ALEA --- ---
    SIRIEN: nebyl to borec, byla to slečna.
    O řeči těla neslyším poprvé, ale slovní spojení "chůze obětí" mě zaujalo a osvětlilo mi nějaké věci, co mi dřív nedošly.

    Nebyl to plnohodnotný kurz sebeobrany. Rámci povinného tělocviku na MUNI jsem zkusila kurz s názvem něco jako "řešení náročných situací v krizových podmínkách", nepamatuju si už přesně.
    Byla tam taková všehochuť od aktivních pádlování proti proudu přes malý jez, lezení po provazových mostech, nějaká ta první pomoc a podobně.
    Sebeobrana byla od zkušeného instruktora, spousta ochranných pomůcek, když bylo třeba... ale fakt spíš ochutnávka, co se dá a kdybychom k nim šli na plný kurz, tak by nás to naučili pořádně. Vtip byl v tom, že jsme se rozdělili do dvojic a já a o něco vyšší a objemnější slečna jsme na sebe zbyly, protože jsme ani jedna neměly s sebou kamarádku.

    Ale něco nás naučili a závěr kurzu byl dostat se z modelové situace, kde "agresoři" měli ochranné pomůcky, rány se nekrotily a... Reálně mi roztrhl tričko skoro na dva kusy, ale všimli jsme si toho až když jsem ho zkopala... A ano, počítalo se s tou možností, měla jsem náhradní.
    SIRIEN
    SIRIEN --- ---
    ALEA: to musel bejt kvalitní kurz sebeobrany, když po tobě chtěli odrážet rozběhlýho dvakrát těžšího borce, ale o řeči těla slyšíš poprvé až teď na Nyxu. Prosím neváhej se podělit kdy, kde a u koho jsi to absolvovala?
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    FRK_R23: jak jsem to psal, tak jsem si na vas vzpomnel:))) me to taky neprijde, prijdu si normalne vysokej a spis pohublej;))) ale je to tak no..


    ALEA: verim, delal jsem chvili jiu jitsu:) i vetsiho zahodis skoro bez prace, kdyz mas spravnou techniku a naopak kdyz nemas, tak se i s o dost mensim strasne nadres a zdaleka to nemusi vyjit:)
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    HAR4NT: Na tohle mě musela upozornit má milá. Já si totiž velkej nepřijdu, ale je to jak říkáš. Prej když jdu na ulici celej v černym a míry máme dost stejné, tak vypadám děsivě. Tyvole já, takový milý drobný chlapec! :)
    ALEA
    ALEA --- ---
    HAR4NT: líbí se mi tvé postřehy :-)
    Na kurzu sebeobrany jsem byla druhá nejmenší a teď jsem si vzpomněla na nácvik odrážení osoby, co na nás běží... Když druhá osoba váží dvojnásobek, tak jsem letěla skoro vždycky já, ať jsem byla "útočník" či "odražeč". Jednou nebo dvakrát jsem to jako "odražeč" ustála, ale to jsem fakt musela mít HODNĚ správně nohy ve stabilním postoji, trefit se přesně do správné chvíle... Ta obtížnost je úplně jinde, než když jsou osoby výškově a váhově srovnatelné.
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    ALEA: ono je to dobry si to uvedomovat i naopak, i kdyz treba zrovna ja cizi zeny na na verejnosti nikdy nikam nezvu:)

    mam 186cm a cca 90kg a dloooooouho mi to trvalo, si uvedomit, jaky to je, mit s nekym takovym interakci, kdyz je nekdo treba dama drobnejsi postavy..jako bych ja bez upozorneni celil nejakym lichotkam od osoby treba 210cm a 130kg. Za me nic moc no...:)
    ALEA
    ALEA --- ---
    HAR4NT: hmm... To velmi dává smysl. Sama dokážu z chůze poznat docela dost, tohle mi nedošlo.
    Velmi děkuji. Tohle uvědomění je věc, která mně nebo někomu podobnému může jednou zachránit život (a je tu potenciál pro "herecké" kurzy chůze... To by mě bavilo se učit i případně pak i pořádat...)
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    ALEA: ten ostych a plachost jde cist, imho i podvedome a imho to jde i odbourat, ale je to slozity.
    Body language je zradnej, existuje i neco, nazyvany "chuze obeti" (a ruzny ty street lidi na to maj cuch), prej se delal i experiment se zlocincema, kdy ruzny lidi byli jen nafilmovany, jakym stylem chodi po ulici a ty zlocinci meli komentovat, jestli by si toho kteryho vybrali za terc a proc..
    ILTU
    ILTU --- ---
    SALVATOR: ... a když ji týpek popíše, dodá: "A vlastně, víte co? Zapomeňte na to."
    SADAKO
    SADAKO --- ---
    VOZKA: Je důležité mít stav mysli "Jsem nahý a mám brokovnici" (Vysvětlovatl), pak ti všichni dají pokoj. Ale nevím, jak ho dosáhnout, když se k němu člověk nepropracuje sám, tj. je to taková hraběcí rada, no :D
    SARGO
    SARGO --- ---
    PECA: Řeči vadí, protože netušíš, kam až to zajde, tak jednoduché to je. A když už v tobě všechno startuje k obraně, neoceníš pořádně, že to skončilo u "komplimentu". ;-) (Budiž ještě oči, vlasy, to není takový zásah do intimního prostoru... ale aby někdo někomu komentoval zadek, to mi přijde totálně ujetý :-D)
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    PRAASHEK: Jo, hackla jsem nyx a umím zpětně editovat své příspěvky. Sledujte mě pro další triky :))
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    NELLAS: to tam předtím nebylo!
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    PRAASHEK: Hned jak ty se naučíš číst :D

    Bývám na ulici sama, ničemu nepřekážím, jdu po chodníku, troubení.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam