MASTA: Ha, to mě motivovalo abych si to schválně zkontroloval na FightMatrixu, takže v tuhle chvíli je to takhle (a za chlapy je to Procházka, celkově samozřejmě Pudilová, mimo ní se do TOP 15 z našich zemí myslím ještě nikdy nikdo nedostal)
HW: Pešta #59
LHW: Procházka #25, Vemola #48, Vegh #46
FW: Buchinger #49
BW: Deak #91
WBW: Pudilová #11
WSW: Šormová #32
Osobně jsem Deaka čekal o něco výš a celkově mě překvapilo, že žebříčkově Slovensko nad ČR vůbec nemá takovou převahu jakou bych čekal.
Historicky se zdá, že pro ČR a SR chlapy je dvacítka tak nějak limitem. Úplně nejníž to dotáhl Végh, ten byl v jednu chvíli sedmnáctka. Buchinger osmnáctka, Procházka 21 a Pešta 24. Posouzení jestli je těžší udělat to v pérové, polotěžké nebo těžké nechám už na ostatních :)
A ještě mě zaujalo, že Vemolových aktuálních 48 v LHW je vlastně jeho nejlepší umístění v historii, výš nikdy nebyl ani v UFC.
Za mě bych tedy Buchingerovi přiklepl aktuální dvojku s tím, že historicky buď asi 1 nebo 2 (to má s Véghem, oba se na té slušné úrovni drželi dva, resp. tři roky, takže to nebyla jedna dobrá výhra jako třeba u Pešty). S tím, že Procházka už to dva roky taky drží, takže výhledově na tom není špatně.