• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TSOHGuerrilla gardening ♠ ♠ ♠ (partyzánské zahradničení)
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    STALK: v akci Skruž vidím primární problém v tom, že květina zadarmo voní nejlépe :) Czech Made for the win ;)
    STALK
    STALK --- ---
    Já nevim, prostě na tý "akci skruž" a diskuzi před tim, vidim snad jen kupu nadšení, což je samozřejmě hybná síla, ovšem k tomu aby z toho pražskýho GG bylo něco víc než pár kytiček pro potěchu na chvíli, to chce asi jinak.Neserte se do lidí jako
    LEMS a spíš se podívejte třeba do [ Ochrana rostlin, rostlinolékařství - vše co nás zajímá, rady, tipy, zkušenosti, poradna ] .
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    no to sou zas kecy ovšem :))
    SEPHORA
    SEPHORA --- ---
    TWORBO: pod:) ale jestli pujdem na tu letnou, tam by se hodilo okolo do kruhu... doprostred dame tu popinavku.
    TWORBO
    TWORBO --- ---
    hele sem nabizel tu matu, to je plevel, rozrusta se sama, nenarocna, atd, vhodna i kdyz esteticky zadna bomba....
    vhodna pro zahradniky - začatečniky. a nebo pudu s vama a prinesu ji s sebou...
    SEPHORA
    SEPHORA --- ---
    MATEEJ: jo mas pravdu... neni to vec, nad kterou by se melo brecet. veci jsou jen veci. obcas odejdou, obcas se ukradnou, obcas se rozbijou. ja osobne na tom nelpim nijak. jde mi ciste jen o ten prozitek, zpetne zaznamenavani toho pocinu je jen dokumentativni.
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    SEPHORA: Mně teda trochu přijde, že projekt, který je biologicky nefunkční, neplní svůj smysl (nebo aspoň ne delší dobu) a díky tomu pro vás může být dalších důvodem k frustraci, vedle takových běžných a neodstranitelných důvodů, jako že vám to čas od času nějakej vandal poničí.
    SEPHORA
    SEPHORA --- ---
    TRAFO: ja kritiku prijimat umim a prijimam ji prakticky denne ve skole. nicmene ta kritika musi mit nejakou uroven, coz lemsova moc nema.
    SEPHORA
    SEPHORA --- ---
    ja myslim, ze by se tu melo pochopit, ZE NEJSME HLAVNE ZAHRADNICI.
    KAREN
    KAREN --- ---
    TRAFO: lol... zazvor, avokado, jahody, byliny za oknem, opakovane kvety na orchideji - tyhlety prednasky na tema kliceni a fotosynteza tu, myslim, nejsou nutny


    jinak samozrejme projekt skruz je diskutabilni, lems ma jiste v par vecech pravdu, nicmene predpokladam, ze se nam podari dalsi projekty vyladit lip... a kdyz nam s nima pomuze nejakej odbornik, jiste se radi priucime
    SIUDELAOIPOOIK
    SIUDELAOIPOOIK --- ---
    TRAFO: viz SIUDELAOIPOOIK: já šoupu_ vždyť ríkám, že budem rádi za rady i technickej support...

    (ty poznámky s těma fazolema by ale mohli pár lidí urazit...)
    SEPHORA
    SEPHORA --- ---
    jezisi... dalsi rejpal. to je snad typicka povaha v CR, do vseho kecat a bejt chytrej, ale nic neudelat.
    SEPHORA
    SEPHORA --- ---
    jo a hlavne ty umeleckej kritik to urcite mas pravo hodnotit :D jsem pred klauzurama pekne nasponovana, takze pojd ;) popovidame si o street artu, happeningu a akci ;)
    SEPHORA
    SEPHORA --- ---
    SIUDELAOIPOOIK: :=))))
    jo hlavne nemame zadne v nasich radach zadne umelce, a uz vubec ne lidi s umeleckym citenim.... jezisi, to jsou kydy.

    lemsi.... nez zacnes rikat, ze tu nikdo o Umeni (tomuhle umeni s velkym U se musim na skole vzdycky smat, protoze Umelci u nas, co se prohlasuji za Umelce, jsou nejvetsi kokoti...) nema ani paru, zjisti si o nich neco.....
    SIUDELAOIPOOIK
    SIUDELAOIPOOIK --- ---
    DRAGON: pravdu máš dědku:)
    LEMS: Nejsem tip co by se chtěl hádat, to vůbec ne - ráda se nechám poučit i vyvést z omylu...ty tu píšeš o učení se z úspěchů a neůspěchů:) myslim, že tahle akce jakožto první - byla právě takovým pokusem (myslím si že poznámka o tom, žebysme měli jako Ty pěstovat fatole za oknem byla už zbytečná, všichni doma kytky pěstujem, ale díky za tip:)
    tomu o nepořádku na ulicích sem se musela trošku zasmát (v hloubi duše)
    Kdežto při poznámce o uklízení na naše vlastní náklady se mi hlavou prohnal takovej krátkej filmeček jak ti všechnu tu hlínu ze skruže narvem do prdele a Afrikán navrch:))
    (neber si to moc osobně - pondělí ráno, znáš to:))

    Jinak jak řikám, cejtim trochu zodpovědnost, protože ta skruž, i přesto, že sem se nedostala k realizaci byl můj nápad...Asi sem čekala, že se kromě s nadšením setkám i s kritikou a technickýma problémama věci. Jelikož se tak nestalo proběhla celá ta akce takhle na Rumuna.
    Vypadá to že se tu budeš zdržovat, myslim, že budem všichni rádi, když přispěješ technologickejma znalostma - ty estetický si asi každej spracuje nějak po svým:)
    LEMS
    LEMS --- ---
    BUBBLE: trosku se v tom ztracim. Verejnej prostor bych chtel mit hezkej samozrejme. Nevim co se mi pro to podari udelat, uz nebudu cmarat po zdech a snad jeste zvladnu par vysadeb. Obcas zvednu odpadek a tak no.
    Jestli se lidi zacnou vzpamatovavat a hledat prirozenej beh veci timhle diletantskym zpusobem a rovnou na ulicich tak to fakt potes teda!
    LEMS
    LEMS --- ---
    Ja se priznam ze se s gerilovym zahradnicenim setkavam poprve. A pastovali ste sem i nejaky hezky, vtipny, neskodici veci. Vidim v tom (a mozna spatne!) analogii se streetartem kde kdo chce vstupovat do verejnyho prostoru mel by bejt dobrej a mit o umeni potuchu. A tady se navic pracuje s zivym materialem.. A je videt, ze Vy potuchu absolutne nemate. At uz praktickou tak ani tu estetickou. Pride mi to proste naprosto diletantsky a spis jako skodna nez nejaky prinos. Musel sem Vam to napsat.
    Teda samozrejme krome toho, ze ste si udelali hustou axi a prohlasujete to na youtube za cesky g.g. A, ze se pak par babicek usmeje, ze mame na par dni o par kyticek vic nez chcipnou.
    Ten bordel ze skruze bych vam dal na vlastni naklady uklidit a jeste bych Vam naplacal decka, hezky stravit odpoledne se da treba prochazkou po parcich a vstrebavanim zahradnich kras. Nebo hazenim vajicek po politicich je-li chut revoltovat.
    Klub sem nesledoval, jinak bych Vas samozrejme zkusil zastavit. Opravdu si myslim, ze byste meli zacit treba pestovanim fazolek za oknem jako ja, a ucit se ze svych uspechu ci neuspechu, nez zacnete tropit neporadek na ulicich.
    STALK
    STALK --- ---
    Uvidíme jak se bude vaší skruži dařit, jak se vám tam budou ty klacky pod afrikánama kompostovat :)... fandim vám
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    mne prijde Lemsuv nazor v pohode, rozhodne ma v par vecech pravdu. A i kdyby nemel, tak je to nazor dalsiho cloveka. At ho ma, dyt v poho;)
    V zivote jsou teoretici treba stejne jako praktikujici :)
    SEPHORA
    SEPHORA --- ---
    SIUDELAOIPOOIK: asi ho nechapes, on s nama jen tak nepujde, ale bude to tu dlouhodobe organizovat a promyslet ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam