• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FABIANStartupy - prezentujte vas startup, nebo dejte link na nejaky zajimavy
    UNDERDOOR
    UNDERDOOR --- ---
    TANTRICK
    TANTRICK --- ---
    MIKULAS: Ten mobilní web je celkem použitelný.
    MIKULAS
    MIKULAS --- ---
    ABE: ten jeden proklik z nyx profilu jsem ještě schopný zvládnout sám, ale díky - nicméně jsem se ptal záměrně konkrétně, protože z webexpo webu jsem nadšený nebyl (věc názoru).

    Když někdo tvrdí "že se to nedá používat", tak mě zajímá proč, abych se nad názorem dotyčného mohl případně zamyslet - TANTRICK ani neřekl CO se nedá používat - např. ten klasický web je náš vedlejší produkt, navíc ve fázi beta, což je tam také napsané - my děláme hlavně mobilní přehled.

    Rakce ve formě "nemám na to čas" pak zní dosti lacině. Asi by bylo dobré si připomenout, co že je tohle vlastně za auditko a k jakému by mělo sloužit účelu... Sorry za OT.
    ABE
    ABE --- ---
    MIKULAS: treba webexpo, ale neres to...
    ABE
    ABE --- ---
    MIKULAS
    MIKULAS --- ---
    TANTRICK: Dobrá :) Předveď co skvělého jsi vytvořil ty - moc rádi se něco přiučíme...
    TANTRICK
    TANTRICK --- ---
    MIKULAS: Sorry, ale na to nemám čas. Řek bych vzdělejte nejdřív sami sebe a pak se do něčeho takovýho pouštějte. Webový stránky dneska dělá každej, protože si myslí, že to je easy.
    MIKULAS
    MIKULAS --- ---
    ABE: samozřejmě znám...?
    MIKULAS
    MIKULAS --- ---
    TANTRICK: klidně rozveď do PM, pokud máš náladu ... vývoj neustále pokračuje
    TANTRICK
    TANTRICK --- ---
    ad) qool.cz

    Hrozný uživatelský rozhraní. Sorry, to se nedá používat
    CORCHEN
    CORCHEN --- ---
    MIKULAS: Koukam hodne na YouTube. ;)
    MIKULAS
    MIKULAS --- ---
    CORCHEN: jo, s tímhle zcela souhlasím. Ještě se do toho navíc motá ten vládní podpůrnej projekt (čti tunel) a pod... A co ty máš vlastně společného se startup "scénou"?
    CORCHEN
    CORCHEN --- ---
    MIKULAS: Mne hlavně překvapuje, že to (se) lidi berou tak vážně. Já obviňuju PR akcelerátorů/inkubátorů a novináře. Obvyklý vývoje je takový, že z deseti nových společností usilujících o investici ji získá jedna. Z deseti zainvestovaných firem jich sedm umře po prvním roce. A z deseti, co přežijí první rok se tak dvěma povede nějaký významější úspěch v podobě M&A nebo ojediněle IPO.

    A protože u nás se mluví a píše o každé blbosti, co usiluje o investici (přeci jen jsme malý rybník), tak to vrhá špatné světlo na celou scénu. K tomu se přidá pár brouků pytlíků a už to u nás děláme ‚po Česku‘, pomlouváme lidi, co vlastně ani neznáme, každý je idiot, jeho projekt smrdí, dělá to špatně, já bych to udělal líp atd.
    MIKULAS
    MIKULAS --- ---
    ZABITULKA: D(ky ... něco na webu přeci jen je (dole maličký O Autorech) ... http://qool.cz/o-autorech/ ale máš pravdu, že hlouběji to rozpracované zatím neáme, ale určitě časem doplníme. Brzy plánujeme větší Seznamáckou kampaň, takže se o nás doufám lidi dozvědí - nicméně bychom chtěli, aby za nás mluvil spíše produkt než my sami.

    CORCHEN: 5tonehenge? Aha dyť vim :) Jasně, všecky pozdravuj...

    Joa taky bych rád přispěl svým názorem na startupy. Upřímně řečeno, celkem mě ten humbuk okolo dost irituje. Prošel jsem pár startupovými soutěžemi (více-méně úspěšně), setkal se se startupisty a už bych byl moc rád, abych svůj projekt za startup považovat nemusel, protože je to podle mého velmi umělý termín - třeba jak tady zazněla "rychlokvaška".

    Moje zkušenost je taková, že mnozí startupisté se tváří jak jsou strašně IN, přičemž jedak objevili kolo a navíc ho ještě ani neprodali. Všecko se zveličuje, ve vzduchu létají milióny, ale převážná část investic nakonec skončí kdesi v luftě. To je podle mého není šťastný systém.
    LUBANCZ
    LUBANCZ --- ---
    VYHULENY_UFO: Jak souvisi spekulanti/gen-lead Barta, Kubik s timhle druhem startupu?

    To ze se kolem motaj spekulanti nic o trhu nenaznacuje, nebo ty by sis snad nikdy nekoupil dum, byt na pozemku ktery pred vystavbou nemovitosti vlastnil spekulant(s pozemky)?
    Nikdy by si nejel po silnici ktera vedla pres pole, ktery stat musel draze odkoupit od spekulantu?
    CORCHEN
    CORCHEN --- ---
    VYHULENY_UFO: Inkubátory a akcelerátory ponechme stranou, je to jiné, složitější téma a veřejně se k němu vyjadřovat nechci.

    Zase bych se rád ujistil, že tě chápu správně — říkáš, že je potřeba čas na to, aby se vybudovala společnost/produkt, který někomu přináší hodnotu (inovací, počtem uživatelů, …) nebo generuje peníze?

    Já s tebou souhlasím, nicméně si dovolím tvrdit, že zhruba jedné desetině společností, které přežijí první rok, se něco takového za 3—5 let podaří. Jsou odvětví, kde na něco podobného potřebuješ 20 let a tisíce lidí a odvětví, kde je to o řád méně.

    Pořád ale nevidím, kde je problém ‚rychlokvašek‘ a lidí, kteří to zkrátka zkouší. Špatní podnikatelé/produkty/společnosti zkrachují a stejně tak s nimi špatní investoři, co se nechají ukecat do hloupostí. Podle mne je to ideální stav, dokud investorem není stát a ty peníze se vplatí na výlatách zaměstnanců.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    VYHULENY_UFO: ja kdyz vidim ty napady co nekteri zkouseji nacpat do tech inkubaturu. posledni nad cim zustaval rozum stat bylo nejaky jdemenajidlo.cz ci co. Autor si predstavoval, ze bude uzitecnejsi si objednat jidlo defakto mejlem nez normalne zvednout telefon a objednat si telefon.
    kolikrat si rikam OLOL
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    CORCHEN: ne nejsou spatne, ale jsou to podle me hrozne rychlokvasky.
    kdyz uz argumentujes tema firmama typu ibm, google, intel ci apple, tak tyhle firmy se ke sve slave musely radne propracovavat v podstate desitky let.
    Z dnesnich startupu mam silny pocit, ze chteji tyto roky prace smrsknout do 2-3let, aby po uplynuti teto doby byly slavne jako treba facebook a vydelavaly stejne tak mocne :)
    uspech si clovek musi zaslouzit je to jen o trpelivosti a praci (mnohdy letite).
    no a co se tyce barty a kubika, tam kde se motaji spekulanti je vzdycky jenom vekslackej trh. to se na me nezlob.

    no, ale faktem je, ze jsem uz starej a ty vase mlady trendy nestiham. Ale za tech 20let (kecam, jen 18let) co delam s internetem jsem uz videl ledasco :)

    Firma, ve ktery delam je uz na ceskym trhu dvacet let, tak si myslim, ze zhruba tusim co to je dobrat se nejakeho uspechu.
    CORCHEN
    CORCHEN --- ---
    VYHULENY_UFO: Nějak jsem se ztratil ve tvé logice. Startupy jsou špatné, protože se kolem nich motá Bárta či Kubík (ať je to kdokoli). — Takže podnikání je špatné, protože se kolem toho motá Janoušek či Bakala?

    Lupa.cz možná není nejkvalitnější médium (ty ho ale evidentně čteš), nicméně nechápu, jak by to vylučovalo, že se tam nemůže objevit platný argument?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam