• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DRAGONjaponská literatura
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    dnes mi přišel dopis od Harukiho, tak kdyby někdo měl zájem..

Dear All, Since the big earthquakes hit Japan in the afternoon of Friday, 11th March 2011, we have received so many heartfelt messages from all over the world and truly appreciate your sympathies and encouraging words. I would like to reply to each of you separately, but please allow me to send this message to you all on my return to... the office after the anxious weekend. Luckily, Haruki Murakami and his family were away from Japan when the earthquakes struck and are still in a safe place. Also, all his staff members in Japan are okay and have got no direct damages. As you should know from media reports, the earthquakes and tsunamis have caused serious damages in northeastern Japan. So far, Tokyo is safe, though we are still frightened by aftershocks and possible induced quakes. I really hope that as many lives as possible are saved and believe your prayers reach suffering people in this country. With many thanks and best wishes, Assistant to Haruki Murakami (3/14/11).
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    Lidi, co takhle nekdo nejaky e-book archiv, nemate? Koupil sem si ctecku, tak bych ji rad zcasti zaplnil japonskou tvorbou.

domo arigato gozaimasu :)
    WENCA
    WENCA --- ---
    Poslední samuraj Jukio Mišima: Život jako seppuku | Česká pozice
    http://www.ceskapozice.cz/magazin/special-report/posledni-samuraj-jukio-misima-zivot-jako-seppuku
    WENCA
    WENCA --- ---
    DOBINKA
    DOBINKA --- ---
    HEROLD: gratuluju, Herolde! :) knizku muzu aspon pujcit :) (kdyz uz je po tom svatku, ze)
    HEROLD
    HEROLD --- ---
    DOBINKA: svatek uz je prave passe.. :)
    DOBINKA
    DOBINKA --- ---
    HEROLD: ;) ja vcera v noci v metru docetla Slam a pustila se do toho Murakamiho prave. po prvni povidce to vypada moc dobre, zatim libi. s tim svatkem jinak dobry ;) mame uz gratulovat?
    Mitchella jeste neznam, ale kdyz je k doporuceni, tak po nem taky kouknu.
    HEROLD
    HEROLD --- ---
    DOBINKA: ja už jí dostanu k svátku, až narazim na osobu, co mi ji k tomu svátku koupila.. a taky se nemůžu dočkat.. mimochodem, čtete někdo Davida Mitchella? přiznaně inspirovaný autor murakamim.. zatim sem se dostal k jeho prvotině Hybatelé a teď dočítám sencislo9 (celý se odehrává v japonsku s japonskými postavami).. doporučuji!
    DOBINKA
    DOBINKA --- ---
    DRAGON: ja uz ji mam objednanou a nemuzu se ji dockat!
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    WENCA: přesně tahle povídka v tý knížce je. A je skvělá, trochu HardBoiledWonder..
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    vysel dalsi H. Murakami - Po Otřesech
    zhltnul sem to během tří hodin, docela prima sbírka povídek. Konečně něco pěknýho po Běhání :)
    ORAETLABORA
    ORAETLABORA --- ---
    Třeba to ještě někdo neviděl, v neděli proběhne jako každý rok v Praze AKI MACURI!

více info (program atd.) na stránkách Česko-Japonské společnosti
    Česko-japonská společnost - AKTUÁLNĚ
    http://japan.cz/index.php?menu=1
    WENCA
    WENCA --- ---

znate to nekdo?
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    ORAETLABORA: já běhám a píšu jen občas a tahle knížka mi příjde snad to nejhorší co kdy napsal. Ten doslovnej, popisnej styl mně skoro až uráží. Pro koho je vlastně ta kniha psaná? Pro patnáctiletý děti? Pro lidi po mozkový mrtvici? Takhle ne, pane Murakami.
    WENCA
    WENCA --- ---
    ORAETLABORA: ja jsem v pulce a moc se mi to libi. asi protoze pisu i beham. :)
    ORAETLABORA
    ORAETLABORA --- ---
    Haruki Murakami
    O čem mluvím, když mluvím o běhání
    --
    Tak se přiznejte, kdo už to má a přečetl? Vaše názory, hm? Za sebe musím říct, že mně to moc nedalo. Bohužel nepíšu ani neběhám, takže zkušenosti autora nemohu porovnávat se svými. Všude se psalo, že je to jen pro opravdové fandy, běžce, či začínající spisovatele, takže to asi padlo do nesprávných rukou. Počkám si spíš na další román. Každopádně, můj táta to velmi ocenil, je také maratonec (účastnil se i v knize zmiňovaného maratonu v NY) a tahle knížka nám přinesla alespoň jeden hezký společný dialog..
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    KAREN: nemám rád filmové kritiky, kteří se neumí odpoutat od předlohy a sledovat film nezaujatě. Pokud někdo čekal, že film Noruwei no Mori bude stejně kvalitní jako knižní předloha, tak čekal na Godota. A po přečtení týhle recenze mám pocit, že pan Procházka je touto knihou nedotčen :)
    IPJI
    IPJI --- ---
    ORAETLABORA: Tak to bych chtel taky videt.
    WENCA
    WENCA --- ---
    HEROLD: ja si to jeste nekoupil. ta recenze z odkazu zni fajn.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam