• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PYZDAOranzova nocni mura ???
    BONGI
    BONGI --- ---
    OMNIMOR: To vis jen z te tve Wikipedie, cti take dal :
    " Stanovené ceny byly o něco nižší než dosavadní ceny na volném trhu, kde bylo zboží málo, ale při snížení mezd, důchodů a dalších příjmů na pětinu šlo o ceny vysoké. Projevil se tak náhlý pokles životní úrovně, neboť náklady vzrostly o 29 procent, zatímco mzdy jen o 4,5 procenta. Pokles reálných mezd v roce 1953 dosáhl 12 procent.
    Výsledkem měnové reformy z června 1953 byla řada osobních a rodinných tragédií, kdy lidé přišli o celoživotní úspory, plnění z pojistných smluv a další finanční produkty. Proti měnové reformě se konala i řada stávek po celé republice - například v ostravských dolech, Třineckých železárnách, Motocyklových závodech ve Strakonicích a ČKD Praha-Vysočany. Největší odpor proti reformě vypukl v Plzni, kde škodováci - tehdy zaměstnanci ZVIL - byli již v průběhu výměny peněz zatýkáni, vězněni, propouštěni z práce, vysídlováni do pohraničí či umísťováni do táborů nucených prací."

Zdroj: http://finance.idnes.cz/koho-nejvice-poskodila-menova-reforma-dx3-/bank.aspx?c=A030526_120107_fi_osobni_zal
    CICO
    CICO --- ---
    OMNIMOR: ... kua, Tlustec, občas buď zticha, zejména, nevíš-li o věcech očividně vůbec nic...žádné "triky Škodovky" a vůbec žádná trika, nýbrž logická nasranost x milionů Čechoslováků a dokonce tehdy nechybělo mnoho a zkurvený bolševik měl existenční problém...
    OMNIMOR
    OMNIMOR --- ---
    BONGI: pokud vim, tak nepokoje vznikly kvuli triku skodovky, co jim vyplatila umysklne vyplatu drive, aby to bylo jeste "za stare penize", nikoli za novou, silnejsi pomenovou korunu.
    OMNIMOR
    OMNIMOR --- ---
    IF_: nezavid, evi.
    BONGI
    BONGI --- ---
    OMNIMOR: Ano, a proto byly delnicke boure ( ucast i nekterych komunistu ) v Plzni. Necti jen komunistickou propagandu, tahle reforma nejhur postihla drobne stradaly, zemedelce a zivnostniky!!!! Velci investori uz v 53 neexistovali, kde jsi vzal tu burzoasii?
    IF_
    IF_ --- ---
    OMNIMOR: Myslíš křečkovali jako ty teď?
    OMNIMOR
    OMNIMOR --- ---
    BONGI: menova reforma byla nevyhnutelna, plno lidi si po valce kreckovalo uspory, cimz blokovali spotrebu. potraviny byly na listky, nemovitosti za hubicku... ano, tak se soudruzi vyporadali s burzoasii (socialni nuzky secvakly - tento reset nastaval pravidelne co lidstvo lidstvem je).
    OMNIMOR
    OMNIMOR --- ---
    "As the financial crisis has turned to an economic one, it appears that those running a closed economy may be in better shape to weather the storm...In contrast, the countries that opened the most to the international capital markets, and that sought to bring in business with relatively lax regulations, now are suffering the most."

I know what you're thinking: It's like "newsflash - deregulation and neo-liberalism doesn't work!!!" - as if we didn't know that.
    BONGI
    BONGI --- ---
    LOPIK: Ano, ma. Znovu pripominam menovou reformu - ze dne na den v 53 roce. Nepokoje resila armada a obcane prisli o uspory. :D
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    ADMIX: Státní krach je něco jinýho, než když zkrachuje kampelička - stát nezmizí, pořád musí fungovat, vybírá daně, občani mu zůstanou, stejně jako území. Navíc má takový ty "nestandartní možnosti" jak podobný situace řešit.
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    OMNIMOR: Protoze statu se nic takoveho stat nemuze, ani nestava ... i lol'd
    CRANK
    CRANK --- ---
    OMNIMOR: Zatím mě to tu baví, dík. I za to že jsi se vrátil. Bez tebe tu nebyla vůbec žádná zábava.
    OMNIMOR
    OMNIMOR --- ---
    Uhadnul, tak vesel mazej pryc! :)
    OMNIMOR
    OMNIMOR --- ---
    aneb ocekavany vysledek. uz tu byly kampelicky, uz tu byly soukrome privatizacni fondy, a vse vzdy koncilo leda slzickami duverivych obcanu a statnimi sanacemi dusledku... jdete uz s tou privatizaci, ehm, chci rict rozkradanim, do zadele, modri soudruzi :P. ac dnes ponekud cernate a hnednete :).
    CRANK
    CRANK --- ---
    OMNIMOR: Tak uhádnul jsem to nebo ne? Jestli jo, chci cenu. Alespoň legrační obrázek s tlustcem.
    CRANK
    CRANK --- ---
    OMNIMOR: Po státu? :-o
    OMNIMOR
    OMNIMOR --- ---
    TEKKIT: Zkusenosti ukazuji, ze selhavaji opakovane naopak soukrome pilire (staci se podivat k sousedum). Stat selhavat nesmi, a poud by se k tomu schylovalo, muze zvysit dan, zavest povinnost civilnich sluzeb, uplatnit nejakouformu krizovych srazek a podobne. soukromy fond proste zbankrotuje, a hadej, po kom jeho ucastnici budou pozadovat kompenzace?
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    Plivat na minulý režim je nesmysl, míní zakladatel JZD Slušovice Čuba - Deník.cz
    http://www.denik.cz/z_domova/plivat-na-minuly-rezim-je-nesmysl-mini-zakladatel-jzd-slusovice-cuba-20121016.html

tohle mi pripomina vnejsi myslenkove pochody Tlustece...

Na televizi se nedívám, noviny nečtu.
    ...
    Když přijdu domů, radši pročítám, co je nového ve světě.
    ...
    Vstávám ve 4, spát chodím po televizních novinách.
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    OMNIMOR: Nevytvářet si žádné rezervy do budoucna je vzhledem k okolnostem jako spolejhat se na to, že budeš chodit do konce života pro vodu k prameni, ve kterým je sice zatím vody dost, ale každým rokem evidentně vysychá...

Nejde o to zasypat ten státní pramen a spolehnout se na soukromou pumpu, jak se mi tady snažíš pořád podstrkovat. Jde o to připravit si alespoň částečnou alternativu, pro případ že státní systém selže (nebude tam vody dost). Já také nesouhlasím s druhým pilířem mimochodem. Nemám rád "regulace" čehokoli. Pokud to bude fungovat jak říkáš (postará se práceschopná mladší generace), já budu jenom rád a za ty nasyslený prachy, pokud z nich něco zbude, vyliju každej den na zem panáka za starýho dobrýho OMNIMORA co měl tenkrát pravdu. Ale zatím všechno nasvědčuje tomu, že to tak pravděpodobně nebude. A je rozumný se na to připravit (jakkoli - investice, spoření...). Chce se mi dodat - nikdy nedovol aby ti ideologie zatemnila mozek ty bláznivej bolševiku, ale neudělám to.

OMNIMOR: Ok tady nemá cenu se dohadovat, protože žijeme oba v jiným světě.

Já vidím příčinu toho, proč dnes mladí lidé nechtějí mít děti úplně jinde než ty. Nevěřím že je to v sociální nejistotě. Naopak se mi zdá, že v sociálně slabších regionech se porodnosti vesele daří. Dnes se prostě lidi nechtějí v 18 letech brát a zakládat rodiny, protože prostě mají jiné možnosti. Můžou studovat venku, cestovat, nebo se jinak realizovat...inu svoboda už je taková. Za soudruha Husáka byly jak známo karty rozdány jinak a výsledky jeho experimentů se tudíž nedají aplikovat na dnešní podmínky. To je idealismus skoro tak směšný jako nostalgie po normalizačních časech...

OMNIMOR: a do třetice - "v tom idealnim pripade si jen vyzvednes a uplatnis sve nasporene prostredky. Ale v pripade, ze budou znehodnoceny, budes dolejzat naopak ty a zaplava dalsich, za statem..." proč bych měl já dolejzat za státem? Celý produktivní život vše platím jako ostatní, takže na to budu snad mít stejný nárok jako ty ne?...Radši teď napiš jak dopadnou ti co se bodou držet tvých rad...tzn: netrhat si od huby, neinvestovat, nešetřit a spoléhat se pouze na stát, že se postará...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam