• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DRAGONjaponská literatura
    WENCA
    WENCA --- ---
    WENCA
    WENCA --- ---
    Old Magazine Cover of Murakami « Giant Robot
    http://www.giantrobot.com/photos/old-magazine-cover-of-murakami/
    NILA
    NILA --- ---
    Predvčerom sa mi dostala do rúk "nová" kniha od Óeho - Seventeen, Sexuální bytost (Sevuntin, Seiteki ningen)
    dokončila som zatiaľ iba Sevuntina, ale odporúčam, bravúrne spracované emócie a vnútorný boj, nehovoriac o tom ako sa to dá mimoriadne pripodobniť modernej dobe.

http://www.kosmas.cz/knihy/161990/seventeen-sexualni-bytosti/
    EPOMI
    EPOMI --- ---
    WENCA: Taky jsem četla, a určitě doporučuju.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    WENCA: jo, je toskvely, pan Žabák je sympaťák ,)
    WENCA
    WENCA --- ---
    tohle jste nekdo cetl?

Amazon.com: After the Quake: Stories (9780375413902): Haruki Murakami: Books
    http://www.amazon.com/After-Quake-Stories-Haruki-Murakami/dp/0375413901
    FLYBOJ
    FLYBOJ --- ---
    jeste se teda zeptam: mate nekdo tip na nejakej popik ve vecernim meste? O lidech, prace vs zabava, karaoke, videohry, klidne nejakej zvrat...
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    AGOG: mne bylo nevolno kdyz popisoval scenu v bordelu, ja mam hodne velkou fantazii, tak nevim, musel sem to na chvili zaklapnout :)
    o identite japoncu, strachu z neznameho etc sem necetl nic, proste sem si tu knizku koupil uplne nahodou, nic sem o nem nevedel a dost me potesila :)
    AGOG
    AGOG --- ---
    DRAGON: Tak nevím, mě to přišlo hodně pro efekt, žádné dávicí projevy jsem nezaznamenal :-) Nerozumím tomu pozdvižení, nebyt detajlně popsaného násilí tak je to celkem o ničem. Takové to, že je to o hledání identity japonců, strachu z toho čemu nerozumí, reflexe současné generace atd. sie to tam je, ale neni to nijak sugestivní.
    FLYBOJ
    FLYBOJ --- ---
    DRAGON: jsem zvedavej, dnes se do toho pustim:)
    FLYBOJ
    FLYBOJ --- ---
    AGOG: mluvis o afterdark nebo v polevce?
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    jinak kdybyste nekdo mel nejaky E-Books japonsky, tak bych byl rad (myslim prelozene do cz) :)
    Murakamiho netreba, toho sem precetl komplet az po behaci knihu :)
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    FLYBOJ: In za miso supo je naprosto genialni kniha, i kdyz sem v jedny pasazi mel chut zvracet :) fakt paradni, rozhodne doporucuju, ten clovek ma takovy styl, ze to neni mozny :) ale je to hodne brutal.
    AGOG
    AGOG --- ---
    FLYBOJ: Nejak mě to nevzalo a atmosfétu nočního Tokia mi to nenavodilo.
    FLYBOJ
    FLYBOJ --- ---
    BARUNKA: To jsem rad, ze to rikas (Hitomi Kanehara Hadi a Nausnice a taky nebyla spatna,ale Ryu je lepsi nez Hitomi.) Hadi a Nauscnice, potom co jsem cetl komenty, me moc nelaka.
    FLYBOJ
    FLYBOJ --- ---
    book:
    Jinak po Kafce na pobrezi jsem se ted pustil (docitam) do Afterdark, ktera je pro me zatim prijemne prekvapeni. Delkou sice spis delsi povidka, ale stoji za to. Tematicky me nocni Tokio zajima hodne, proto mam jeste pripraveno od Rju "V polevce miso" - cetl nekdo? Doporuci?
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    pdf, txt, doc, nic vic nemam :))
    NILA
    NILA --- ---
    DRAGON: ja potrebujem len tituly, vydavatelstvá a isbn;)
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    NILA: nieco mam, ale doma :) ale mozna mam nieco v e-readeri :)
    NILA
    NILA --- ---
    Drahí a milí, neviete tu niekto o slovenských prekladoch japonskej beletrie? našla som od roku 1988 len 6 kusov preložených do slovenčiny a to mi príde desivo smutné a nechce sa mi tomu veriť:/
    ďakujem za akúkoľvek pomoc;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam