• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VESNACHBojova umeni jako sport. Souteze, turnaje, zavody, mistrovstvi | MMA,K1,BOX,BJJ,JUDO,GRW: UFC Who is the best fighter in the world?
    ROMI
    ROMI --- ---
    BOBESH: jo dik, ja si nevsiml, ze strickland nabehl zvenku, ja koukal na toho zapasnika, tak jsem to nechapal :)
    BOBESH
    BOBESH --- ---
    ROMI: souvislosti proc Moicano napodobuje nabeh Stricklanda, nebo souvislosti nabehu Stricklanda do klece? :)) moc ti k tomu nepovim :) nabeh tam, pac typek na ne neco porvaval nebo co... ze ten nabeh byl divnej, pac tam mezi tim shazoval este pantofel, jak nakej pantata bude asi duvod proc to Moicano napodoboval :)
    ROMI
    ROMI --- ---
    BOBESH: Tam nejak nechapu souvislosti po ránu
    BOBESH
    BOBESH --- ---
    BOBESH: presny :))
    😂 Renato Moicano's best Sean Strickland impression from that incident with another fighter.
    https://x.com/showmethepod/status/1940863251132436665
    BOBESH
    BOBESH --- ---
    PLOMBDENTIST
    PLOMBDENTIST --- ---
    zbytecne se nechal zatahnout do trashtalku, btw ankalaev ma taky hotovou vejsku :-)
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    PLOMBDENTIST: No reagoval v duchu původního tweetu. Takže zas tak ostré to v tomhle kontextu není.
    PLOMBDENTIST
    PLOMBDENTIST --- ---
    BOBESH: Prochazka si taky najal Aliho Abdelazize?
    BOBESH
    BOBESH --- ---
    YGGDRASSIL
    YGGDRASSIL --- ---
    CAIDEL: s nabozenstvim to imho nema zas tolik spolecnyho. driv frcelo woke, ted zacina frcet trump, takze kdo ma realne malyho jezise, tak driv radsi delal, ze nema zadnyho jezise, a ted zase bude delat, ze ma velikanskyho jezise.
    to je akorat normalni svazactvi soubyznysu - mas obcas par zasadovejch vyjimek, kterejm se da verit, ze maji opravdu svuj a pevnej svetonazor, ale hlavni stado vzdycky mava tou vlajeckou, ktera je zrovna u mocnejch v mode. ufc v tom neni vyjimka, prestoze je tam samozrejme trosku jinej bias, nez ma treba hollywood.
    Ja bych tomu rikal spis zeitgeist, rozhodne ne "postupujici nabozenska radikalizace v US". Vem si, ze pet let zpatky kazdej nosil na ksichte dve rousky a v kapse sprejicek na desinfekci, i kdyz jeste mesic predtim byl schopnej lizat prdel neznamy slecne na hajzlech za diskotekou, a taky tomu nerikas hygienicka radikalizace:D
    LUCIEN
    LUCIEN --- ---
    Ben Askren has successfully undergone a double lung transplant.

Tohle nabralo rychlý (a strašidelný) obrátky.
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    BOBESH: Hodně podobné předzápasu Rodrigues/Hermansson, tam to možná bylo ještě tvrdší.
    BOBESH
    BOBESH --- ---
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    STAROJDA: To co všechno zmiňuješ je samozřejmě pravda, ovšem taky je to o tom, že v minulosti někdo něco takového kvákl... a ticho, cringe... teď tu frázi zamumlá každý druhý a stadion tleská.

A dobře, vztah mezi MMA a náboženstvím není na první dobrou zrovna patrný, ale jinak samozřejmě UFC jede na té nejvyšší vlně veškerého toho novofašismu, techbros utopií a podobných hento tento sraček, protože Dana White - a pak už se na to nabaluje přátelství (a stejné hodnoty) s Trumpem, soukromé turnaje pro Zuckerberga, nápady jako cvičení agentů FBI v UFC a tak podobně :))

Ale to už odbočuji. Chtěl jsem jenom nadávat na ty cringe momenty s Ježíšem. Dost mi to připomíná oldschool válčení, proti sobě dvě řady děl, dvě armády a na obou stranách současně pochodují vojenští kaplani a žehnají všemu okolo :)
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    CAIDEL: To bych řekl, že to moc hrotíš, tu svojí hypotézu. Jasně, možná náboženství v US víc posiluje, ale tam to bylo vždycky výrazný. Že by to mělo vliv na MMA se mi nezdá.

To že bojovníci provolávaj Ježíše, to bych viděl spíš že je tímhle:
    - V UFC seš vyvolenej, na vrcholu. Máš pak pocit, že při tobě stojí nějaká síla.
    - Jako bojovník hledáš jakýkoliv boost k výkonu. Takže modlení, vztáhnutí se k svému rodnému náboženství se nabízí.
    - S bojovníky pracujou mentální koučové. Tuším, že přilnutí k bohu (pokud už je tam bazální vztah) je docela fajn nástroj jak nasměrovat psychiku bojovníka. Jak ho zbavit depresí atd. Jako u alkoholiků, kteří vírou substituují jiné problémy.
    - Řada bojovníků nebudou intelektuálové a pozápasové rozhovory pro ně jsou oříšek. Říct profláknutou frázi v souladu s tím vším co jsem psal, to je jednoduchý.

Ale jo, taky si toho všímám víc a cringuju z toho. Víc mi sedí přístup Jirky, který duchovno řeší dost (včetně křesťanství), ale ví že to je niterná věc, kterou nemusí hlásit do každého mikrofonu.
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    PLOMBDENTIST: Nebo spíš proč se ho na to Rogan debilně ptá. Sám Topuria normálně už před zápasem říkal, že jasně, Paddy je jméno, ale k titulu musí prostě udělat ještě jednu výhru.

Za mě tedy poznámka pod čarou: V MMA je poslední dobou podle mě docela slušně vidět postupující náboženská radikalizace v US. Dřív měl poznámky o Ježíši sem tam někdo a byly to známé "více věřící" případy, teď už klasický kolečko "My lord and savior, Jesus Christ" hlásí každý druhý fighter a pokřiky USA, USA! už nejsou vyhrazené pro nějaké specifické vyhajpované případy typu USA/Rusko, USA/Brazílie, ale někdo s tím skandováním obvykle začne už u druhého předzápasu typu USA/Anglie :)
    BOBESH
    BOBESH --- ---
    hele kdo byl taky v kleci! :D mi pripomina toho fotra od Tysona Furyho
    Sean Strickland rushes cage, attacks fighter at Tuff-N-Uff 145
    https://youtube.com/shorts/nT7A5ba6o7U?si=bc0oo_E_HbAqPNcI
    PLOMBDENTIST
    PLOMBDENTIST --- ---
    BOBESH: tady je nazorne videt rozdil v kvalite, zatim co herbert po te trefe zamrznul a nechal torpuriu nastartovat autopilota, torpuria nedal oliveirovi zadnou sanci na comeback
    PLOMBDENTIST
    PLOMBDENTIST --- ---
    BIOBOID: proc jim teda dava prostor, aby lezli do klece
    BIOBOID
    BIOBOID --- ---
    Matchupy chce dělat Dana s týmem, ne zápasníci sami…
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam