• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOMEEKJungle / Drumandbass a všemožné zlámaniny
    AKISAN
    AKISAN --- ---
    KYN: jsem rád, že i po tolika letech společnýho soužití, se o sebe můžeme opřít :-*
    KYN
    KYN --- ---
    LKD: To beru tak, že se sám nevyřazuje z konzumní společnosti. Já přznávám, že sledování nový hudby je u mě tak na pátý koleji. Spoléhám se na Akirovo doporučení, zdejší auditko a Spotify algoritmy. Všechno z toho má u mě tak 80% úspěch, víc nepodřebuju.
    AKISAN
    AKISAN --- ---
    VON_GILOTINE: rudimental nedavam..jen remix od EdRushe))

    nobody to love mi nevadi a nestydim se za to))
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    AKISAN: celkem fajn vyber. bez ironie. az na tu sigmu a rudimental.
    AKISAN
    AKISAN --- ---
    ale treba tohle je peknej chart..vetsinu mam fakt moc rad, tak 2/3

    Spotify Playlist: 50 drum'n'bass tanečních pecek | RAVE.cz
    https://www.rave.cz/clanek/20199/spotify-playlist-50-drum-n-bass-tanecnich-pecek/
    LKD
    LKD --- ---
    FREAKOX: "konzumní společnost, je jednodušší si nechat algoritmem něco přiřadit k poslechu, protože to ušetří energii,"
    x
    "Já si občas zaplatím di.fm a hlavně z důvodu, protože vím, že jsem línej si něco někde hledat a oni vybírají a pouštějí hudbu za mě."

    tohle jsem asi nepochopil
    FREAKOX
    FREAKOX --- ---
    JUANITA: jj, to je právě ta dnešní konzumní společnost. Všude je hrozně moc informací a je jednodušší si nechat algoritmem něco přiřadit k poslechu, protože to ušetří energii, kterou člověk musí věnovat k něčemu.

    Na druhou stranu je pravda, že ten algoritmus může člověku podsunout něco, co se mu může líbit a bez něj by na ten track nepřišel. Na další stranu je to zase riziko pro masový ovlivňování nějakým marketingovým cílením, které je nakonec i na Soundcloudu atp.

    Já si občas zaplatím di.fm a hlavně z důvodu, protože vím, že jsem línej si něco někde hledat a oni vybírají a pouštějí hudbu za mě.
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    PIERDUS: jako nejeden startup zacali v legalne sedy zone, ale meli uz takovy momentum, ze s nima asi labely mely motivaci dohodnout se. realne na aut. odmenach si muzou dovolit odvadet mnohem min (vzhledem k poctu prehrani) oproti tradicnim mediim. protoze se ale poslech agreguje posledni leta hlavne odtamtud (spolecne s youtube), tak dostavaji autori cim dal min. no a pak je tu 'afera' ohledne placeni ghost producentu, vykoupeni prav, a vytvareni fejkovych autoru, ktery jsou nasazovany do spotify playlistu. tim, ze se takova skladba uchyti, jdou tantiemy zase zpatky ke spotify. :) vlastne to neni nic jinyho, nez co delaji velky labely, ale spotify (a obecne 'sexy startupy' jako uber nebo airbnb) se casto uvadi jako protiklad 'tradicnich evil' struktur, pritom neexistuje zadny predpoklad, ze by se z podstaty veci mely chovat nejak vice moralne. (nechovaji; chovaji se uplne stejne trzne, ale s bonusem marketingem hypertrofovany otevreny podpory verejnosti.)
    PIERDUS
    PIERDUS --- ---
    KYN: me se to do vkusu netrefuje, algoritmus ma co vylepsovat, autorum viz Juanita skudli odmeny, uz aby byla venku nejaka funkci blockchain music platforma, ktera neotrebuje treti strany a fees budou putovat tak, kam patri – autorum skladeb. A ano, Spotify pouzivam, protoze jsem zmlsany uzivatel a nic jineho zatim v ruce lepsiho nemam, ale je to jen otazka casu, kdy to family premium clenstvi poslu k sipku.
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    se spotify je spojena z myho pohledu spousta systemovych problemu (ve vztahu k autorum), ktery uzivatel nevidi. z pohledu beznyho uzivatele je spotify asi fajn, soude podle rozsirenosti (ale ja mam porad radsi hledani obskurit na soundcloudu nez kuraci algoritmem).
    SYXAO
    SYXAO --- ---
    no a dají se přes to koupit desky?
    KYN
    KYN --- ---
    1) dá se tam stahovat, ale pristup ke stazenejm fajlum je jen dokud platis

    2) ma svy chyby, ale presto nejlepsi app svyho druhu (teda zkousel sem jinak jen Apple music a Google Play a trochu Deezer)

    3) nemusis platit, pokud zvladnes reklamu cca ob 3 songy

    Co je na tom nejlepsi: na zaklade predchoziho poslechu to vytvari personalised playlisty z podobne zamereny hudby a fakt se (mi) to trefuje do vkusu.
    OGLOKOOG
    OGLOKOOG --- ---
    SYXAO: Platíš měsíční paušál a za to máš přístup k hromadě muziky (stream, ne ke stažení). Umělci jsou vypláceni na základě počtu přehrání.
    FREAKOX
    FREAKOX --- ---
    LKD: Jo, tak to byl 2Step původně vlastně.. Já mám snad i nějaký další, jak to najdu, tak ten VHS rip z DVD ripnu :) Díky za link, našel jsem tam soji oblíbenou část - vzpomínám hlavně na tuhle část, jak tam tancujou a to je naprosto skvělý v cca 4:44 :)

    VIVA ZWEI 2step - DJ Food & DK vs Bildfrettchen part1
    http://www.youtube.com/watch?v=4SfIXlM-l3s&t=4m44s
    SYXAO
    SYXAO --- ---
    a co je to vlastně ten spotify?
    GENERIXX
    GENERIXX --- ---
    Ja spis nechapu, jak muze celej dnb svet hypovat srocovani na platforme, ktera jim vsem ukazuje fakac primo do xichtu:

    Exclusive Report: Spotify Artist Payments Are Declining In 2017, Data Shows
    https://www.digitalmusicnews.com/2017/05/16/spotify-audiam-low-rates/

    Dalsi brutal fail je nemoznost si to byt jen zobrazit, dokud nemas accoutn na spotify, coz si troufam rict nejmene polovina lidi ani nema a nekteri z vyse zmineneho duvodu ani nikdy nebudou mit. Vazne by me zajimalo, kde je skutecna pointa tyhle zbytecnosti. Data mining? Za jeden den se jim tam loglo 10k ovecek.. Bravo.
    FALLENGEMINI
    FALLENGEMINI --- ---
    ESKA: no, ja bych si treba dokazal predstavit, ze by se vybiraly nejaky okrajovy veci, maly jmena, ktery by povzbudily zajem sirsi posluchacsky zakladny o nejakou alternativu. 31 Recs jeste beru, ale labely typu Dispatch/Metalheadz etc. nejsou zadnej underground, ani "underground" (byt vydavaj rozhodne mne prijemnejsi hudbu, nez RAM nebo Viper). krome toho, ze se konecne dokazou mezi sebou na necem dohodnout vetsi labely, v tom nevidim nic prelomovyho ani obecne prinosnyho. ono je taky dobry se na to podivat s odstupem globalne, a ne jen z pohledu ceskyho "pisecku", kde je momentalne deep opomijenej outsider.
    ESKA
    ESKA --- ---
    FALLENGEMINI: A to právě není pravda, například takhle se k lidem co poslouchají jen mainstream dostanou i tracky z 31records, dispatch a dalších "undergroundů" :)
    ESKA
    ESKA --- ---
    FALLENGEMINI: a mě se ten nápad líbí. Každej label, co tam přispívá tam týdně dá jeden svůj track. Za mě support.
    FALLENGEMINI
    FALLENGEMINI --- ---
    KYN: je fakt, ze se tam posledni dobou objevuji pomerne casto i veci, co se mi libi (beatport top sales). porad mam ale neodbytnej pocit, ze je vetsi sance toho, ze se bude dobre prodavat track od ne-zas-tak znamyho producenta na ne-zas-tak znamym labelu, nez ze se takovej track objevi v playlistu, kterej spravujou lidi z RAMu a Viperu (apod.) :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam