• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PYZDAOranzova nocni mura ???
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    OMNIMOR: Protoze statu se nic takoveho stat nemuze, ani nestava ... i lol'd
    CRANK
    CRANK --- ---
    OMNIMOR: Zatím mě to tu baví, dík. I za to že jsi se vrátil. Bez tebe tu nebyla vůbec žádná zábava.
    OMNIMOR
    OMNIMOR --- ---
    Uhadnul, tak vesel mazej pryc! :)
    OMNIMOR
    OMNIMOR --- ---
    aneb ocekavany vysledek. uz tu byly kampelicky, uz tu byly soukrome privatizacni fondy, a vse vzdy koncilo leda slzickami duverivych obcanu a statnimi sanacemi dusledku... jdete uz s tou privatizaci, ehm, chci rict rozkradanim, do zadele, modri soudruzi :P. ac dnes ponekud cernate a hnednete :).
    CRANK
    CRANK --- ---
    OMNIMOR: Tak uhádnul jsem to nebo ne? Jestli jo, chci cenu. Alespoň legrační obrázek s tlustcem.
    CRANK
    CRANK --- ---
    OMNIMOR: Po státu? :-o
    OMNIMOR
    OMNIMOR --- ---
    TEKKIT: Zkusenosti ukazuji, ze selhavaji opakovane naopak soukrome pilire (staci se podivat k sousedum). Stat selhavat nesmi, a poud by se k tomu schylovalo, muze zvysit dan, zavest povinnost civilnich sluzeb, uplatnit nejakouformu krizovych srazek a podobne. soukromy fond proste zbankrotuje, a hadej, po kom jeho ucastnici budou pozadovat kompenzace?
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    Plivat na minulý režim je nesmysl, míní zakladatel JZD Slušovice Čuba - Deník.cz
    http://www.denik.cz/z_domova/plivat-na-minuly-rezim-je-nesmysl-mini-zakladatel-jzd-slusovice-cuba-20121016.html

tohle mi pripomina vnejsi myslenkove pochody Tlustece...

Na televizi se nedívám, noviny nečtu.
    ...
    Když přijdu domů, radši pročítám, co je nového ve světě.
    ...
    Vstávám ve 4, spát chodím po televizních novinách.
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    OMNIMOR: Nevytvářet si žádné rezervy do budoucna je vzhledem k okolnostem jako spolejhat se na to, že budeš chodit do konce života pro vodu k prameni, ve kterým je sice zatím vody dost, ale každým rokem evidentně vysychá...

Nejde o to zasypat ten státní pramen a spolehnout se na soukromou pumpu, jak se mi tady snažíš pořád podstrkovat. Jde o to připravit si alespoň částečnou alternativu, pro případ že státní systém selže (nebude tam vody dost). Já také nesouhlasím s druhým pilířem mimochodem. Nemám rád "regulace" čehokoli. Pokud to bude fungovat jak říkáš (postará se práceschopná mladší generace), já budu jenom rád a za ty nasyslený prachy, pokud z nich něco zbude, vyliju každej den na zem panáka za starýho dobrýho OMNIMORA co měl tenkrát pravdu. Ale zatím všechno nasvědčuje tomu, že to tak pravděpodobně nebude. A je rozumný se na to připravit (jakkoli - investice, spoření...). Chce se mi dodat - nikdy nedovol aby ti ideologie zatemnila mozek ty bláznivej bolševiku, ale neudělám to.

OMNIMOR: Ok tady nemá cenu se dohadovat, protože žijeme oba v jiným světě.

Já vidím příčinu toho, proč dnes mladí lidé nechtějí mít děti úplně jinde než ty. Nevěřím že je to v sociální nejistotě. Naopak se mi zdá, že v sociálně slabších regionech se porodnosti vesele daří. Dnes se prostě lidi nechtějí v 18 letech brát a zakládat rodiny, protože prostě mají jiné možnosti. Můžou studovat venku, cestovat, nebo se jinak realizovat...inu svoboda už je taková. Za soudruha Husáka byly jak známo karty rozdány jinak a výsledky jeho experimentů se tudíž nedají aplikovat na dnešní podmínky. To je idealismus skoro tak směšný jako nostalgie po normalizačních časech...

OMNIMOR: a do třetice - "v tom idealnim pripade si jen vyzvednes a uplatnis sve nasporene prostredky. Ale v pripade, ze budou znehodnoceny, budes dolejzat naopak ty a zaplava dalsich, za statem..." proč bych měl já dolejzat za státem? Celý produktivní život vše platím jako ostatní, takže na to budu snad mít stejný nárok jako ty ne?...Radši teď napiš jak dopadnou ti co se bodou držet tvých rad...tzn: netrhat si od huby, neinvestovat, nešetřit a spoléhat se pouze na stát, že se postará...
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    OMNIMOR: Myslíš II. emisi, při níž se prodaly dluhopisy za 15mld z celkových 20mld, které si mf chce letos takto půjčit, přičemž další emise má být letos v prosinci?
    IF_
    IF_ --- ---
    KEMAL: No imho prostě tyhle uměle vyvolané vlny v konečném důsledku a součtu právě nakonec výhodné nejsou. Ale také je to můj laický názor. Připadá mi to něco na způsob lití peněz do ekonomiky, krátkodobě to pomůže, ale pak to zas na druhou stranu generuje další problémy.
    OMNIMOR
    OMNIMOR --- ---
    JOSEF_K: doporucuji nejaky clanek z pozdejsi doby :).
    BONGI
    BONGI --- ---
    OMNIMOR: Ale jisteze jde. Bezne to delas sam at doma ci v praci, kdy davas jednotlivym ukolu, ktere te cekaji prioritu a podle ni je zpracovavas. A naopak - jsou lide, kteri se po praci jeste vzdelavaji, aby mohli mit efektivneji zurocenou vlastni praci.
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    OMNIMOR: Zájem o ně nebyl? To myslíš vážně?

O dluhopisy pro domácnosti je nečekaný zájem, hlásí banky - iDNES.cz
    http://ekonomika.idnes.cz/o-dluhopisy-pro-domacnosti-je-necekany-zajem-hlasi-banky-pk6-/ekonomika.aspx?c=A111003_184110_ekonomika_brd
    OMNIMOR
    OMNIMOR --- ---
    BONGI: moc velky zajem o ne nebyl. duchodova metoda je jen jina forma natlaku, jak obcany donutit k participaci na systemovem statnim dluhu. jde o jakysi pokus o navrat feudalismu, kde paradoxne nehraje roli puda (co skutecne tehdy znamenala obzivu), ale virtualne vznikle penize. Zdalipak jde i praci provadet systemem castecnych rezerv, ala vybilim ti desetinu bytu, takze je to jako by byl vymalovan cely? :)
    BONGI
    BONGI --- ---
    OMNIMOR: Muze a take si je lide kupovali. Do fondu te take nikdo nenuti.
    OMNIMOR
    OMNIMOR --- ---
    BONGI: dobre, ale v tom ti nikdo nebrani, a netreba to legislativne lidem nutit. a uz vubec v tom nevidim prostor pro onoho "parzita" v podobe fondu. kor pokud by to byla jen prodlouzena paka dluhopisu - copak si je nemuze poridit obcan sam, kdyz jim teda duveruje?
    BONGI
    BONGI --- ---
    KEMAL: Bez diskuzi, ja ale nemluvim o nahrazeni systemu ale o jeho doplneni z hlediska jednotlivce. Proste system, ktery platil jeste za meho mladi - ted utracim, pak se postara stat neni dobry. Na svou budoucnost by mel myslet kazdy a pokud mozno se na ni podilet uz od zacatku produktivniho veku. Cimz nerikam, ze jsou taci, kteri na nejake setreni nedosahnou - proste na jejich spotrebe neni co odlozit ... a tady hraje nezastupitelnou ulohu stat. Ikdyz si k tomu myslim, ze pred tim statem by to mela byt jeste vlastni rodina.
    KEMAL
    KEMAL --- ---
    BONGI: jasně, ale to je pohled střední třídy
    civilizovaná ekonomika snad musí počítat s tím že nemalý počet lidí zestárne aniž by měli reálnou možnost (tzn. jinou možnost než povýšit do střední třídy) se na stáří zabezpečit tak aby pro stáří nemuseli mít strach o uspokojitelnost svých základních životních potřeb
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam