OMNIMOR: Nevytvářet si žádné rezervy do budoucna je vzhledem k okolnostem jako spolejhat se na to, že budeš chodit do konce života pro vodu k prameni, ve kterým je sice zatím vody dost, ale každým rokem evidentně vysychá...
Nejde o to zasypat ten státní pramen a spolehnout se na soukromou pumpu, jak se mi tady snažíš pořád podstrkovat. Jde o to připravit si alespoň částečnou alternativu, pro případ že státní systém selže (nebude tam vody dost). Já také nesouhlasím s druhým pilířem mimochodem. Nemám rád "regulace" čehokoli. Pokud to bude fungovat jak říkáš (postará se práceschopná mladší generace), já budu jenom rád a za ty nasyslený prachy, pokud z nich něco zbude, vyliju každej den na zem panáka za starýho dobrýho OMNIMORA co měl tenkrát pravdu. Ale zatím všechno nasvědčuje tomu, že to tak pravděpodobně nebude. A je rozumný se na to připravit (jakkoli - investice, spoření...). Chce se mi dodat - nikdy nedovol aby ti ideologie zatemnila mozek ty bláznivej bolševiku, ale neudělám to.
OMNIMOR: Ok tady nemá cenu se dohadovat, protože žijeme oba v jiným světě.
Já vidím příčinu toho, proč dnes mladí lidé nechtějí mít děti úplně jinde než ty. Nevěřím že je to v sociální nejistotě. Naopak se mi zdá, že v sociálně slabších regionech se porodnosti vesele daří. Dnes se prostě lidi nechtějí v 18 letech brát a zakládat rodiny, protože prostě mají jiné možnosti. Můžou studovat venku, cestovat, nebo se jinak realizovat...inu svoboda už je taková. Za soudruha Husáka byly jak známo karty rozdány jinak a výsledky jeho experimentů se tudíž nedají aplikovat na dnešní podmínky. To je idealismus skoro tak směšný jako nostalgie po normalizačních časech...
OMNIMOR: a do třetice - "
v tom idealnim pripade si jen vyzvednes a uplatnis sve nasporene prostredky. Ale v pripade, ze budou znehodnoceny, budes dolejzat naopak ty a zaplava dalsich, za statem..." proč bych měl já dolejzat za státem? Celý produktivní život vše platím jako ostatní, takže na to budu snad mít stejný nárok jako ty ne?...Radši teď napiš jak dopadnou ti co se bodou držet tvých rad...tzn: netrhat si od huby, neinvestovat, nešetřit a spoléhat se pouze na stát, že se postará...