• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DRAGONjaponská literatura
    FLYBOJ
    FLYBOJ --- ---
    NILA: To jsem jeste nectl, ale posupem casu si od nej prectu vse. Napr. pan Nakata a spol. z Kafky me dostal taky :)
    NILA
    NILA --- ---
    FLYBOJ: ten som dnes zacala po druhy krat, tentoraz v anglictine, uvidime ci bude lepsi ako ceska verzia..kazdopadne Konec sveta radim medzi Murakamiho top.

A ked sme pri tom, co hovorite na 1Q84? Po 40 stranach som to vzdala a odlozila na sustredenejsie casy..
    FLYBOJ
    FLYBOJ --- ---
    NILA: Ok, zkusim. Doctu Konec sveta od Murakamiho, ktery me po cca 50% bavi strasne moc a prectu si.
    NILA
    NILA --- ---
    FLYBOJ: docitane vcera, mne sa to pacilo velmi, dej bol sice trosku monotonny, ale citanie do mestskej hromadnej dopravy plnej dochodcov je to viac ako idealne;)
    WENCA
    WENCA --- ---
    HEROLD
    HEROLD --- ---
    dočetl jsem nekonečnou, téměř průzračnou modř a zjistil, že rjú murakami natočil i film.. nevěděl byste někdo kde sehnat?
    Kagirinaku toumei ni chikai blue (1979) - IMDb
    http://www.imdb.com/title/tt0080357/
    VIDOCQ
    VIDOCQ --- ---
    FLYBOJ: četl ale nedočetl, protože mi to přišlo hrozně nudné
    FLYBOJ
    FLYBOJ --- ---
    Cetl nekdo Konec stříbrného věku? Ted jsem na to narazil. Satira by to mohla byt dobra.
    FORDOVA
    FORDOVA --- ---
    Lubomír Ondračka, nakladatelství Ex-Oriente, právě vydal Kodžiki, Kroniku dávného Japonska. V nákladu pouhých 1000 výtisků, za neuvěřitelně nízkou cenu 270,- Kč. Překlad Karel Fiala.
    MOJO_RISIN
    MOJO_RISIN --- ---
    ahoj, napadá vás prosím nějaká, již existující povídka, báseň či jakýkoli další literární útvar, který by měl za hlavní motiv:

- setkání s ženou, iluzivní vytvoření hodnot o ní a pak zcela rozdílné zjištění
    - vztah s ženou a poté zjištění, že je to vlastně muž

díky za tip
    SADAKO
    SADAKO --- ---
    Tak mám za sebou prvního Murakamiho (Rjú, aby bylo jasno) - V polévce miso. Pěkné. I jazykem se mi to líbilo - nečinilo mi problém si představit, že by to takhle kluk, živící se prováděním po zábavní čtvrti, klidně odvyprávěl. Akorát nevím, jestli jsem já tak otrlá, nebo zbytek lidstva tak přecitlivělý, ale scéna v klubu mi přišla poněkud bizarní, ale ne nijak zvlášť nechutná.
    Takže další budou asi následovat - byť ne teda hned, teď mě čekají Ohně na planinách.
    WENCA
    WENCA --- ---
    WENCA
    WENCA --- ---
    Old Magazine Cover of Murakami « Giant Robot
    http://www.giantrobot.com/photos/old-magazine-cover-of-murakami/
    NILA
    NILA --- ---
    Predvčerom sa mi dostala do rúk "nová" kniha od Óeho - Seventeen, Sexuální bytost (Sevuntin, Seiteki ningen)
    dokončila som zatiaľ iba Sevuntina, ale odporúčam, bravúrne spracované emócie a vnútorný boj, nehovoriac o tom ako sa to dá mimoriadne pripodobniť modernej dobe.

http://www.kosmas.cz/knihy/161990/seventeen-sexualni-bytosti/
    EPOMI
    EPOMI --- ---
    WENCA: Taky jsem četla, a určitě doporučuju.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    WENCA: jo, je toskvely, pan Žabák je sympaťák ,)
    WENCA
    WENCA --- ---
    tohle jste nekdo cetl?

Amazon.com: After the Quake: Stories (9780375413902): Haruki Murakami: Books
    http://www.amazon.com/After-Quake-Stories-Haruki-Murakami/dp/0375413901
    FLYBOJ
    FLYBOJ --- ---
    jeste se teda zeptam: mate nekdo tip na nejakej popik ve vecernim meste? O lidech, prace vs zabava, karaoke, videohry, klidne nejakej zvrat...
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    AGOG: mne bylo nevolno kdyz popisoval scenu v bordelu, ja mam hodne velkou fantazii, tak nevim, musel sem to na chvili zaklapnout :)
    o identite japoncu, strachu z neznameho etc sem necetl nic, proste sem si tu knizku koupil uplne nahodou, nic sem o nem nevedel a dost me potesila :)
    AGOG
    AGOG --- ---
    DRAGON: Tak nevím, mě to přišlo hodně pro efekt, žádné dávicí projevy jsem nezaznamenal :-) Nerozumím tomu pozdvižení, nebyt detajlně popsaného násilí tak je to celkem o ničem. Takové to, že je to o hledání identity japonců, strachu z toho čemu nerozumí, reflexe současné generace atd. sie to tam je, ale neni to nijak sugestivní.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam