• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DRAGONjaponská literatura
    KRUDD
    KRUDD --- ---
    Co jsem četl, tak moje pořadí je:

Kafka
    Norské Dřevo
    Konec světa & Hardboiled Wonderland
    Afterdark
    KYSELINA
    KYSELINA --- ---
    Moje pořadí je:
    Kafka
    Norské dřevo
    Sputnik
    WENCA
    WENCA --- ---
    MYKESH: jj, chystam se na to
    MYKESH
    MYKESH --- ---
    DRAGON: ja to mam podobne: 1.norske drevo,2.wonderland,3.kafka
    KAREN
    KAREN --- ---
    DRAGON: pockej, a to je vzestupne, nebo sestupne?;)
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    misto Hardboiled bylo na Jih od hranic. Doufam ze bude prelozeno v brzke dobe vic veci.
    WENCA
    WENCA --- ---
    DRAGON: a predtim jsi to poradi mel jak?
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    tak sem se konecne dostal k Hardboiled Wonderland a docetl, musim rict, ze Haruki opet nezklamal. Rekl bych ze poradi oblibenosti jeho knih se zmenilo :)
    Norske drevo
    Kafka
    Hardboiled Wonderland

bravo, chci vic :)
    LASTNIGHT
    LASTNIGHT --- ---
    GONZAA: Spíš nepozorně čtu a unáhleně reaguju.

To all: Co říkáte na Murakamiho jednu z prvních knih ( do češtiny přeloženou až po Kafce, ačkoli Kafka je volné pokračování...) Konec světa?
    GONZAA
    GONZAA --- ---
    LASTNIGHT: tak snad jsem to v mém tvrzení nepopíral pokud to tak vyznelo špatně se vyjadřuju
    LASTNIGHT
    LASTNIGHT --- ---
    GONZAA: Neprožívat přběh knihy, která Tě vezme je jako nečíst =)
    MYKESH
    MYKESH --- ---
    BECKO: ted to mam rozecteny a podle me to ma pomalejsi zacatek,ale pak to nabere tempo a ted se mi to hodne libi a tesim je az se spoji ty dva pribehy v jeden
    KATIA
    KATIA --- ---
    BECKO: souhlas s tim, ze nektere casti byly nudne. ono to celkove vyznelo pro me spis jako povidka nez cokoliv jineho, ale ve finale me hrozne dostala ta atmosfera, jedinecnost jedne noci....

btw. zrovna hard-boiled ma podobnou strukturu, jakoby ctes dva oddeleny pribehy, ktery se v urcity fazi zacnou propojovovat...
    mne se hodne blbe cetly nektery pasaze ve windup bird, protoze tam vklada ruzny zdlouhavy historicky zalezitosti, ale ono v celku sem to potom ocenila, protoze ja mam jinak tendenci jeho veci hrozne hltat a bavi me ty konstrasty mezi jednotlivejma pasazema, jak si s tim hraje... a totez se da ocenit i u after darku...
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    BECKO: presne tak ;)
    BECKO
    BECKO --- ---
    DRAGON: no doufám že ten Konec světa & Hard-boiled Wonderland mu u mě trochu spraví reputaci, protože Afterdark teda bohužel zklamal - abych byla přesná tak mi přijde jakoby to dal napsat někomu jinýmu kdo jenom kopíruje jeho styl, ale nemá jeho šťávu
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    BECKO: pro mne jeho nejslabsi kniha
    BECKO
    BECKO --- ---
    KATIA: dočetla sem ho včera a nijak zvlášť mě nenadchnul, škoda.. u pasáží kdy popisoval spící Eri Asai a ty hrátky s televizí sem se dokonce nudila
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam