• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DRAGONjaponská literatura
    KATIA
    KATIA --- ---
    tak jsem se konecne dostala k 'after dark' a moc jsem si to uzila. precetla jsem to asi za dva dny :-)
    BECKO
    BECKO --- ---
    DRAGON: nevšimla, objednáno, díky za tip
    GHOSTDOG
    GHOSTDOG --- ---
    CCOFFEE_DRINKER: myslim ze tohole rozdeleni uvadeli i nekde v doslovu...realisticke byly uvadeny Norske drevo a Na jih od....
    KATIA
    KATIA --- ---
    DRAGON: ja bych rekla, ze to vidim rekneme jako kontinuum :) nektere veci jsou surrealisticke rekneme v hodne psychologicke rovine, nektere jsou surrealisticke uz naprosto materialne, napr. v end of the world, tam nektery veci, co popisuje, jsou uz dost scifi...
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    CCOFFEE_DRINKER: ja surealisticke prvky vnimam ze vsech jeho praci, muzes to nejak rozvest?
    CCOFFEE_DRINKER
    CCOFFEE_DRINKER --- ---
    Murakamiho romany se daji asi rozdelit zhruba do dvou skupin. Ty jedny jsou vice realisticke, a ty dalsi jsou vic crazy a spise zasahuji do surealistickych rovin. Ja osobne vic ujizdim na jeho romanech toho druheho typu, ale kazdy ma svuj vkus. :)
    MYKESH
    MYKESH --- ---
    DRAGON: presne tak,ja myslim ze v tech knizkach si kazdej clovek najde neco co se mu libi a nekde je toho vic,nekde min
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    já bych tu vážně asi nesrovnával, každý člověk má oblíbenou jiné téma, nelze říct, co je lepší, imho. Bych to možná shrnul, že jsou to kvalitní knihy a hotovo :)
    KATIA
    KATIA --- ---
    KAREN: mne hlavne prijde, ze je to neporovnatelny, nektery jeho knizky jsou fakt jinde ;-)
    KAREN
    KAREN --- ---
    MYKESH: treba na Kafku rozhodne nema;)
    MYKESH
    MYKESH --- ---
    me se teda to norsky drevo libilo zatim nejvic z toho co sem od nej cet
    GONZAA
    GONZAA --- ---
    LASTNIGHT: tak nesmíš to zas tak moc prožívat i když taky jsem měl podobný pocit ale je třeba si uvědomit že autor je tak nemyslel:-)
    LASTNIGHT
    LASTNIGHT --- ---
    Haruki Murakami - včera jsem přečetla jeho Norské dřevo, znáte? Dost mě to poznamenalo =))
    SUBVERSION
    SUBVERSION --- ---
    DRAGON: HURA
    uz jsem nedoufala ze to vyjde v cestine.. nejlepsi z toho co jsem od nej cetla
    KATIA
    KATIA --- ---
    KAREN: a to kafka je teda podle me jeste mirnejsi, stejne jako treba wind-up bird chronicle... i kdyz oproti treba norskemu drevu je to velkej ulet :-)
    KAREN
    KAREN --- ---
    DRAGON: cha, zrovna sem to dneska koupila jako darek bratrovi... v doslovu se tvrdi, ze Kafka na pobrezi mel bejt tak trochu pokracovanim tohoto. na prvni pohled to pusobi - pro me prekvapive - dost sci-fi.))
    KATIA
    KATIA --- ---
    DRAGON: ja jsem to cetla uz pred nejakou dobou v anglictine... je to hodne sci-fi, vic asi nez cokoliv jinyho, co jsem cetla... ale je to hrozne zajimavy v tom jak se tam prolinaj dejovy linie... a vic neprozradim, protoze v tom je prave to kouzlo :)
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    jak jste si jistě většina všimli, vyšel v odeonu nový Haruki - Konec světa & Hard-boiled Wonderland
    http://www.kosmas.cz/knihy/142191/konec-sveta-hard-boiled-wonderland/

tak dejte vědět, jak se vám to líbilo (hlavně ale žádný vyzrazování děje ;)
    KATIA
    KATIA --- ---
    GHOSTDOG: ja doufam, ze nebudu moc litovat, ale zase se snazim verit, ze pristi rok bude zajimavej, mystickej a tak.... ;-)

btw. ona nejaka vec od murakamiho konec ma? mne to teda prijde opravdu malokdy... spis takovy docasny pozastaveni pribehu...
    GHOSTDOG
    GHOSTDOG --- ---
    KATIA: zavist...kdybych nemela moleskine tak do nej jdu taky:-)

BECKO: me prislo ze to ani zadny konec nema...Pro me to bylo docela zklamani...ale mozna tomu dam jeste jeden pokus...Ted ctu od murakamiho Wild sheep case a zatim super...

BTW vsimli jste si jak v kazdeho murakamiho knizce vystuuje nejaka kocka?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam